Vertu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Vertu
Fondată Church Crookham, Hampshire, Anglia Anglia
Fondator(i) Perry Oosting
Frank Nuovo
Sediu Church Crookham, Hampshire, Anglia Anglia
Zona deservită Globală
Oameni cheie Perry Oosting
Frank Nuovo
Industrie Telecomunicații
Telefoane
Produse Telefoane mobile de lux
Servicii Concierge
Angajați 1000
Slogan Life Beautifully Arranged
Website Website oficial
Sediu Vertu

Vertu este producător și distribuitor britanic de telefoane mobile de lux înființat de producătorul finlandez de telefoane mobile, Nokia, ca divizie de lux în 1998. În Octombrie 2012 Nokia a vândut Vertu către un fond de investiții privat EQT VI pentru o sumă nedeclarată, păstrând doar 10% din numărul total de acțiuni, devenind astfel acționar minoritar.

Concept[modificare | modificare sursă]

Vertu a inițiat industria telefoanelor mobile de lux în anul 2002 odată cu lansarea telefonului său de referință Signature. De atunci a fost lider de piată, în pofida competiției marilor brand-uri de-a lungul anilor. Fiecare telefon Vertu este asamblat manual în atelierul de producție situat în Hampshire, Anglia și este semnat de artizanul care îl creează, ca simbol al pasiunii, mândriei și dedicării pentru fiecare produs în parte. Spre deosebire de telefoanele produse în masă, telefoanele Vertu sunt renumite pentru materialele din care sunt produse, cum ar fi: oțelul inoxidabil, titanul, pielea și ecranul din cristal de safir, oferind atât un aspect estetic deosebit cât și o rezistență îndelungată. Luxosul și avangardistul telefon este acompaniat de o varietate de servicii unice și elaborate, punând astfel la dispoziția utilizatorului Vertu știri de ultim moment personalizate, informații și asistență oriunde acesta s-ar afla în lume.

Colecții[modificare | modificare sursă]

Pentru cele patru colecții distincte ale sale - Constellation, Signature, Ascent și Ti - Vertu folosește metode inovative în procesul de producție combinând tehnologia modernă cu tehnicile tradiționale ale artizanatului.

Telefoane[modificare | modificare sursă]

QWERTY[modificare | modificare sursă]

Touchscreen[modificare | modificare sursă]

Sistem de operare[modificare | modificare sursă]

Până în 2012 sistemul de operare folosit pentru telefoanele Vertu era Symbian. După ce a devenit companie independentă în 2012, Vertu a hotărât să schimbe sistemul Symbian cu cel Android, primul model lansat cu acest sistem de operare fiind Vertu Ti.