Vertu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Vertu
Tipsocietà a responsabilità limitata[*][[società a responsabilità limitata (Italian form of a company with limited liability)|​]]  Modificați la Wikidata
FondatăChurch Crookham, Hampshire, Anglia Anglia
Fondator(i)Perry Oosting
Frank Nuovo
ȚaraAnglia Anglia
SediuChurch Crookham, Hampshire
Zona deservităGlobală
Oameni cheiePerry Oosting
Frank Nuovo
IndustrieTelecomunicații
Telefoane
ProduseTelefoane mobile de lux
ServiciiConcierge
Angajați1000
SloganLife Beautifully Arranged
Prezență online
Website oficial
Sediu Vertu

Vertu este producător și distribuitor britanic de telefoane mobile de lux înființat de producătorul finlandez de telefoane mobile, Nokia, ca divizie de lux în 1998. În Octombrie 2012 Nokia a vândut Vertu către un fond de investiții privat EQT VI pentru o sumă nedeclarată, păstrând doar 10% din numărul total de acțiuni, devenind astfel acționar minoritar.

Concept[modificare | modificare sursă]

Vertu a inițiat industria telefoanelor mobile de lux în anul 2002 odată cu lansarea telefonului Signature. De atunci a fost lider de piată, în pofida competiției marilor brand-uri de-a lungul anilor[necesită citare]. Fiecare telefon Vertu este asamblat manual în atelierul de producție situat în Hampshire, Anglia și este semnat de artizanul care îl creează. Spre deosebire de telefoanele produse în masă, telefoanele Vertu sunt produse din materiale, cum ar fi: oțelul inoxidabil, titanul, pielea și ecranul din cristal de safir.

Colecții[modificare | modificare sursă]

Telefoane[modificare | modificare sursă]

QWERTY[modificare | modificare sursă]

Touchscreen[modificare | modificare sursă]

Sistem de operare[modificare | modificare sursă]

Până în 2012 sistemul de operare folosit pentru telefoanele Vertu era Symbian. După ce a devenit companie independentă în 2012, Vertu a hotărât să schimbe sistemul Symbian cu cel Android, primul model lansat cu acest sistem de operare fiind Vertu Ti.

Vezi și[modificare | modificare sursă]