Utilizator:Vali/teste

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
  • Wheatcroft, Stephen G. (aprilie 1990), „More light on the scale of repression and excess mortality in the Soviet Union in the 1930s” [Mai multă lumină asupra amplorii represiunii și a mortalității excesive din Uniunea Sovietică în anii 1930] (PDF), Soviet Studies (în engleză), 42 (2): 355–367, doi:10.1080/09668139008411872 .

Декреты Советской власти [Decrete ale puterii sovietice] (în rusă). Москва: Политиздат. .  Arhivat 11 mai 2009 la Wayback Machine.


Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Vali/teste


Text centrat
  • a
  • b
  • c
  • d
  • e
  • f
  • g
  • h

OCLC 3379930

Stema Careliei, utilizată pentru prima data în 1562.
Carelia Finlandeză istorică (teritoriul din Finlanda contemporană este evidențiat cu albastru închis, teritoriul din Federația Rusă este evidențiat cu albastru deschis).
Desen al unor mânere de săbii de bronz careliene datând din Epoca Fierului, descoperite în Käkisalmi. Desenul au fost făcute de Theodor Schwindt în 1893
Desen al unui cuțit carelian cu teacă, datând din Epoca Fieruluim, descoperit în Käkisalmi. Desenul au fost făcute de Theodor Schwindt în 1893
Desen al unei broșe în formă de sector de cerc, datând din Epoca Fieruluim, descoperit în Käkisalmi. Desenul au fost făcute de Theodor Schwindt în 1893.


en:Train

Hans-Erich Volkmann


Оперативный приказ народного комиссара внутренних дел СССР № 00447 «Об операции по репрессированию бывших кулаков, уголовников и других антисоветских элементов»

Трудовые армии 1942—1946 годов

Creată prin traducerea paginii „ Обновленчество

300.000 km2

Citare goală (ajutor) 

Citare goală (ajutor) 


Citare goală (ajutor) 

Citare goală (ajutor) 

Citare goală (ajutor) 

„ textul citatului ”
— autorul , alte detalii

rusă О приеме, размещении, трудовом использовании военнопленных японской армии

Anul Persoane eliberate Note
1946 18.616
1947 166.240
1948 175.000
1949 97.000 971 transferați în China
1950 1.585 eliberați 2.988 rămași în URSS

Pyotr Burmak (ru) „Karl Wilhelm Fricke”

Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Vali/teste

Am ajuns la gară pe 31 octombrie. Nu exista nici un adăpost și am stat cu copii mici 5-6 zile în aer liber. Vorbim despre atitudine anti-umană față de coloniști. Încă nu au o casă permanentă. Autoritățile locale nu au intenția de a se ocupa de coloniștii coreeni.

Un coreean amintindu-și de experiența deportării sale.

Nu aveam apă și nici mâncare. Cei slabi sufereau de foame, iar cei mai puternici coborau din tren și cumpărau ceva de mâncare. Unii oameni au murit pe drum - nimeni în vagonul nostru, dar în următorul vagon i-am văzut scoțând două cadavre... Surioara noastră a murit în acea noapte. Tatăl meu căuta un loc unde s-o îngroape, a găsit un loc potrivit, a săpat mormântul și a îngropat-o... Trebuie să fi înghețat de frig.

—Isa Hașiev, 2014, descriind deportarea și sosirea sa la Kókshetaú, Kazahstan[1]
Înainte de cenzură
După cenzură
Unul dintre liderii Uniunii de Luptă pentru Emanciparea Clasei Muncitoare, Alexandr Malcenko, a dispărut după ce a fost arestat în 1929 din fotografia de grup în care apărea alături de Lenin[2]
Comisarul Poporului pentru Afaceri Interne Nikolai Ejov, care a fost fotografiat lângă Stalin, a fost arestat și împușcat. Cenzura a redactat fotografia[3][2]















„Au periat colibele ca să se asigure că nu a mai rămas nimeni în urmă... Soldatul care a intrat în casă nu a vrut să se aplece. A măturat coliba cu o rafală de la pistolul mitralieră. Sângele s-a prelins de sub banca unde se ascundea un copil. Mama a țipat și s-a repezit la soldat. A împușcat-o și pe ea. Nu au fost destule mijloace de transport. Cei rămași în urmă au fost împușcați. Cadavrele au fost acoperite cu pământ și nisip, în mod neglijent. Împușcăturile au fost, de asemenea, neglijente, iar oamenii au început să se zvârcolească din nisip ca viermii. Oamenii NKVD-ului și-au petrecut toată noaptea împușcându-i din nou.”
  1. ^ Alison Gee (). „Ingush elders recall the horror of deportation”. BBC World Service. Accesat în . 
  2. ^ a b Пропавшие комиссары. Фальсификация фотографий и произведений искусства в сталинскую эпоху [Comisarii dispăruți. Falsificarea fotografiilor și operelor de artă în perioada stalinistă] (în rusă). Москва: Контакт-культура. . p. 208. ISBN 5938820235. 
  3. ^ McChrystal, Ryan (). Index On Censorship, ed. „The Commissar Vanishes: The falsification of images in Stalin's Russia” [Comisarul dispare: Falsificarea imaginilor în Rusia lui Stalin] (în engleză).