Utilizator:Teosorin/Punta Cana

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Punta Cana este o parte a districtului municipal Punta Cana-Bávaro-Veron-Macao, aparţinând administrativ de municipalitatea Higüey, din provincia La Altagracia, cea mai estică provincie a Republicii Dominicane. Zona este recunoscută pentru plajele şi resorturile, (peste 50) şi a devenit populară printre turişti, începând cu anii 1970, fiind preferată de cei care caută odihnă şi relaxare. Punta Cana este considerată şi staţiune balneoclimaterică, datorită bazelor de tratament şi relaxare.

Geografia şi climatul[modificare | modificare sursă]

Răsăritul văzut din Punta Cana

Zona Punta Cana are o populație estimată de 100.000, cu o rată de creștere de șase la sută. La nord, se învecinează cu satul și plaja din Cabeza de Toro şi cu plajele Bávaro și El Cortecito. Cel mai apropiat oraș, vechi de 500 de ani Higuey , este la 45 de kilometri distanță, fiind nevoie de aproximativ o oră pentru a ajunge acolo cu maşina. Europenii deţin multe lanţuri hoteliere, regăsindu-se peste 50 de megaresorturi. 

Apele oceanului sunt, în principal, adânci, cu mai multe piscine naturale marine, bogate în substanţe minerale, în care vizitatorii se pot scălda, fără nici un pericol. De la nord la sud, principalele plaje sunt Uvero Alto , Macao , Arena Gorda , Bavaro , El Cortecito , Las Corales și Cabeza de Toro , toate la nord de Cape; și Cabo Engano , Punta Cana și Juanillo sud de Cape .

În Punta Cana există şi baze de tratament (la început doar băi), apoi cu diferite proceduri balneare. Cei care vin să se trateze în zonă au la dispoziţie mai multe baze de tratament, inclusiv băi cu ape minerale sau în ape dulci. Punta Cana este recunoscută pentru odihnă şi relaxare, însă turiştii pot găsi aici şi mall-uri, fast-food-uri, farmacii, restaurante de lux, bănci, clinici de recuperare, supermarket-uri sau şcoli. 

Clima[modificare | modificare sursă]

Punta Cana are un climat tropical umed și uscat, sub clasificarea climatică Köppen. Vremea este destul de consistenă pe tot parcursul anului, cu o temperatură medie de 30 ° C ( 86 ° F ). Sezonul cald și umed durează din mai până în octombrie, și în timpul temperaturile de zi s-ar putea ajunge la 35 ° C ( 95 ° F ). Din noiembrie până în luna martie, temperaturile din timpul seara sunt în jur de 20 ° C ( 68 ° F ). Cantităţile de precipitaţii sunt relativ reduse în această perioadă, în primul rând din cauza peisajului cea mai mare parte plat, fiind o combinație de savana si munti .

Demografie[modificare | modificare sursă]

Muncitori haitieni, în Punta Cana

Haitienii sunt cei mai numeroşi în Punta Cana. În 2010, aceştia erau peste 81 % din populaţia zonei. 

Transporturile[modificare | modificare sursă]

Aeroport[modificare | modificare sursă]

Aeroportul Internaţional Punta Cana

Aeroportul Internațional Punta Cana este unul dintre cele mai aglomerate și cele mai bine conectate aeroporturi din Caraibe. În 2014 , Punta Cana a primit peste 5,9 milioane de pasageri, ceea ce îl face cel mai aglomerat aeroport din Caraibe. [ 8 ] Grupul privat Puntacana a construit Aeroportul Internațional Punta Cana în 1984, pentru a facilita turismului în zonă. A fost primul aeroport international cu capital integral privat din emisfera vestică.

Taxi[modificare | modificare sursă]

Media[modificare | modificare sursă]

Relaţii internaţionale[modificare | modificare sursă]

References[modificare | modificare sursă]