Sari la conținut

Utilizator:Nicudrag

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Nicudrag (discuție contribuțiicontribuții șterseștergere în masă a contribuțiilorredenumiriblocare utilizatorhardblockjurnal blocări)

prof.univ.dr.ing. Nicolae George DRĂGULĂNESCU

[modificare | modificare sursă]

(extras de pe situl personal www.ndragulanescu.ro)


După absolvirea Liceului “I.L.Caragiale” din București (în 1965) am devenit inginer electronist, absolvind - în 1970 - cursurile de zi ale Facultății de Electronică și Telecomunicații a Institutului Politehnic din București, România.


În 1991 am obținut titlul de doctor inginer în electronică la aceeași universitate, iar în 1994 am absolvit - cu mențiunea TRES BIEN - Masterul Specializat în Managementul calității organizat de Ecole Superieure de Commerce de Paris din Franța. În 1998 am obținut - cu mențiunea TRES HONORABLE – un al doilea titlu de doctor, în litere și științe, oferit de Universitatea Paris X din Franța.


După o indispensabilă și foarte utilă experiență industrială de 6 ani (1970-1976), ca inginer stagiar, inginer CTC-Metrologie, inginer proiectant, etc., la întreprinderea IEMI-București - producătoare de aparate electronice de măsură și echipamente de radiocomunicații profesionale (unde, printre altele, m-am putut familiariza cu conceptele, principiile, metodele și tehnicile specifice Managementului calității) - m-am decis pentru o carieră universitară. Astfel, în 1976, am fost titularizat prin concurs asistent universitar la facultatea absolvită.


În următorii 27 de ani am parcurs toate treptele ierarhice specifice, devenind succesiv, prin concurs, șef de lucrări titular (în 1991), conferențiar universitar titular (în 1996) și profesor universitar titular (în 2003).


Între anii 1977-1981 am lucrat ca lector în învățământul superior algerian (la Institutul de Telecomunicații din Oran), între anii 1990-1992 am fost detașat la Guvernul României ca președinte al Comisiei Naționale pentru Standarde, Metrologie și Calitate, iar în anii 2000-2001 am fost bursier Fulbright Senior la Universitatea din Pittsburgh, School of Library and Information Science din SUA.


Actualmente sunt profesor universitar la Catedra de Electronică Aplicată și Ingineria Informației din Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației a Universității Politehnice din București.


Domeniile mele de preocupări sunt următoarele: Dispozitive și circuite electronice, Electronică industrială, Aparate electronice de măsură, Electronica audio-video, Știința și tehnologia informației, Managementul calității.


Cunosc bine limbile franceză, engleză și germană.


După 1995 am urmat - în țară și în străinătate - numeroase cursuri de specializare obținând, printre altele, importante calificări și certificări internaționale/ naționale ca:

- „Asesor/ evaluator al candidaților la Premiul European pentru Calitate” (European Foundation for Quality Management, Bruxelles, Belgia, 1997),

- „Manager DGQ/ EOQ al Sistemului Calității" și „Auditor DGQ/ EOQ al calității" (Deutsche Gesellschaft für Qualität - European Organisation for Quality, București, 1997-1998, 2001, 2004),

- „DGQ Umwelt –Beaufträgter/ DGQ Reprezentant al managementului pentru probleme de mediu" (Deutsche Gesellschaft für Qualität, București, 2000),

- „Evaluator al candidaților la Premiul Român pentru Calitate J.M.JURAN" (Fundația "Premiul Român pentru Calitate J.M.JURAN", București, 2001)

- „Auditor TÜV-CERT al calității” (TÜV-CERT, Germania, 2003)

- „Auditor șef TÜV-CERT al calității” (TÜV-CERT, Germania, 2005)

- „Consultant în Sisteme de Management” (EOQ/ Asociația Română pentru Calitate, ARC, București, 2005)


Sunt profesor vizitator la Ecole Nationale Superieure d’Electronique et de ses Applications (ENSEA) din Cergy-Pontoise/ Franța, la Institut National des Telecommunications (INT), din Evry/ France, la University of Nantes/ Franța și la University Paris VI/ Franța.


As dori sa contribui la WIKIPEDIA in domeniile: - ȘTIINȚA ȘI TEHNOLOGIA INFORMAȚIEI - MANAGEMENTUL CALITĂȚII - ELECTRONICĂ ȘI TELECOMUNICAȚII

Nicudrag 4 aprilie 2007 08:05 (EEST)