Utilizator:MERTEA I. ADRIANA

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Mertea Adriana[modificare | modificare sursă]

Născută în Constanţa, România, anul 1957. Am o fiică stabilită în Bucureşti care lucrează în publicitate.

Sunt de profesie ghid turistic şi traducător autorizat de literatură engleză.

Contribui cu plăcere la aceste pagini în speranţa că îi pot ajuta ,în acest mod, pe cei care nu cunosc o limbă străină.

  • Prima contribuţie este referitoare la Brescia şi constă dintr-o traducere din versiunea în limba engleză a acestei pagini. Traducerea nu numai că îmi face plăcere, dar fiind vorba de o localitate pe care o voi vizita în curând îmi este în aceeaşi măsură şi utilă.
  • Am alăturat primei mele contribuţii o a doua, prin care intenţionez să îmbunătăţesc imformaţiile referitoare la oraşul Milano tot printr-o traducere din limba engleză a paginii "Milan". Sper că voi reuşi să duc la bun sfârşit şi acest lucru, căci trebuie să recunosc că sarcina aceasta cere destul timp. Dar având în vedere că,la fel ca şi în primul caz, oraşul se află pe itinerariul meu, profit de această "donaţie spirituală" pentru a-mi fixa proaspetele cunoştinţe.
  • Cea de-a treia contribuţie la acest proiect constă în completarea paginii referitoare la Mânăstirea Probota, pe care în curând voi avea ocazia s-o vizitez. Descrierea din pagina respectivă are la bază ghidul turistic "Roumanie" al D-nului Bernard Houliat, o carte într-adevăr de excepţie, precum şi alte pagini de referinţă existente pe net ce atacă acest subiect. De acestea din urmă m-am folosit pentru a verifica informaţia, în intenţia mea de a da acestei sumare expuneri o oarecare acurateţă.
  • Deşi foarte des întreruptă, am reuşit în sfârşit să duc la bun sfârşit şi această pagină referitoare la 'terme'. Am plecat de la dorinţa mea de a înţelege acest aspect al lumii romane de care m-am lovit în "cercetarea" Histriei şi sinceră să fiu mă bucur sincer că am abordat acest subiect. Ca de obicei sper să folosească celor care nu au posibilitatea de a consulta subiectul într-o altă limbă. De asemeni le-aş fi recunoscătoare tuturor acelor care, deşi animaţi de dorinţa de a contribui, mă lasă să închei.

--MERTEA I. ADRIANA 5 octombrie 2007 20:01 (EEST)