Utilizator:Laptaria/teste

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Lăptăria cu caimac[modificare | modificare sursă]

Istoric[modificare | modificare sursă]

Lăptăria cu caimac este o marcă de produse de lactate de specialitate, românești ce aparține companiei Agroserv Mariuța, din comuna Drăgoiești, județul Ialomița Agroserv Măriuța exploatează 3.200 de hectare de teren agricol în Ialomița, pe care cultivă cereale și plante oleaginoase, deține o fermă de vaci de lapte de 2.600 de animale, rasa Holstein Friesian. Dintre acestea, 1000 dintre vaci sunt de muls, producând aproximativ 35 tone de lapte/zi.

Compania a fost fondată în anul 1994 de Nicușor Serban, în localitatea Mariuța, judetul Calarași. Pe masură ce activitatea s-a extins în zootehnie, sediul s-a mutat la Drăgoești. In 2005, compania a achiziționat primele 35 de vaci de rasă Holstein Friesian și a început construcția primului grajd modern integrat cu sală de muls. In decembrie 2015, după achiziționarea a 300 de junici gestante a fost finalizată cu o investiție de peste 3 000 000 euro din fonduri proprii cel mai mare și mai modern grajd al fermei, un adăpost si rotolocator pentru muls cu 40 de posturi.


Extindere și producție[modificare | modificare sursă]

Din dorința de a extinde afacerea de familie precum și identificarea unei nevoi de piața, de a găsi pe rafturile magazinelor produse lactate de calitate, sigure, nutritive, compania a obținut finanțare pentru construcția și dotarea unei fabrici de procesare de aprox. 1500 mp, situată vizavi de fermă. Mădălina Cocan, fiica lui Nicușor Șerban, împreună cu soțul Adrian, reușesc sa fondeze brandul Lăptăria cu caimac. Astfel in 2018 a fost pusă în funcțiune fabrica chiar peste drum de fermă, în care laptele de la vacă de calitatea cea mai bună (în ceea ce privește conținutul de grăsimi, proteine și lactoză) ajunge rapid pe linia de producție, neatins de om sau de aer, din rațiuni de igienă și este îmbuteliat. Laptele produs este curat, cu minimum posibil de germeni și celule somatice, datorită celor mai noi tehnologii folosite. Întregul proces de producție și logistică (de la vacă până pe raft) este realizat adesea în mai puțin de 24 ore.

Produse si distribuție[modificare | modificare sursă]

În luna iunie 2018 au inceput primele livrări, respectiv pentru laptele integral, nestandardizat, ambalat la sticlă de sticlă. Produsele au fost create din lapte de la vaci integral, hrănite din culturi proprii. Toate produsele brandului (cu excepția brânzeturilor), sunt ambalate în sticlă de sticlă transparentă. Laptele de la Lăptăria cu caimac are termen de valabilitate scurt, de 14 zile. „Dacă îl lăsăm în pace (laptele) începe să depună caimac.” [1]. De aici a aparut numele brandului.

Printre produsele procesate de Lăptăria cu Caimac, 11 tipuri în acest moment se numără lapte proaspăt de la vacă, o gamă generoasă de acidofile precum iaurturi, sana, lapte bătut, lapte gros, lapte condensat îndulcit, smântână dolofană, smântână proaspătă (pentru sosuri sau frișcă), dar și brânzeturi maturate.

În prezent, produsele Lăptăriei cu Caimac se găsesc pe rafturile a numeroase magazine din țară, rețele de retail, în unități specializate în vânzarea de produse lactate, cât și în magazinele de proximitate

Dinamica vânzărilor a fost interesantă încă din primele luni de la lansarea brandului pe piață. In iulie 2018 s-au vândut săptămânal 1.150 de sticle de lapte și 500 de borcane de iaurt, în februarie 2019, vânzările au crescut la 16.000 de sticle de lapte, 13.250 de borcane de iaurt, plus alte produse. In ianuarie 2020 Lăptăria a ajuns să vândă peste 30.000 sticle de lapte și borcane de iaurt.

Planuri de viitor[modificare | modificare sursă]

Lăptăria cu caimac are în vedere pe viitor extinderea în noi lanțuri de magazine internaționale, dar și locale și intrarea pe piețe externe precum Germania sau Uk. De asemenea fondatorii plănuiesc să facă împrumuturi si să investească "într-o stație de biogaz, cu ajutorul căreia vom crea energia necesară funcționării fabricii, electrică și termică, și într-un depozit logistic“,[2] menționează Adrian Cocan, dar si intr-un sistem de reciclare, un sistem de automate, care să recupereze sticlele si borcanele, pentru ca ele pot fi refolosite de pana la 25 de ori.[3]

External links[modificare | modificare sursă]