Sari la conținut

Utilizator:DaVoN/Fergus McNeill

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

 

Fergus McNeill în 2017

Fergus McNeill este un autor scoțian și dezvoltator de divertisment interactiv premiat. El a proiectat și creat jocuri încă de la începutul anilor 1980, lucrând cu companii precum CRL, Silversoft, Macmillan Group, Activision, SCi Eidos și EA. A fost membru fondator al TIGA și este membru al Asociației Scriitorilor de Crime [1] și BAFTA . Este autorul unei serii de thriller-uri criminale contemporane publicate de Hodder & Stoughton .

Fundal[modificare | modificare sursă]

McNeill a crescut în Scoția, locuind în Helensburgh [2] și mai târziu în Fintry . [3] Când avea 11 ani, familia sa s-a mutat în Hampshire, Anglia, unde a urmat la Swanmore Secondary School . Pe când acolo, el a scris primele sale jocuri, care au atras atenția în presa specializată în computere, [4] și acest lucru l-a determinat să renunțe la planurile de facultate pentru a urma o carieră cu normă întreagă în industria jocurilor.

Carieră[modificare | modificare sursă]

McNeill a început să dezvolte jocuri de aventură folosind software-ul The Quill . Inițial, acestea au fost vândute prin comandă prin poștă sub marca Delta 4, înainte ca publicarea ofertelor cu CRL și Silversoft să aducă titlurile unui public mai larg. Acest lucru l-a determinat pe McNeill să lucreze cu Terry Pratchett pentru a crea primul joc Discworld [5] și, mai târziu, la adaptarea Murder Off Miami de Dennis Wheatley . [6] După un acord cu o etichetă afiliată cu Activision, McNeill a înființat un nou studio pentru SCi în Southampton, concentrându-se pe jocurile pentru PC. Pe când era acolo, el a supravegheat dezvoltarea legăturilor de filme, inclusiv The Lawnmower Man și a scenariu pentru premiatul Kingdom O' Magic . De asemenea, a coprodus (și a furnizat vocea off-ului crainicului pentru) controversatul joc de curse al lui Stainless Software, Carmageddon . [7]

După SCi, s-a mutat la Smoking Gun Productions, unde a lucrat la o serie de titluri de management de fotbal și jocuri DVD interactive, [8] înainte de a se alătura InfoSpace / IOMO ca director de studio în 2005. Doi ani mai târziu, McNeill și alți angajați de la IOMO au relansat studioul ca FinBlade . [9] În 2019, a preluat rolul de director de joc la Stainless Games.

Premii[modificare | modificare sursă]

  • Golden Joystick Award (runner up, 1985)[10]
  • CGR Golden Triad Award (1996)[11]
  • Sinclair User Classic Award (5 ori)[12]
  • Amtix Accolade Award (1986)[13]
  • Crash Smash Award (de două ori)[14]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Crime Writers Association: Links to members' web pages”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ The Lochside Press, Key figure in games industry backs Heroes project
  3. ^ Heroes Centre, Award-winning interactive entertainment developer & Author.
  4. ^ Micro Adventurer Magazine, issue 17
  5. ^ Gamebase64, The Colour of Magic
  6. ^ „Planet Sinclair: The Sinclair Industry: Publishers: Delta 4”. Nvg.ntnu.no. Accesat în . 
  7. ^ „Carmageddon Splat Pack - Credits”. allgame. . Accesat în . 
  8. ^ „News: Rangers Football Coach announced”. Gamershell.com. . Accesat în . 
  9. ^ Obrien, Stuart (). „FinBlade opens its doors | Mobile Entertainment”. Mobile-ent.biz. Arhivat din original la . Accesat în . 
  10. ^ Bored of the Rings, Adventure Game of the Year category: Golden Joystick Award#1985
  11. ^ Computer Game Review magazine, March 1996
  12. ^ Sinclair User magazine, issue 40 (July 1985), issue 46 (January 1986), issue 53 (August 1986), issue 57 (December 1986), issue 65 (August 1987)
  13. ^ Amtix magazine, issue 11 (September 1986)
  14. ^ Crash magazine, issue 32 (September 1986), issue 43 (August 1987)

Linkuri externe[modificare | modificare sursă]

[[Categorie:Oameni din Helensburgh]] [[Categorie:Romancieri britanici din secolul al XXI-lea]] [[Categorie:Oameni în viață]] [[Categorie:Anul nașterii lipsă (oameni în viață)]]