Utilizator:Anneto/Notite

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Notițele mele[modificare | modificare sursă]

Aici, o să scriu câteva notițe ce-mi aparțin.[modificare | modificare sursă]

În limba română, cuvântul "taxi" trebuie pronunțat cu accentu pe litera "i". Civilizația turcă pronunța "taxi" cu accent pe "ta" dar singurele lucruri legate de literatură pe care l-am moștenit de la turci sun literele cu diacritice (ă,â,î,ș,ț).

Nr. 13[modificare | modificare sursă]

Nr. 12 este considerat numărul perfect. Se poate împărți la 1, la 2, la 3, la 4, la 6, și la 12 și a fost considerat de către matematicieni numărul perfect. Dar, după el vine 13, considerat numărul iadului. A fost considerat așa, deoarece nu știe nimeni ce e dincolo de perfecțiune. În China nu există înmatricuări sau case cu nr. 13 de teama acestui număr.

-Dacă ai fi un astronaut și ai rămâne în cosmos 2 ore, prietenii tăi nu te vor mai vedea 80 de ani pământeni (deci timpul în care tu ești în cosmos - > 2 ore)


Să zicem că la 100 m depărtare de tine e prietenul tău care are un balon cu pudră de talc, pe care îl va sparge imediat. Tu vezi mai întâi pudra căzând, iar mai târziu, la câteva milisecunde vei auzi și balonul spărgându-se, deoarece viteza luminii este de 300.000km/s iar cea a sunetului de 340m/s. Așa e și la fulger. Întâi vezi fulgerul apoi auzi tunetul.

Pentru ca tot aerul să fie lichid, trebuie înghețat la -196°C

Dacă turnăm întrun balon praf de copt și acoperim un recipient în care este praf de copt - cu balonul (oțetul va curge peste praful de copt), praful de copt vor avea o reacție chimică. Se produce o spumă care, apoi, umflă balonul.

Gheața care îngheață orice (gheața uscată) are o temperatură de -196°C.