Triumful Cleopatrei

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Triumful Cleopatrei
Descriere generală
ArtistWilliam Etty[1]  Modificați la Wikidata
Datare[2]  Modificați la Wikidata
Materialevopsea pe bază de ulei[*][1], pânză[*][1]  Modificați la Wikidata
Genpictură istorică  Modificați la Wikidata
Dimensiuni106,5 cm×132,5 cm
AmplasareLady Lever Art Gallery[*][[Lady Lever Art Gallery (Art museum in Wirral, England)|​]][3]  Modificați la Wikidata
ColecțieLady Lever Art Gallery[*][[Lady Lever Art Gallery (Art museum in Wirral, England)|​]]  Modificați la Wikidata

Triumful Cleopatrei, cunoscută și sub numele de Sosirea Cleopatrei în Cilicia[4] și Cleopatra sosește în Cilicia[4], este o pictură în ulei realizată de artistul englez William Etty. A fost prima dată expusă în 1821 și este acum în Lady Lever Art Gallery din Port Sunlight, de-a lungul râului Mersey, din Liverpool. În timpul anilor 1810, Etty a devenit respectat pe scară largă în rândul personalului și studenților de la Academia Regală de Arte, în special pentru utilizarea culorii și capacitatea de a picta tonuri realiste de carne. În ciuda faptului că a expus la fiecare expoziție de vară din 1811, el a atras puțin interes comercial sau critic. În 1820 a expus The Coral Finder, care a arătat figuri nude pe o barcă aurită. Această pictură a atras atenția lui Sir Francis Freeling, care a comandat un tablou similar la o scară mai ambițioasă.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c https://artuk.org/discover/artworks/cleopatras-arrival-in-cilicia-102500, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ https://www.theguardian.com/books/2003/mar/18/londonreviewofbooks, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  3. ^ https://www.pinterest.com/pin/742038476075584422/  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  4. ^ a b Burnage 2011a, p. 161.