Sari la conținut

Toastmasters International

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Toastmasters International este o organizație non-profit care gestionează cluburi din întreaga lume, cu scopul de a își ajuta membrii să își dezvolte abilități de vorbit în public și leadership.

Primul club Toastmasters a fost înființat în 1924 în Santa Ana, California, ajungând în prezent la cluburi localizae în 108 țări și cu 12.500 de membri[1].

În România primul club Toastmasters a fost înființat la Timișoara, cluburi similare fiind deschise la București, Cluj-Napoca, Brașov, Oradea, Iași și Brăila.

Programul educațional[modificare | modificare sursă]

Filozofia Toastmasters este de a ajuta membrii să își dezvolte abilitățile de comunicare și leadership prin practică și feedback continuu din partea celorlalți membri. Programul Toastmasters este împărțit în două componente de bază: Comunicare și Leadership. Fiecare membru poate evolua pe oricare din aceste componente susținând discursuri sau asumându-și roluri în cadrul ședințelor Toastmasters.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Toastmasters International turns 85” (Press release). Toastmasters International. . Arhivat din original (PDF) la . Accesat în . Today, Toastmasters’ 250,000-plus active members participate in over 12,500 clubs spanning 108 countries. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]