Teleconvertor

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Imagine mărită de două ori cu ajutorul unui teleconvertor
Teleconvertor Olympus EC-20 2x atasat la o camera digitala.

Teleconverterul este un sistem optic de lentile pus între obiectiv și aparatul de fotografiat, care mărește distanța focală și micșorează unghiul de cuprindere. Reprezintă o alternativă ieftină pentru un teleobiectiv, dar scade calitatea imaginii originale.

Funcție[modificare | modificare sursă]

Un teleconvertor funcționează în mod similar la un grup teleobiectiv de o buna teleobiectiv . Acesta constă dintr-un grup de lentile, care acționează împreună ca un singur obiectiv divergente. Locul de amplasare a unui teleconvertor este de așa natură că imaginea produsă de obiectiv se află în spatele teleconvertor la o distanță mai mică decât lungimea focală. Aceasta imagine este un obiect virtual al teleconvertor, care este apoi concentrat mai departe și, astfel, extinse. De exemplu, atunci când un obiectiv unic negativ este plasat astfel încât imaginea formata de obiectiv se află în punctul de mijloc între obiectiv și ei punctul focal obiectiv produce imaginea în punctul focal extinderea este de două ori, astfel, acționează ca un teleconvertor × 2. Atunci când este utilizat cu lentile ceva mai lente, acestea pot reduce diafragma suficient de eficace pentru ca sistemul de autofocus aparat de fotografiat nu vor mai lucra, în funcție de sistemul de camera foto, aceasta poate varia de la 5,6 la f / 8.

Teleconverters dedicate lucra doar cu un număr limitat de obiective, de obicei lentile telefoto face de către același producător, producător sau de către un terț la un standard de potrivire.

Folosind un teleconvertor cu un obiectiv existent este mai puțin costisitoare decât achiziționarea separată, obiectiv mai mare telefoto, dar teleconvertorul este lupa existent cerc imagine , ea mărește, de asemenea, orice aberații.

Teleside convertor[modificare | modificare sursă]

Un alt tip de teleconvertor numit convertor teleside poate fi montat pe partea din față a obiectivului aparatului foto,mai degrabă decât între obiectivul primar și corpul aparatului foto.Acestea sunt populare în rândul utilizatorilor de camere video și camere bridge cu lentile fixe,deoarece acestea reprezintă singura modalitate de a adăuga mai multe la o astfel de cameră.Ele sunt de obicei,lentile care nu reduc luminozitatea imaginii,dar sunt probabil pentru a adăuga aberații la imagine,indiferent de calitatea obiectivului principal.