Un vârcolac adolescent

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Teen Wolf)
Salt la: Navigare, căutare
Un vârcolac adolescent
Teen Wolf 2011 Title card.jpg
Informații generale
Gen teen drama[*]
comedy-drama[*]
supernatural drama[*]
action fiction[*]
film de dragoste
Fantezie
mister[*]  Modificați la Wikidata
Creator(i) Jeff Davis[*]  Modificați la Wikidata
Compozitor temă muzicală Dino Meneghin[*]  Modificați la Wikidata
Țară de origine Statele Unite ale Americii  Modificați la Wikidata
Limbă(i) limba engleză  Modificați la Wikidata
Nr. de sezoane Modificați la Wikidata
Nr. de episoade 100  Modificați la Wikidata (list of Teen Wolf episodes[*]  Modificați la Wikidata)
Producție
Producător(i) executiv(i) Jeff Davis[*]  Modificați la Wikidata
Loc California  Modificați la Wikidata
Perioadă de difuzare
Difuzare
Canal originar MTV  Modificați la Wikidata
site web oficial
Twitter
Internet Movie Database

Un vârcolac adolescent (en. Teen Wolf) este un serial de televiziune ]-drama supranaturală american , regizat de Jeff Davis.Pen baza filmul cu același nume din 1985. Primul sezon are premiera pe data de 5 iunie 2011 si s-a încheiat pe 15 august 2011,Având 12 episoade. În rolurile principale: -Tyler Posey-Scott McCall -Crystal Reed-Allison Argent -Dylan O"Brien-Stiles Stilinski -Tyler Hoechiln-Derek Hale -Holland Roden-Lydia Martin -Colton Haynes-Jackson Whittemore

   Serialul a fost difuzat pe MTV. 

Scott McCall (Tyler Posey), este un adolescent obișnuit care suferă de astm și locuiește doar cu mama sa în Beacon Hills. Într-o seară, el și cel mai bun prieten Stiles Stilinski (Dylan O'Brien), fiul șerifului local, Sheriff Stilinski (Linden Ashby), află că politia a descoperit aproximativ jumătate de cadavru în pădure. Cei doi pleacă in căutarea celeilalte părți, dar Scott este atacat și mușcat de un vârcolac. Scott primește abilități supranaturale, cum ar fi viteza sporită și simțurile înalte, permițându-i să exceleze în calitatea sa de căpitan al echipei Lacrosse de la Beacon Hills High School. Astfel câștigă respect față de fată populară din școală, Lydia Martin (Olanda Roden) și invidia iubitului ei ,Jackson Whittemore (Colton Haynes). Scott dezvoltă, de asemenea, o relație cu nou-venita în școală, Allison Argent (Crystal Reed); totuși, el descoperă că tatăl ei Chris Argent (JR Bourne) este vânător de vârcolaci.

Scott și Stiles se întâlnesc cu vârcolacul Beta, Derek Hale (Tyler Hoechlin), a cărui familie a murit în flăcări în timpul unui incendiu acum 6 ani. Cei doi descoperă a doua jumătate a cadavrului lipsă și află că acel cadavru este al surorii lui Derek,Laura Hale.Scott află că vârcolacul Alpha este cel mai puternic dintre toți si se află într-o sindrofă de ucidere și era responsabil pentru mușcătura lui. Realizând consecințele și pericolele vieții sale noi, el este obligat să-și protejeze colegii, inclusiv pe prietena lui Allison, care nu știe că aparține unei familii de vânători de vârcolaci.

Kate Argent (Jill Wagner), ajunge în oraș. Derek suspecteaza ca misteriosul sef veterinar al lui Scott, dr. Alan Deaton (Seth Gilliam) este Alfa, dar se confirma ca nu este, Alan recunoaste ca este constient de lumea supranaturala si devine aliat al lui Scott. Jackson află că Scott este un vârcolac și că dorește să devină el însuși un vârcolac care să rivalizeze succesul lui Scott la lacross. Alpha este descoperit a fi unchiul lui Derek, Peter Hale (Ian Bohen), singurul supraviețuitor al focului. Kate îi dezvăluie lui Derek că a fost cea care a declanșat focul și, de asemenea, dezvăluie existența vârcolacilor lui Allison.

Chris Argent descoperă că Scott este un vârcolac, dar își dă seama că este nevinovat. Peter o mușcă pe Lydia, care devine catatonică, iar ulterior se dovedește că ea este în mod misterios imună la mușcătură. Allison descoperă că Scott este un vârcolac, dar acest lucru nu schimbă sentimentele sale romantice despre el. Scott descoperă că Peter a ucis-o pe Laura (nepoata sa) pentru a deveni vârcolac alfa. Allison vede că mătușa ei Kate este de fapt crudă și nemulțumită, iar Peter se răzbună pentru focul care i-a ucis familia, ucigându-o pe Kate. Cu toate acestea, Derek îl omoară pe Peter și devine noul vârcolac alfa. La final, Jackson cere ca Derek să-l muște și Derek se conformează.

Teen Wolf a început pe 5 iunie 2011.. Al treilea sezon apare în 2013,în prima lună a verii, al patrulea in 2014 ,al cincelea in ianuarie 2016 si al saselea in noiembrie 2016. Primele două sezoane au câte 12 episoade, al treilea 24, al patrulea 12 , al cincilea 20 si al saselea are 8 episoade , al saptelea fiind in desfasurare.Data de lansare a sezonului sapte este in vara lui 2017.

In sezonul 2,care are premierea pe data de 3 iunie 2012,Derek l-a muscat pe Jackson, dar corpul său respinge muscatura din motive necunoscute. Respingerea provocând un lichid vâscos negru pentru care se prelinge din urechi și nas. Gândindu-se ca va deveni un vârcolac, el a încercat să filmeze schimbăriile,sub influența lunei pline, dar filmarea arata ca nu sa schimbat si a ramas uman. El merge la Derek în cautare de raspunsuri, dar îl găsește Chris,tatăl lui Allison. Chris sugerează să nu mai încerce să devină un vârcolac. În noaptea aceea pe câmpul de lacrosse ,camionul său este blocat în noroi. Într-un moment de nervozitate a ridicat camionul aproape complet de pe pământ.Îl roaga pe Danny,coleg de clasă cu el, să se uita pe înregistrarea lui de dormit în noaptea de lună plină. Danny, cu ajutorul lui Matt,găsec ca lipsesc 2 ore de imagini din înregistrare.Fara sa stie Jackson era o Kanima.

Kanima este de aproximativ dimensiunea unui bărbat uman, acoperit cu solzi.

Ea are o coadă agățătoare lunga și poate urca pe pereti ,cum ar fi unele soiuri de șopârlă. Ghearele sale sunt lungi si secreta venin, care poate paraliza victimele ore întregi.Se poate vindeca foarte repede,de exemplu: luând mai multe gloanțe în piept,se recupereaza și se intoarce la reluarea luptei. Creatura Kanima văzut până în prezent este aparent forma Beta. Potrivit lui Peter Hale,The Alpha Werewolf,urmatorul nivel de dezvoltare sunt aripile.

Derek ii da lui Jackson Kanima venin pentru a vedea dacă el este creatura. Din moment ce Jackson este paralizat se sugerează că veninul nu a venit de la el, adica nu el este Kanima. Porțiunile parțial restaurate ale filmului Lunaei Plinei arata ca stătea în pat. Ochii lui încep să strălucească. Dupa un sarut cu Lydia, Jackson se transformă într-o Kanima și este atrasă să se întâlnească cu cineva într-o mașină pe un drum singuratic.

Jackson, în formă Kanima se lupta cu Darek, într-un impas, Kanima este împușcat de mai multe ori de Chris Argent și se pare să se plece în fața lui Gerard. Apoi, la un club de dans gay ,numit Jungle, el paralizează aparent patronii și pe Danny. Derek il loveste la gât , dar el pare să se vindece și este văzut apoi în formă umană, dar nevătămat. Stiles, Scott si Allison îl bloceaza într-un van al Sheriff-ului(tatal lui Stlles). El spune că nu-și amintește nimic și că ei pretind ca este Kanima. El se transformă în Kanima și scapă. Este văzut în continuare în formă umană, la sediul Sheriff cu tatăl său.

Jackson asigură un ordin de restricție împotriva lui Stiles și Scott, care îi obligă să păstreze o distanță de 50 de metri și, să înceteze sa il hărțuiasca. Jackson, permite uni sarpe sa se tarasca in gâtul lui. Allison, încearcă să vorbesc cu el, dar el devine violent. Gol în vestiar, el o amenință. Ea încearcă sa se apere, dar nu reușește. El apoi se scutură și se pare că sa nu-și amintească . Scott il vede, gol, și ataca. Ei lupta, distrugand proprietățiile și sfârșesc în detenție. Jackson, parțial se transformă în Kanima la biblioteca și atacă pe Matt și Erica,iar înainte sa pleca a scris un avertisment pe tabla bibliotecii.

Jackson este posedat de Maestrul Kanima și participă la o petrecere rave secrete pentru a ajunge la următoarea lui victimă. Stiles, Erica, și Isaac au droguri cu ketamină pentru al interoga. Comandantul, vorbind prin intermediul Jackson, spune ca cei pe care ia ucis până în prezent au fost toți ucigașii vinovați de uciderea "mea", adică a maestrului. Jackson se transformă în Kanima complet, scapă și o ucide pe Kara Simmons.

În sez. 3 ,doamna lor de romana devine o chestie foarte ciudata de cateva mii de ani,dar intr-un final Deucalion demonul varcolacilor,o ucide.,acesta are doua parti. In prima parte au loc mai multe ucideri.Mulți oameni mor.Stiles isi da seama ca este vorba despre niste sacrificii,cum spune Alexandru, profesoara lor de romana era de fapt un druid intunecat.Ea voia sa il ucida pe liderul unei întregi haite de alfa.Lidetul era Deucalion.Haita mai cuprindea doi gemeni : Aiden si Ethan, o femeie alpha, Kali,si Ennis care e si el alpha. Deucalion le-a explicat ca trebuie sa isi ucida toti membrii haitei ca sa intre în haita. Fiecare haita avea un druid care îi da sfaturi liderului. Deucalion i-a pus pe ei sa isi ucida si druizii. Profesoara de romana(Jennifer) era inainte druidul lui Kali,aceasta nu a omorat-o pe Jennifer si aceasta sa târât pana la un copac antic numit Nemeton care este acum doar un ciot si ia dat putere. Cand Scott,Stiles si Lydia(Holland Roden) îsi dau seama ca Jennifer este druidul intunecat(darach-ul), aceasta ii rapeste pe tatal lui Stiles, tatal lui Allison,Crystal Reed(- iubita lui Scott) si pe mama lui Scott. In unul din episoade, Jennifer il rapeste pe Dr. Deaton, seful lui Scott. Deaton era in seiful unei banci abandonate si seiful unde este sacrificat Deaton,este protejat de cenusa de munte, care nu permite sa intre creaturile supernaturale. Desi stia asta, Scott a incercat sa treaca de ea pentru a il salva pe doctor. In timpul acesta, culoarea ochilor lui Scott sau schimbat in rosu(alpha) dar s-au transformat in galben(Beta) la loc. In final, tatal lui Stiles a rupt bariera la fix si ei lau salvat pe Deaton.Cand si-a revenit, doctorul i-a explicat lui Scott ca este alpha adevarat(Un Beta sau Omega poate deveni un alfa prin tărie de caracter sau forța voinței singur . Acestia sunt numiti "True Alphas " si sunt foarte rari.)

Ethan, unul din gemeni este gay si il place pe Danny iar lui Aiden ii place de Lydia. La finalul partii I, Kali si Ennis mor, la fel si Boyd si Erica din haita lui Derek. Jennifer il roaga pe Derek sa o ajute sa il omoare pe Deucalion deoarece in noaptea aceea era eclipsa totala de luna si varcolacii nu mai au putere cat timp este eclipsa aceasta dar era pe cer doar 15 minute. Derek trage de timp si se scurg cele 15 minute. Jennifer pune cenusa de munte cat sa o inconjoare. Scott reuseste sa treaca de ea si devine alpha. Deucalion pleaca, gemenii intra in haita lui Scott , Isaac(Daniel Sharman), Allison si Stiles ii salveaza pe parinti care erau in padure, intr-o pivnita de langa nemeton. Acestia l-au gasit dupa ce Allison, Scott si Stiles au stat 16 ore in cazi cu apa care i-a ajutat sa afle unde e Nemetonul.

În sez.4 apare o musca infectata care domina oameni iar de data asta il domina pe Stiles.În final Allison Argent moare.

În sezonul 5 ,apare medicul Dread îi transformă pe mai multi adolescenti in himera(2 ADN-uri in același corp). El îi numește esecuri pe majoritatea si îi omoara.Singurele succese sunt Theo(Cody Christian) si Bestia. Caine iadului trebuie sa lupte impotriva Bestiei, care este in corpul prietenului lui Liam Dunbar(Dylan Spraberry. Sezonul cinci promite sa aduca umorul tipic Scott si Siles,ceea ce fanii merita dupa tragica moarte a lui Alison Argent, la finalul sezonului anterior. Dar atata timp cat traiesti in Beacon Hills niciodata nu vei da de liniste, asfel apare The Benefactor (binefacatorul) care vrea cu tarie sa omoare toate creaturile supernaturale, incluzand pesonajele noastre favorite, pe care le tece pe o lista, alaturi de recompensa pe care o va primi cel care ii va ucide. Sezonul 5 este mult mai agitat decat sezonul 4, Lydia Maritn incepe sa aiba viziuni legate de moartea prietenilor sai ,asa ca este dusa in acelasi azil de nebuni unde a fost Stiles in sezonul 3, Eichen House. Acolo este chinuita de doctori nebuni, dispusi sa chinuie o Banshee, inca nestapana pe fortele sale in scopuri oribile. Stiles jura ca va face orice sa isi scoata adevarata iubire din chinurile prin care trece. in timp ce Lydia e in azil, favoritii nostrii se confrunta cu Dread Doctors, medici in varsta, care traiesc doar pe baza unor invenții. Dread Doctors au ca scop crearea unor creaturi supranaturale in modalitati nesupranaturale, numite Chimeras. Ele imita Kanimas, Werewolfs si alte specii, si spre deosebire de creaturile originale, ele pot trece de cercul cu cenuda de munte, au mai multa forta si pot dobandi, de la medicii Dread si abilitatile altor specii. Acestea trebuie sa treaca, dupa injectarea cu ceea e le-ar da putere de un test, daca se intoxica si incep sa elimine mercur, ele sunt ucise de creatori, daca nu, au trecut testul. Singurul care a reusit asta este Theo. Un fost coleg de-al lui Scott si Stiles. El isi face aparitia in Beacon Hills cu scopul de a-si face o haita, sau a intra in una, castigand increderea tuturor celor din haita lui Scott, cu excepia lui Stiles, care mereu a stiut ca Theodor nu e ceea ce pretinde a fi.Astfel, asaltati din doua parti si să nu uitam de faptul ca Mason va si posedat de bestia din Geuvadan, reusesc sa salveze Beacon Hills-ul si pe Lydia.

Sezonul 6 are pana in momentul de fata doar 10 episoade aparute si este ultimul sezon in cadrul acestui serial MTV. Beacon Hills se confrunta cu o noua amenintare, The Hunters, care au drept scop stergerea tuturor celor din Beacon Hills. Cei rapiti nu numai ca nu sunt, dar cei care nu sunt rapiti nu isi mai amintesc de ei. In haita lui Scott apare o noua problema. Stiles. acesta este una dintre victimele, din ce in ce mai multe, ale acestor calareti. Fiecare din prietenii sai are senzatia ca lipseste ceva. Curiozitatea nu ii lasa in pace asa ca isi continua cautarile si gasesc din ce mai multe dovezi ale existentei unui posibil ,,stiles. Lydia, care are o conexiune extrem de stransa cu el, o data ajunsa in casa lui trage de tapet simtind ca e ceva ce acesta ascunde. Mama lui Stiles, care era doar o iluzie, ea fiind moarta, tipa la Lydia extrem de deranjata ,,Nu am simtit nervi, ci frica in glasul ei a spus Lydia nelamurita. Tatal lui Stiles, Noah, hotaraste sa traga de tot tapetul si gaseste o usa, usa camerei lui Stiles. deschizand-o o vede gola, dar cu ajutorul lydiei incepe, usor usor sa vada patul, tabla lui stiles, biroul, tricoul sau de la echipa de lacrosse si deschide o poarta, care se inchide apoi imediat. Poarta ce l-ar fi adus pe Stiles inapoi. Poarta cei-a deschis mintea si l-a facut sa isi aminteasca tot despre copilul sau pierdut. ,,Am un fiu, numele lui este Miczyslaw Silinski, dar noi il strigam Stiles. Scott, Malia si Lydia hotarasca astfel sa incerce sa isi aminteasca nu doar detalii vagi, ci tot ce au facut cu stiles. astfel pri hipnoza ei si-au dat seama ca Stiles chiar exista. Lydia incepe sa planga si spune: ,,A spus, nu uita ca te iubesc, dar eu nu am apucat sa ii raspund si astfel iubirea deschide o poarta ce il aduce inapoi.

Exista diverse ipoteze,cum ca Stiles va deveni un varcolac, dar pana nu vom vedea asta, nimic nu este sigur. Mici vorbe spun ca Derek va reveni in serial.Si din surse sigure,Colton Haynes insusi, a spus ca se va reintoarce in sezonul 6 in rolul lui Jackson. Serialul a început pe 5 iunie 2011 cu episodul “Wolf Moon”,si s-a sfarsit pe 24 septembrie 2017,cu episodul numarul 100,”The Wolves of War”.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Teen Wolf