Techland

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Techland Sp. z o.o.
TipPrivate
Fondată1991
Țara Polonia  Modificați la Wikidata
SediuOstrów Wielkopolski
Zona deservităworldwide
Oameni cheiePaweł Marchewka (CEO)
Adrian Ciszewski (Creative Director)
IndustrieVideo games
ProduseCall of Juarez
Dead Island
Dying Light
Venit182.7M złoty (2018)
Capital propriu101M złoty (2018)
Angajați≈300
DiviziiTechland Publishing
Prezență online
www.techland.net

Techland Sp. z oo este un dezvoltator și publicator de jocuri video din Polonia, fondat în 1991 de Paweł Marchewka. A creat first-person shooter-ul cu temă western , Call of Juarez (2006) și prequelul său, Call of Juarez: Bound in Blood (2009), precum și jocurile video survival horror, în first-person, Insula moartă (2011) și Dying Light (2015) . [1] Compania are sediul central în Ostrów Wielkopolski, în centrul Poloniei și are birouri în Wrocław și Varșovia . [2]

Primul titlu al companiei Techland ca publicator de jocuri a fost Torment: Tides of Numenera, lansat în februarie 2017. [3]

Istorie[modificare | modificare sursă]

Techland a început ca distribuitor de programe informatice și a creat Prawo Krwi, primul joc dezvoltat intern, în 1995. Techland a lansat first-person shooter-ul sci-fi Chrome în 2003. Un prequel intitulat Chrome: Specforce a fost lansat în 2005. Techland a dezvoltat de asemenea și jocuri cu mașini, inclusiv jocuri rally simulation (care implică curse de raliu) precum Xpand Rally și Xpand Rally Xtreme și Volkswagen, licențiate GTI Racing (2006). Înainte de acestea, Techland a mai creat un joc de racing, intitulat Pet Racer, care a fost lansat în 2002 de către Big City Games și distribuit maselor în mare parte prin cutiile de cereale.

Motorul de joc, Chrome Engine, al companiei Techland, din 2003, a fost dezvoltat în continuare. Chrome Engine 4 a fost finalizat în 2006 și a oferit compatibilitate pentru PlayStation 3.

În 2011, Techland a lansat jocul open world survival horror, Dead Island . Continuarea sa, Riptide a apărut în 2013.

În 2015, Techland a lansat Dying Light, un joc first-person survival horror pentru PlayStation 4, Xbox One și Microsoft Windows . Un dlc pentru joc, intitulat Dying Light: The Following, a fost lansat în februarie 2016.

Pe 30 martie 2018, Call of Juarez: The Cartel și Call of Juarez: Gunslinger au fost amândouă retrase de pe Steam, Xbox Live și PlayStation Network, citând o dispută de publicare cu Ubisoft . [4] [5] Call of Juarez: Gunslinger a revenit pe aceste platforme în aprilie 2018, cu Techland ca unic publicator. [6] [7] Cu toate acestea, din aprilie 2019, Call of Juarez: The Cartel nu a revenit la anumite platforme online, precum Steam.

Jocuri notabile[modificare | modificare sursă]


Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Adams, Dan (). „E3 2006: Dead Island”. IGN. Ziff Davis, LLC. Accesat în . 
  2. ^ „About”. Techland. Accesat în . 
  3. ^ Parfitt, Ben (). „Techland's first published game is inXile's Torment: Tides of Numenera”. MCV. Newbay. Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ Boudreau, Ian (). „Call of Juarez Gunslinger delisted from Steam”. PCGamesN. Accesat în . 
  5. ^ Vazquez, Suriel (). „Call Of Juarez: Gunslinger Delisted From Some Major Online Storefronts”. Game Informer. GameStop. Arhivat din original la . Accesat în . 
  6. ^ Greenbaum, Aaron (). „Don't Panic, Call of Juarez Gunslinger Isn't Gone; It Just Changed Publishers”. Twinfinite. Accesat în . 
  7. ^ Roemer, Dan (). „The Call of Juarez series has a new publisher through Techland”. Destructoid. Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]