Sari la conținut

Discuție:Lista mareșalilor României

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 3 ani de 79.220.49.6 în subiectul Demnitatea de maresal - lamuriri necesare
Articolul Lista mareșalilor României este un subiect de care se ocupă Proiectul România, o inițiativă de a îmbunătăți calitatea și acoperirea articolelor Wikipedia legate de România Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CiotAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Ciot pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Degradare[modificare sursă]

Demnitatea de maresal - lamuriri necesare[modificare sursă]

--79.220.49.6 (discuție) 2 iunie 2021 18:34 (EEST)Răspunde

Regula nescrisa este ca demnitatile ("gradul" de maresal este o demnitate, nu un grad) care sunt acordate prin decret sunt retrase tot prin decret. Regulamentele de organizare si functionare a acestora (medalii, titluri, maresal, decoratii etc.) deseori contin un articol privind retragerea demnitatii (medalie, titlu, grad, decoratie, ordine etc.) în cazul în care posesorul a încalcat grav legislatia civila si/sau penala. Urmând sesizarea, comitetul de onoare/disciplina propune retragerea, iar cancelarul ordinelor/decoratiilor/titlurilor/gradelor emite un decizie/decret în acest sens (în monarhii emitentul poate fi chiar regele).

Cu stima,
Marian


Pentru a doua problema (câti maresali sunt, cum se împart si cum sunt socotiti), pentru a nu ma repeta vezi aici =-> https://ro.wikipedia.org/wiki/Discu%C8%9Bie:Mare%C8%99al