Superbet

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Superbet
TipSocietate cu capital privat
Fondată2008
ȚaraRomânia
SediuBucurești
Oameni cheieSacha Dragic
Augusta Dragic
Roland Haas
Juraj Koman
Industriepariuri sportive
Cifra de afaceri464.932.909 lei (2022)
Profit brut6.127.465 lei (2022)
Profit net5.700.558 lei (2022)
Capital propriu9.246.524 lei (2022)
Angajați2.859[1]
Prezență online
Site web

Superbet Betting & Gaming S.A. este o companie din industria jocurilor de noroc și a pariurilor sportive, cu sediul în România. Este una dintre cele mai mari companii din domeniul pariurilor sportive din țară. Superbet oferă o gamă largă de servicii de pariere, inclusiv pariuri sportive pre-meci și live, jocuri de cazinou, jocuri de noroc virtuale și alte opțiuni de pariere. Compania operează atât în format fizic, prin intermediul agențiilor și caselor de pariuri, cât și online, prin platforma sa digitală. Superbet este recunoscută pentru acoperirea extinsă a evenimentelor sportive și pentru serviciile de calitate oferite clienților săi.[2]

Compania este licențiată și funcționează sub reglementările Oficiului Național al Jocurilor de Noroc (ONJN), organ de specialitate din subordinea Guvernului României. Totodată este membră a Asociației Organizatorilor de Jocuri de Noroc ROMBET.

Grupul Superbet este prezent în 10 țări, cele mai importante piețe fiind în România, Belgia si Polonia.[3]

Istoric[modificare | modificare sursă]

Fondată în 2008, Superbet și-a dublat de la an la an cifra de afaceri și astăzi este unul dintre cei mai mari jucători în domeniul betting & gaming din România[4].

În februarie 2016, compania a lansat operațiunile din online pe website-ul www.superbet.ro.

În a doua parte a anului 2017, Superbet și-a lansat operațiunile în Polonia, parte dintr-o strategie de extindere în afara României și de creștere pe termen lung a afacerii[5].

Pe 20 septembrie 2017, compania listează pe sistemul alternativ de tranzacționare administrat de Bursa de Valori București o emisiune de obligațiuni  în valoare de 9,7 milioane lei.[6]În 2017, în acționariatul grupului Superbet se regăseau Sacha Dragic, Augusta Dragic, Roland Haas, Juraj Koman și alți acționari cu participații mai mici.[6]

În 2019, fondul de investiții Blackstone, prin intermediul Blackstone Tactical Opportunities (BTO), a preluat un pachet minoritar al companiei în schimbul a 175 milioane de euro.

În 2021, Superbet a achiziționat Napoleon Sports & Casino, al treilea cel mai mare jucător al Belgiei, iar acum este lider de piață în țară.[7]

Sponsorizări[modificare | modificare sursă]

Începând cu sezonul competițional 2010-2011, compania e rând pe rând sponsor pentru mai multe echipe de fotbal: Rapid București[8], Ceahlăul Piatra Neamț[9], CS Universitatea Craiova[10], Petrolul Ploiești[11], ASA Târgu-Mureș, Gaz Metan Mediaș .

În 2011, Superbet devine sponsor al echipei de motociclism BGS Motorsport.

În 2012 și 2013, Superbet sponsorizează turneul masculin de tenis de la Brașov, competiție din categoria Futures.

Începând cu 2013, compania e principalul sponsor pentru Final 4-ul Cupei României la baschet[12].

În 2013, Superbet devine sponsor al echipei masculine de baschet CSU Asesoft Ploiești și sponsor principal pentru ”Cros Invers”.

În 2014, Superbet susține participarea unor foști atleți la Maratonul București.

În 2015, Superbet devine sponsor al echipei masculine de baschet Steaua CSM EximBank.

În 2016, Superbet a fost principalul sponsor al circuitului național de baschet 3la3.

În 2017, Superbet a devenit sponsorul echipei de ciclism Dinamo BikeXpert Racing Team[13].

În 2022, Superbet a devenit sponsor principal al Ligii Profesioniste de Fotbal[14], Liga 1 desfășurându-se sub o nouă titulatură: SuperLiga[15]. Parteneriatul a fost semnat pe o perioadă de doi ani.

Premii[modificare | modificare sursă]

Brandul Superbet este câștigătorul celui mai important premiu din industria de Betting & Gaming din Europa Centrală și de Est: Best Overall Sports Betting Operator 2017[16] și 2018[17]

În 2013 câștigă (ex-aequo cu Mozzart Bet) premiul pentru "Cea mai bună casă de pariuri"[18]. În 2014, compania Superbet câștigă individual  premiul pentru "Casa de pariuri a anului"[19].

În 2018, Superbet a fost desemnat "Cel mai bun serviciu de suport clienți din Europa Centrală și de Est” în cadrul Central and Eastern European Gaming Conference[17].

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

 1. ^ Ministerul de Finanțe
 2. ^ „Superbet a urcat între primii 20 de angajatori din România”. Accesat în . 
 3. ^ zf.ro Superbet se pregătește pentru listare: Grupul românesc de pariuri sportive, fondat de antreprenorul Sacha Dragic, îl numește președinte al CA pe Hans-Holger Albrecht, un executiv cu o experiență extinsă globală, care a condus giganți precum Deezer, Tigo și Modern Times
 4. ^ Roxana Rusu. „Vlad Ardeleanu, director general Superbet: Am avut și pariuri de 10.000 lei, dar foarte rar, nu favorizăm acest tip de risc; media este de până în 10 lei”. Accesat în . 
 5. ^ „Superbet se extinde pe piața jocurilor de noroc din Polonia”. Accesat în . 
 6. ^ a b Superbet aduce bani românești la bursă și plănuiește să se extindă, atât în țară, cât și afară, http://adevarul.ro/economie/investitii/superbet-aduce-bani-romanesti-bursa-siplanuieste-extinda-atat-tara-afara-1_59c23d1e5ab6550cb85b1bb5/index.html
 7. ^ zf.ro
 8. ^ „Rapid va cîștiga 500.000€ de la Super Bet!”. Accesat în . 
 9. ^ „Ceahlăul Piatra-Neamț are un nou sponsor”. Accesat în . 
 10. ^ „Parteneriat între Universitatea și Superbet”. Accesat în . 
 11. ^ „Vin banii la Ploiești: parteneriat cu Superbet”. Arhivat din original la . Accesat în . 
 12. ^ „PROGRAMUL FINAL 4 CUPA ROMANIEI SUPERBET”. Arhivat din original la . Accesat în . 
 13. ^ „Superpariu pentru viitorul ciclismului românesc”. Accesat în . 
 14. ^ „Superbet este noul sponsor al Ligii 1”. GSP. Accesat în . 
 15. ^ afaceri.news (). „SuperLiga de la Superbet. Cât timp va avea Liga 1 un alt nume, inspirat de sponsor?”. afaceri.news. Accesat în . 
 16. ^ „La un an de business online, Superbet desemnat cel mai bun operator de pariuri sportive online din Europa Centrală și de Est”. Accesat în . 
 17. ^ a b „Superbet desemnat pentru al doilea an consecutiv cel mai bun operator de pariuri sportive offline și online din Europa Centrală și de Est”. Accesat în . 
 18. ^ „A șasea ediție a Galei Premiilor Industriei de Gambling s-a încheiat”. Accesat în . 
 19. ^ „Gala Premiilor Industriei de Gambling, o seară magică și un succes uriaș”. Accesat în .