Superbet

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Superbet Holding Romania
Tipcompanie privată
Fondată2008
ȚaraRomânia  Modificați la Wikidata
Oameni cheieSacha Dragic, Augusta Dragic, Roland Haas, Juraj Koman
Industriepariuri sportive
Angajați3.500 (2017)
Prezență online
www.superbet.ro

Superbet Holding România este un grup din industria pariurilor sportive și jocurilor de noroc din România cu sediul în Târgoviște. Fondat în anul 2008 de Sacha Dragic, grupul operează patru branduri de retail - Superbet, Bet Arena, Go Bet și Magic Jackpot - și platforma online Superbet.ro. În total, Superbet Holding România deține aproape 1.000 de agenții la nivel național și a avut peste 3.500 de angajați de la începuturile companiei din 2008.[1]

Compania este licențiată și funcționează sub reglementările Oficiului Național al Jocurilor de Noroc (ONJN), organ de specialitate din subordinea Guvernului României. Totodată este membră a Asociației Organizatorilor de Jocuri de Noroc ROMBET.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Superbet a fost fondat în 2008, în București, de către Sacha Dragic, acesta conducând operațiunile grupului până în prezent.[necesită citare]

Prima agenție Superbet este deschisă în Oradea, în ianuarie 2009. Până la finalul acelei luni sunt inaugurate alte 5 agenții.  La sfârșitul primului an de activitate, Superbet opera deja 51 de agenții în 27 de orașe din 19 județe. Anul 2012 este cel în care Superbet a ajuns la 244 de agenții în 85 de orașe. Compania deschide agenția 500 în anul 2015, iar în august 2017 pe cea cu numărul 600.[necesită citare]

În februarie 2016, compania a lansat operațiunile din online pe website-ul www.superbet.ro.

În 2017, în acționariatul grupului Superbet se regăseau Sacha Dragic, Augusta Dragic, Roland Haas, Juraj Koman și alți acționari cu participații mai mici.[2]

Evoluție[modificare | modificare sursă]

În a doua parte a anului 2017, Superbet și-a lansat operațiunile în Polonia, parte dintr-o strategie de extindere în afara României și de creștere pe termen lung a afacerii[3].

Pe 20 septembrie 2017, compania listează pe sistemul alternativ de tranzacționare administrat de Bursa de Valori București o emisiune de obligațiuni  în valoare de 9,7 milioane lei.[2]

Structura[modificare | modificare sursă]

Superbet Holding România operează patru branduri de retail – Superbet, Bet Arena, Go Bet și Magic Jackpot.

Superbet are în prezent[Când?] peste 3.000 de angajați. Compania are sediul general în București, dar operațiunile se desfășoară și din birourile aflate în Croația (Zagreb), Malta, Serbia (Belgrad), Gibraltar și Marea Britanie (Leeds)[4].

Distinctii[modificare | modificare sursă]

Brandul Superbet este câștigătorul celui mai important premiu din industria de Betting & Gaming din Europa Centrală și de Est: Best Overall Sports Betting Operator 2017[5] și 2018[6]

În 2013 câștigă (ex-aequo cu Mozzart Bet) premiul pentru "Cea mai bună casă de pariuri"[7]. În 2014, compania Superbet câștigă individual  premiul pentru "Casa de pariuri a anului"[8].

În 2018, Superbet a fost desemnat "Cel mai bun serviciu de suport clienți din Europa Centrală și de Est” în cadrul Central and Eastern European Gaming Conference[6].

Fondată în 2008, Superbet și-a dublat de la an la an cifra de afaceri și astăzi este unul dintre cei mai mari jucători în domeniul betting & gaming din România[9].

Sponsorizări[modificare | modificare sursă]

Începând cu sezonul competițional 2010-2011, compania e rând pe rând sponsor pentru mai multe echipe de fotbal: Rapid București[10], Ceahlăul Piatra Neamț[11], CS Universitatea Craiova[12], Petrolul Ploiești[13], ASA Târgu-Mureș, Gaz Metan Mediaș .

În 2011, Superbet devine sponsor al echipei de motociclism BGS Motorsport.

În 2012 și 2013, Superbet sponsorizează turneul masculin de tenis de la Brașov, competiție din categoria Futures.

Începând cu 2013, compania e principalul sponsor pentru Final 4-ul Cupei României la baschet[14].

În 2013, Superbet devine sponsor al echipei masculine de baschet CSU Asesoft Ploiești și sponsor principal pentru ”Cros Invers”.

În 2014, Superbet susține participarea unor foști atleți la Maratonul București.

În 2015, Superbet devine sponsor al echipei masculine de baschet Steaua CSM EximBank.

În 2016, Superbet a fost principalul sponsor al circuitului național de baschet 3la3.

În 2017, Superbet a devenit sponsorul echipei de ciclism Dinamo BikeXpert Racing Team[15].

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

 1. ^ „Superbet a urcat între primii 20 de angajatori din România”. Accesat în . 
 2. ^ a b Superbet aduce bani românești la bursă și plănuiește să se extindă, atât în țară, cât și afară, http://adevarul.ro/economie/investitii/superbet-aduce-bani-romanesti-bursa-siplanuieste-extinda-atat-tara-afara-1_59c23d1e5ab6550cb85b1bb5/index.html
 3. ^ „Superbet se extinde pe piața jocurilor de noroc din Polonia”. Accesat în . 
 4. ^ „Operatorul de pariuri Superbet, la un pas de obținerea licenței, în Gibraltar”. Accesat în . 
 5. ^ „La un an de business online, Superbet desemnat cel mai bun operator de pariuri sportive online din Europa Centrală și de Est”. Accesat în . 
 6. ^ a b „Superbet desemnat pentru al doilea an consecutiv cel mai bun operator de pariuri sportive offline și online din Europa Centrală și de Est”. Accesat în . 
 7. ^ „A șasea ediție a Galei Premiilor Industriei de Gambling s-a încheiat”. Accesat în . 
 8. ^ „Gala Premiilor Industriei de Gambling, o seară magică și un succes uriaș”. Accesat în . 
 9. ^ Roxana Rusu. „Vlad Ardeleanu, director general Superbet: Am avut și pariuri de 10.000 lei, dar foarte rar, nu favorizăm acest tip de risc; media este de până în 10 lei”. Accesat în . 
 10. ^ „Rapid va cîștiga 500.000€ de la Super Bet!”. Accesat în . 
 11. ^ „Ceahlăul Piatra-Neamț are un nou sponsor”. Accesat în . 
 12. ^ „Parteneriat între Universitatea și Superbet”. Accesat în . 
 13. ^ „Vin banii la Ploiești: parteneriat cu Superbet”. Arhivat din original la . Accesat în . 
 14. ^ „PROGRAMUL FINAL 4 CUPA ROMANIEI SUPERBET”. Arhivat din original la . Accesat în . 
 15. ^ „Superpariu pentru viitorul ciclismului românesc”. Accesat în .