Stil

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Pentru alte sensuri, vedeți Stil (dezambiguizare).

Termenul stil se referă la un mod distinctiv de manifestare specific unui popor, unei colectivităţi sau unui individ sau mod specific de exprimare şi prezentare artistică a realităţii într-un anumit domeniu, în diferite perioade de timp.[1]

Iniţial, termenul se referă la artă: pictori au un stil de pictură, scriitorii (autori, poeţi) au un stil lingvistic, compozitori un stil componistic, muzicieni un stil muzical, cântăreţii un stil de cântat. Stilurile de artă sunt analizate şi clasificate în stilistică, o disciplină din istoria artei.

Într-un sens mai larg‚ ‚stilul‘ include, fenomene generale de zi cu zi, de exemplu, modul în care oamenii se îmbracă, accesoriile, modul în care îşi îngrijesc părul.

De zeci de ani este utilizat în locul cuvântului „stil”, mai ales în contextul modei şi a culturii tinere, anglicismul „styling“, „stylish“.

Originea cuvântului[modificare | modificare sursă]

Cuvatul „stil” vine din lat. stilus, instrument de scris. Şi de aici sensul cuvântului, legătura între instrumentul de scris şi „tehnica de a scrie“ „stilul de scris“.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Wikicitat
La Wikicitat găsiți citate legate de Stil.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ https://dexonline.ro/definitie/stil