Spaceman

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Spaceman
The-Killers-Spaceman.jpg
single de The Killers
Lansare 4 noiembrie 2008
Gen Alternative rock, synthpop
Casă de discuri Island Records  Modificați la Wikidata
Producător Stuart Price[*]  Modificați la Wikidata
Cronologie – The Killers
Human
(2008)
Spaceman Joseph, Better You Than Me
(2008)

Spaceman este al cincisprezecelea single al trupei de rock alternativ The Killers, și al doilea single de pe al treilea album de studio, Day & Age. A fost lansat pe data de 4 noiembrie 2008 pe iTunes, și ca 7" și CD promo în Statele Unite ale Americii, Canada și Marea Britanie. A ocupat locul 17 în lista celor mai bune 100 de cântece ale anului 2008 alcătuită de revista Rolling Stone[1].

The Killers au început să interpreteze melodia în timpul turneului lor din vara anului 2008. Ei au cântat melodia și la emisiunea Saturday Night Live din data de 4 octombrie 2008 și la emisiunea Later... with Jools Holland (postul BBC2) din data de 4 noiembrie 2008.

Coperta single-ului îl reprezintă pe solistul Brandon Flowers, și este unul dintre cele patru portrete efectuate de Paul Normansell pentru albumul Day & Age.

Lista melodiilor[modificare | modificare sursă]

CD Promo[modificare | modificare sursă]

  1. „Spaceman” (radio edit)
  2. „Spaceman” (album version)

UK 7"[modificare | modificare sursă]

  1. „Spaceman”
  2. „Tidal Wave”

Despre videoclip[modificare | modificare sursă]

Videoclipul are un aspect de carnaval în desfășurare - îl arată pe Brandon Flowers, îmbrăcat într-un costum ciudat, roșu, plimbându-se printre niște oameni (printre care se află și colegii de trupă) implicați într-o petrecere care are loc pe un fel de platformă înaltă, etajată și plină de lumini. Mai mulți oameni (îmbrăcați în haine viu colorate și extravagante) sunt arătați dansând, fie în grup, fie individual. Către sfârșitul videoclipului, perspectiva se mărește, și privitorul poate vedea în mod clar platforma așezată în mijlocul unui spațiu larg, deschis, strălucind în noapte, și înconjurată de echipa ce filmează videoclipul.

Poziții în topuri[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Rollingstone.com Accesat la data de 22 februarie 2009

Legături externe[modificare | modificare sursă]