Sari la conținut

Sima de l'Àguila-Picassent

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sima del Águila
PozițiaPicassent[*][[Picassent (municipality in the comarca of Horta Sud in the Valencian Community, Spain)|​]]
Spania
Cod Natura 2000ES5234005  Modificați la Wikidata

Sima de l'Àguila-Picassent este o arie protejată (arie specială de conservare — SAC[1], sit de importanță comunitară — SCI) din Spania întinsă pe o suprafață de 1 ha, integral pe uscat.

Centrul sitului Sima de l'Àguila-Picassent este situat la coordonatele 39°19′41″N 0°31′24″W / 39.328°N 0.5232°V ({{PAGENAME}}).

Situl Sima de l'Àguila-Picassent a fost declarat sit de importanță comunitară în iulie 2001 pentru a proteja 5 specii de animale. Situl a fost protejat și ca arie specială de conservare în martie 2013[1].[2][3]

Biodiversitate

[modificare | modificare sursă]

Situată în ecoregiunea mediteraneană, aria protejată conține 1 habitat natural: Peșteri inaccesibile publicului.[3]

La baza desemnării sitului se află mai multe specii protejate[2] de mamifere (5): liliac cu aripi lungi (Miniopterus schreibersii), liliac cu urechi de șoarece (Myotis blythii), liliac comun (Myotis myotis), liliacul mediteranean cu potcoavă (Rhinolophus euryale), liliacul mare cu potcoavă (Rhinolophus ferrumequinum).

Pe lângă speciile protejate, pe teritoriul sitului au mai fost identificate 1 specie de mamifere.[2]

  1. ^ a b DECRETO 36/2013, de 1 de marzo, del Consell, por el que se declaran como Zonas Especiales de Conservación (ZEC) determinados Lugares de Importancia Comunitaria (LIC) constituidos por cavidades subterráneas y se aprueba su Norma de Gestión.
  2. ^ a b c „Natura 2000 Standard Data Form for Sima de l'Àguila-Picassent”. Accesat în . 
  3. ^ a b „Sima de l'Àguila-Picassent”. biodiversity.europa.eu. Accesat în .