Shades of Guilt

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Zona crepusculară
„Shades of Guilt”
Nr. episodului Sezonul 1
Episodul 3
Scenarist Ira Steven Behr
Regizor Perry Lang
Cod producție 107
Data difuzării 25 septembrie 2002
Actori ocazionali
Hill Harper: Profesorul John Woodrell
Vincent Ventresca: Matt McGreevy
Michael Shanks: Donnie
Ordinea episoadelor
← Precedentul Următorul →
One Night at Mercy Dream Lover
Lista episoadelor din Zona crepusculară (serial TV din 2002)

Nuanțe de vinovăție (titlu original: Shades of Guilt) este al treilea episod al serialului științifico-fantastic Zona crepusculară din 2002. A avut premiera la 25 septembrie 2002 în rețeaua UPN. Este regizat de Perry Lang după un scenariu de Ira Steven Behr.

Introducere[modificare | modificare sursă]

„L-ați cunoscut pe Matthew McGreevey un om care se uită în oglindă și vede un cetățean decent, pe picioarele lui. Însă aparențele pot fi înșelătoare și în această seară, Matt va cunoaște o verificare a realității la o intersecție numită Zona Crepusculară..”

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Information icon.svg Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Matt McGreevy, la o intersecție în noapte, așteaptă la semafor la volanul mașinii sale... când un om de culoare apare prin ploaie la fereastra sa și-l imploră pentru ajutor. Dar Matt îl ignoră și conduce mai departe în timp ce o gașcă de neonaziști se aruncă asupra omului și-l bate până la moarte. Când ajunge acasă, Matt începe să sângereze, apoi are suferințe inexplicabile. Pentru ca mai apoi, spre șocul colegilor săi de la muncă, să apară modificări ale pielii. În cele din urmă, când se reîntoarce acasă se transformă în omul de culoare care a murit, un profesor de colegiu cu două cărți publicate. Gonit de familie și de societate, McGreevy transformat în profesorul John Woodrell ajunge în aceeași intersecție, de data asta cerând ajutorul unui alt McGreevy aflat la volan.

Concluzie[modificare | modificare sursă]

„ Un vechi proverb spune că nu poți cunoaște un om până nu ai umblat o milă în pantofii lui. Matt McGreevey a ajuns chiar mai departe. A ajuns să trăiască în pielea altui om. O lecție simplă de compasiune dată de Zona Crepusculară.”

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Referințe și note[modificare | modificare sursă]


Legături externe[modificare | modificare sursă]