Sakura Haruno

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Sakura Haruno
Haruno Sakura.jpg
Sakura Haruno este o kunoichi din satul Konohagakure, Tara Focului și singura femeie-ninja din echipa numărul 7, din care face parte alături de sensei-ul ei, Hatake Kakashi, și de cei doi colegi Naruto Uzumaki și Sasuke Uchiha.
AliasForehead Girl (デコリーン, Dekorīn; English TV "Bilboard Brow"), Tsunade Numarul Doi (綱手二号, Tsunade Nigō)
GenFeminin
Vârstă12[1]-13[2] (În Partea I a seriei)
15 (În Partea II)[3]
Data nașterii28 martie
ZodieBerbec
Culoarea păruluiRoz
Culoarea ochilorVerde
Grupa sanguină0
SpecialitateNinja (rang Naruto#Grade Ninja Chunin
Familiemama Mebuki Haruno, tata Kizashi Haruno

Sakura Haruno (春野 サクラ Haruno Sakura?) este un personaj fictiv din serialul anime și manga Naruto creat de Masashi Kishimoto. În serie, Sakura a devenit o conducătoare de sex feminin. Kishimoto a avut dificultăți în crearea desenului ei, punându-se accent în mod inadecvat pe anumite părți ale ei, cum ar fi fruntea mare.

În anime și manga, Sakura este o kunoichi din Satul Ascuns între Frunze ce face parte din Echipa 7 a cărei membri sunt Sakura Haruno, Naruto Uzumaki, Sasuke Uchiha și Senseiul lor, Kakashi Hatake. Inițial, Sakura are o dragoste nebună pentru Sasuke, sunsținându-l întotdeauna și indignându-l pe Naruto. În cursul seriei, ea devine o persoană care se conduce singură și începe de al aprecia și a-l accepta pe Naruto; în partea a II-a ea începe să dezvolte o relație mai strânsă cu el, în scopul de a-l aduce pe colegul lor, Sasuke, înapoi. Sakura a apărut în mai multe părți din Naruto mass-media, inclusiv în cele 4 OVA prezentate în serie și în mai multe jocuri video.

Numeroase publicații anime și manga au lăudat și criticat caracterul Sakura. Ea a fost inițial observată ca un stereotip shōnen de caractere, servind ca o dragoste de interes pentru protagonist. Printre cititorii de bază a benzii desenate Naruto Sakura a devenit foarte populară. Mai multe piese de marfă au fost puse în asemănarea lui Sakura, inclusiv o păpusă de pluș și o cheie în lanțuri.

Personalitate[modificare | modificare sursă]

Sakura așa cum apare în Partea a 2-a.

La începutul seriei, Sakura este îndrăgostită de Sasuke Uchiha, pentru că arată bine, are o atitudine misterioasă și talent enorm. Din acest motiv multe din aparițiile Sakurei de la începutul seriei sunt pentru a-i câștiga afecțiunea lui. În timp ce povestea progresează, Sakura devine îngrijorată că Sasuke o va abandona pe ea și tot Satul Ascuns în Frunze în căutarea lui pentru putere. Când temerile ei se adeveresc, Sakura face tot ce poate pentru a-l împiedica să plece, declarându-i sentimentele sale de dragoste pentru el. Deși cuvintele ei l-au atins, Sakura nu l-a putut opri pe Sasuke să plece din Konoha. De atunci Sakura și-a făcut un obectiv, acela de a-l aduce inapoi pe Sasuke. În partea a II-a, deși are încă griji legate de bunăstarea lui și nu permite altora să-l insulte pe Sasuke, Sakura este dispusă să-l atace, pentru a-și apăra echipa.

Relațiile Sakurei cu Naruto, suferă modificări în întreaga serie. La început, Sakura îl consideră pe Naruto doar un idiot care încearcă să-i distrugă viața, dar, în timp ce povestea progresează, Sakura își dă seama că l-a judecat greșit. După ce Sasuke pleacă din Konoha, Sakura îl roagă pe Naruto să-l aducă pe Sasuke înapoi. Având o pasiune pentru Sakura, Naruto face tot ce-i stă-n putere pentru a-i îndeplini dorința. Deși nu reușește și ajunge în spital Naruto jură că într-o zi își va îndeplini promisiunea. Sakura își petrece cei doi ani și jumătate antrenându-se, pentru a-l putea ajuta pe Naruto în încercarea lui. În partea a II-a, în timp ce-l caută pe Sasuke, Sakura află de greutățile pe care trebuie să le înfrunte Naruto pentru a-i îndeplini dorința: Orochimaru, Akatsuki, vulpea cu 9 cozi și devine mai protectivă, încercând să-l ajute să le depășească.

Misiuni complete[modificare | modificare sursă]

 • D-Rank: 12
 • C-Rank: 9
 • B-Rank: 6
 • A-Rank: 7
 • S-Rank: 0

Abilități[modificare | modificare sursă]

În partea I, Sakura are în mare măsură abilități slabe și nedezvoltate. În timp ce ea a dovedit că este foarte bună la abilitățile ninja de bază, Sakura este lipsită de orice alt set de trăsturi în afară de cele ale Echipei 7. Profesorul ei, Kakashi Hatake, a apreciat-o pentru că are un control excelent asupra chakrei ei, dar nu știe până în partea a II-a cum să folosească această capacitate pentru a profita de ea.

După antrenamentul cu Tsunade care durează doi ani și jumătate, Sakura achiziționează două abilități care se bazează pe capacitatea de a-și controla excelent chakra. Prima abiltate constă în capacitatea de a vindeca rănile, iar cea de-a doua constă în capacitatea de a distruge orice obiect din jur doar cu pumnii cu cea mai mare ușurință.

Jutsu[modificare | modificare sursă]

 • Tehnica brațului puternic
 • Impactul înfloririi cireșei
 • Tehnica extragerii veninului
 • Tehnica palmei mistice

Referințe[modificare | modificare sursă]

 1. ^ Kishimoto, Masashi (). NARUTO―ナルト―[秘伝・臨の書]. Shueisha. p. 31. ISBN 4-08873-288-X. 
 2. ^ Kishimoto, Masashi (). NARUTO―ナルト―[秘伝・闘の書]. Shueisha. p. 29. ISBN 4-08873-734-2. 
 3. ^ „Hiden: Shō no Sho Official Character Databook Mini”. Weekly Shōnen Jump. Shueisha (18): 6. . 

Bibliografie[modificare | modificare sursă]