Roxana Mînzatu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Roxana Mînzatu
Date personale
Născută (44 de ani) Modificați la Wikidata
București, România Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațiepoliticiană Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
Ministrul investițiilor și proiectelor europene Modificați la Wikidata
În funcție
 – 
Succedat deIoan-Marcel Boloș
Deputată a României Modificați la Wikidata
În funcție
 – 
CircumscripțiaBrașov
Legislaturălegislatura 2016–2020[*]

Partid politicPSD
Alma materUniversitatea din București

Roxana Mînzatu (n. , București, România) este un deputat român, membru al Partidului Social Democrat din anul 2000.

La alegerile parlamentare din 2016, Roxana Mînzatu a fost aleasă în funcția de deputat pe lista organizației PSD Brașov, din care face parte și în prezent.

Începând cu data de 7 iunie 2019, Roxana Mînzatu este Ministru al Fondurilor Europene.


Activitatea în Camera Deputaților[modificare | modificare sursă]

La nivel parlamentar, în Camera Deputaților activează ca secretar în cadrul Comisiei pentru Industrii și Servicii și ca membru în cadrul Comisiei pentru Afaceri Europene.

De la preluarea mandatului de deputat și până în prezent, Roxana Mînzatu a luat cuvântul în plen de 63 de ori. Dintre cele 63 de intervenții, 17 au fost declarații politice. În actualul mandat de parlamentar, Mînzatu a inițiat 81 de propuneri legislative, 26 dintre acestea fiind promulgate legi.

În Parlament, Roxana Mînzatu s-a implicat în dezbaterile pe marginea Legii Adopției, a susținut Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice – prin amendamente dedicate salarizării din fonduri europene și a promovat Legea care prevede creșterea salariului minim în domeniul construcțiilor. În același timp, Roxana Mînzatu este unul dintre promotorii programului de finanțare guvernamentală StartUp Nation.

Activitatea în Ministerul Fondurilor Europene[modificare | modificare sursă]

La nivel guvernamental, de la preluarea funcției de Ministru al Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu a anunțat că se va implica în special în proiectele de digitalizare din administrația publică și în proiecte de sănătate.

Printre obiectivele asumate de Roxana Mînzatu se numără și investițiile în infrastructura de transport, energie și mediu – investiții care consolidează potențialul de creștere pe termen lung al economiei și au un impact pozitiv asupra nivelului de trai al populației.

Background profesional[modificare | modificare sursă]

Este absolventă a facultății de  Științe Politice în limba engleză la Universitatea din București (2002), cu Master în Integrare Europeană (2005).

A fost secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene și Președinte al Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (2015)

Și-a început cariera în domeniul afacerilor europene în anul 2004, având funcția de consilier pentru integrare europeană în Ministerul Integrării Europene.

Parcursul său profesional include poziții în companii de consultanță și organizații de formare a afacerilor - unde a lucrat cu fonduri UE, precum și cu subvenții naționale pentru realizarea și implementarea proiectelor, pentru autoritățile publice, pentru grupuri de acțiune locală, precum și pentru întreprinderi și start-up-uri

Legături externe[modificare | modificare sursă]