Rosalinda

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Rosalinda
Informații generale
Gen

Telenovelă

Regizor(i)
Scenarist(i)
Creator(i)

Delia Fiallo

Actori
Compozitor temă muzicală

José Antonio "Potro" Farías

Temă muzicală de început

"Rosalinda" de Thalía

Țară de origine

Mexic

Limbă(i)

Spaniolă

Nr. de episoade

80

Producție
Producător(i)

Nathalie Lartilleux

Producător(i)
executiv(i)

Salvador Mejía Alejandre

Difuzare
Canal original

Canal de las Estrellas

Difuzare originală

1 martie 1999 (1999-03-01)

Cronologie
Precedat de

El privilegio de amar

Urmat de

Infierno en el paraíso

Seriale similare

Rosalinda (2009)

Rosalinda este o telenovelă mexicană produsă de Salvador Mejía Alejandre pentru Televisa în 1999. Este un remake al telenovelei venezuelane María Teresa, produsă în 1972 de Venevisión.

Thalía, Fernando Carrillo și Angélica María apar ca protagoniști principali, în timp ce Lupita Ferrer este antagonista principală.

Rezumat[modificare | modificare sursă]

Information icon.svg Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Trecutul ei învăluit în mister, ca și durerea surdă pe care o simte în suflet, o împiedică să fie fericită. Reîntâlnirea cu Fernando José nu aduce lumina, pentru că el nu o recunoaște, iar ea nu și-l amintește. Doar o minune ar mai putea reuni într-o singura bătaie aceste două inimi, făcute una pentru alta, însă despărțite de minciuni și prejudecăți. Minunea adevărului, minunea dragostei… Întreaga poveste a început cu aproape un an în urmă, pe vremea când Rosalinda vindea flori pentru a-și câștiga existența. Într-o zi, făcând livrarea unei comenzi de flori la un restaurant, se îndrăgostește la prima vedere de un pianist, Fernando José, despre care nu știe că este avocat și provine dintr-o familie înstărită, muzica nefiind pentru el decât un mod de a-și exterioriza emoțiile, un simplu hobby, în localul pe care îl deține un prieten. Rosalinda a crescut într-o familie modestă, cu încă trei frați, Beto, Fedra și Lucy, fără să bănuiască măcar că Dolores și Javier nu sunt părinții ei adevărați. Mama ei, Soledad - condamnată la închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o, victima fiind tatăl lui Fernando José – și-a încredințat fetița surorii ei, care, pe patul de moarte, nu apucă să-i spună soțului decât fragmente de adevăr. Valeria, mama lui Fernando José, nu reușește să-și despartă fiul de Rosalinda, cei doi îndrăgostiți se căsătoresc, dar fericirea le este brutal întreruptă când Valeria află că tatăl nurorii sale i-a omorât soțul. Copleșit de veste, Fernando José o părăsește pe Rosalinda, iar șocul îi produce tinerei o naștere prematură. Lovitura de grație vine când Valeria îi răpește copilul, ceea ce o aruncă pe Rosalinda în tenebrele demenței. La scurt timp după ce este internată, la clinică izbucnește un incendiu devastator, iar toată lumea crede că Rosalinda și-a pierdut viața.

Distribuția[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]