Rosalinda

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Rosalinda
Informații generale
GenTelenovelă
Regizor(i)
Scenarist(i)
Creator(i)Delia Fiallo
Actori
Compozitor temă muzicalăJosé Antonio "Potro" Farías
Temă muzicală de început"Rosalinda" de Thalía
Țară de origineMexic
Limbă(i)Spaniolă
Nr. de episoade80
Producție
Producător(i)Nathalie Lartilleux
Producător(i) executiv(i)Salvador Mejía Alejandre
Difuzare
Canal originalCanal de las Estrellas
Difuzare originală1 martie 1999 (1999-03-01)
Cronologie
Precedat deEl privilegio de amar
Urmat deInfierno en el paraíso
Seriale similareRosalinda (2009)
Legături externe
Identificator titlu IMDb

Rosalinda este o telenovelă mexicană produsă de Salvador Mejía Alejandre pentru Televisa în 1999. Este un remake al telenovelei venezuelane María Teresa, produsă în 1972 de Venevisión.

Thalía, Fernando Carrillo și Angélica María apar ca protagoniști principali, în timp ce Lupita Ferrer este antagonista principală.

Rezumat[modificare | modificare sursă]

Information icon.svg Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Trecutul ei învăluit în mister, ca și durerea surdă pe care o simte în suflet, o împiedică să fie fericită. Reîntâlnirea cu Fernando José nu aduce lumina, pentru că el nu o recunoaște, iar ea nu și-l amintește. Doar o minune ar mai putea reuni într-o singura bătaie aceste două inimi, făcute una pentru alta, însă despărțite de minciuni și prejudecăți. Minunea adevărului, minunea dragostei… Întreaga poveste a început cu aproape un an în urmă, pe vremea când Rosalinda vindea flori pentru a-și câștiga existența. Într-o zi, făcând livrarea unei comenzi de flori la un restaurant, se îndrăgostește la prima vedere de un pianist, Fernando José, despre care nu știe că este avocat și provine dintr-o familie înstărită, muzica nefiind pentru el decât un mod de a-și exterioriza emoțiile, un simplu hobby, în localul pe care îl deține un prieten. Rosalinda a crescut într-o familie modestă, cu încă trei frați, Beto, Fedra și Lucy, fără să bănuiască măcar că Dolores și Javier nu sunt părinții ei adevărați. Mama ei, Soledad - condamnată la închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o, victima fiind tatăl lui Fernando José – și-a încredințat fetița surorii ei, care, pe patul de moarte, nu apucă să-i spună soțului decât fragmente de adevăr. Valeria, mama lui Fernando José, nu reușește să-și despartă fiul de Rosalinda, cei doi îndrăgostiți se căsătoresc, dar fericirea le este brutal întreruptă când Valeria află că tatăl nurorii sale i-a omorât soțul. Copleșit de veste, Fernando José o părăsește pe Rosalinda, iar șocul îi produce tinerei o naștere prematură. Lovitura de grație vine când Valeria îi răpește copilul, ceea ce o aruncă pe Rosalinda în tenebrele demenței. La scurt timp după ce este internată, la clinică izbucnește un incendiu devastator, iar toată lumea crede că Rosalinda și-a pierdut viața.

Distribuția[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]