Roman Burlaca

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Roman Burlaca
Date personale
Născut (31 de ani)
Chișinău
Cetățenie Republica Moldova Modificați la Wikidata
Ocupațieregizor
producător
Activitate
EducațieAcademia de Muzică, Teatru și Arte Plastice
Alma materAcademia de Muzică, Teatru și Arte Plastice  Modificați la Wikidata
Ani de activitate2013-prezent
Cunoscut pentrucolaborările cu Carla's Dreams
PremiiBest Music Video 2016, România[1]
Prezență online

Roman Burlacă[necesită citare] (n. 17 decembrie 1992, Chișinău) este un regizor din Republica Moldova. Este cel mai cotat regizor de videoclipuri din Republica Moldova și unul dintre cei mai cotați din România, având în portofoliu peste 40 de videoclipuri, dar și spoturi publicitare pentru câteva agenții de publicitate de la Chișinău.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Educație[modificare | modificare sursă]

S-a născut în 1992 la Chișinău, Republica Moldova, într-o familie de artiști – mama era regizor de teatru, tatăl saxofonist. A absolvit Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare” din Chișinău și Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din același oraș, specialitatea Regie și montaj Film & TV, clasa profesorilor Vlad Druck și Mircea Chistruga. A studiat dreptul.

Debutul și cariera[modificare | modificare sursă]

În 2014 a executat clipul piesei Cristinei ScarlatWild Soul”, care a reprezintat Republica Moldova la Concursul Muzical Eurovision 2014 în Danemarca. În același an a colaborat cu casa de producție Antler din Canada la clipul cântecului „Experience” al Angèle Dubeau⁠(d), care a fost inclus în coloana sonoră a filmului Mommy⁠(d) de Xavier Dolan, nominalizat la Cannes.
În 2015 a lansat primul videoclip pentru Carla's Dreams la piesa „Farewell”. La începutul anului 2016, a lansat pentru același proiect videoclipul la piesa „Te rog”, premiat la Media Music Award 2016 (Best Music Video).

Burlaca deține propria casă de producție „BR Films” cu sediul la Chișinău și o filială la București. A făcut clipuri pentru artiști precum: Carla's Dreams, Inna, Alexandra Stan, Mohombi, Antonia, Uzzi, Ruby, Nicoleta Nucă, Irina Rimes, Lori, Yanka, Vali Boghean, Angèle Dubeau etc.

Note[modificare | modificare sursă]