Rio das Ostras

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Rio das Ostras
—  Oraș  —
Drapel
Drapel
Sigiliul autorităților din Rio das Ostras
Sigiliu
Stemă
Stemă
Map
Rio das Ostras (Brazilia)
Poziția geografică în Brazilia
Coordonate: 22°31′37″S 41°56′42″W ({{PAGENAME}}) / 22.526944444444°S 41.945°V

ȚarăBrazilia Brazilia
StatRio de Janeiro

Suprafață[1]
 - Total228,044 km²

Populație (2022)
 - Total156.491 locuitori

Prezență online
OpenStreetMap relation Modificați la Wikidata

Poziția localității Rio das Ostras
Poziția localității Rio das Ostras
Poziția localității Rio das Ostras

Rio das Ostras este un oraș în Rio de Janeiro (RJ), Brazilia.

Municipalitatea a fost afectată de impactul asupra mediului cauzat de poluarea plajelor, a râurilor și a lagunelor din cauza lipsei de salubritate de bază și a degradării mediului datorită ocupațiilor ilegale din zonele de protecție a mediului pentru protejarea și conservarea atributelor biotice (faună și floră). Descărcarea de canalizare clandestină din locuințe și întreprinderi a cauzat eutrofizarea în ecosistem într-un mod agresiv.

Corupția sistemică a municipalității a început din emanciparea politico-administrativă a acesteia la 10 aprilie 1992 și a distrus o mare parte din Rio das Ostras că până în prezent nu există niciun tip de salubritate de bază. Lipsa apei potabile, a apelor uzate, a pardoselilor publice și a transportului public reprezintă probleme vechi și sistemice pentru o municipalitate care a primit trei miliarde de redevențe pentru petrol.

În zilele noastre, o mare parte a litoralului din Rio das Ostras suferă de avansul mării, de eroziuni și de construcții neregulate neregulate. În mediul urban există o creștere semnificativă a mahalalelor, a violenței, a șomajului și a inegalității sociale. Lipsa salubrității de bază afectează fiecare municipalitate.

  1. ^ https://www.ibge.gov.br/cidades-e-estados/rj/rio-das-ostras.html  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)