REWE Group

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Rewe Group)
REWE Group
TipCompanie privată
Fondată1927
Țara Germania[1]  Modificați la Wikidata
SediuKöln
IndustrieRetail, Turism
Cifra de afaceri €61,2 miliarde (2018)
Angajați360,315 (2018)
Prezență online
site web oficial
pagină Facebook
cont Twitter
canal YouTube

REWE Group este o companie multinațională din Germania cu sediul în Köln, care activează în domeniul retailului și turismului. Este al doilea retailer ca mărime din Germania și operează sub diferite mărci ca Rewe, Billa, Penny Market, Toom, DER.

Rewe în România[modificare | modificare sursă]

În România grupul este prezent din anul 1999, prin deschiderea primului supermarket Billa în București. În anul 2001, Rewe a adus în țară lanțul de magazine cash & carry Selgros, prin deschiderea primului magazin la Brașov, unde se află și sediul acestuia, iar din 2005 a fost extinsă și rețeaua de magazine de supermarketuri Penny Market.

Rewe România opera în 2008, 34 de supermarketuri Billa, 68 de magazine de discount Penny Market, 6 magazine de discount Penny Market XXL și 17 magazine cash & carry Selgros. Vânzările din România au fost de 1,49 miliarde euro fiind al doilea jucător pe piața românească de retail după Metro România.[2]

Rewe a vândut cele 86 de supermarketuri Billa din România către Carrefour.

Rewe a vândut în 2011 compania Selgros ce operează magazine cash & carry în Germania, România, Polonia și Rusia către TransGourmet deținută retailerul elvețian Coop.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ (PDF) https://www.rewe-group-geschaeftsbericht.de/fileadmin/media/pdf/RZF_RZAG_CombinedFinancialStatements_20161231.pdf  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ Afacerile Rewe in Romania au ajuns la 1,5 mld. euro anul trecut[nefuncțională], accesat la 23 aprilie 2009

Legături externe[modificare | modificare sursă]