Alianța Renault–Nissan–Mitsubishi

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Renault-Nissan Alliance)
Tipsocietà a responsabilità limitata[*][[società a responsabilità limitata (Italian form of a company with limited liability)|​]]  Modificați la Wikidata
Fondată  Modificați la Wikidata
IndustrieIndustria automobilistică  Modificați la Wikidata
Produseautomobil  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial
blog oficial

Renault-Nissan este o alianță creată în anul 1999 între companiile Renault și Nissan[1]. În prezent (iunie 2008) Renault deține 44,3% din Nissan, în timp ce Nissan are în cadrul Renault un pachet de acțiuni de 15%[2]. Carlos Ghosn este CEO al ambelor companii[2].

În anul 2006, alianța a vândut 5,9 milioane de vehicule, ceea ce reprezintă 9% din piața mondială. Alianța Renault-Nissan se numără între primii 4 producători auto din lume. Alianța deține cinci mărci: Nissan și Infiniti pentru Nissan, și Renault, Dacia și Samsung pentru grupul Renault.

În mai 2008, alianța Renault-Nissan și Bajaj Auto au anunțat că vor înființa o companie mixtă care va dezvolta, produce și comercializa o mașină low-cost, cu un preț de pornire de la 2.500 de USD, ce va fi lansată pe piață la începutul anului 2011, au anunțat reprezentanții celor două companii[3].

În 2010, Alianța Renault-Nissan a reușit să se claseze pe locul 3 în topul vânzărilor cu un număr de 7.276.398 de unități comercializate, devansând astfel grupul german Volkswagen.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Renault-Nissan Alliance”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ a b Renault-Nissan pune in joc un miliard de euro[nefuncțională], Accesat la 2 mai 2009
  3. ^ Alianta Renault-Nissan si Bajaj Auto vor construi un model low-cost[nefuncțională]

Legături externe[modificare | modificare sursă]