Referendumul din Ungaria pentru drepturile LGBTQ din 2022

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare

Un referendum este plănuit să se țină în Ungaria pe 3 aprilie 2022, care coincide cu alegerile parlamentare.[1]

Fundal[modificare | modificare sursă]

Referendumul a fost convocat de Fidesz, partidul de guvernământ al guvernului maghiar, și este descris drept problemă de protecție a copilului în ceea ce privește drepturile LGBTQ după presiunile Uniunii Europene asupra legislației despre care Uniunea Europeană spune că discriminează persoanele LGBTQ.[2]

Într-o declarație emisă de Președintele Republicii, Áder a spus (declarația în întregime): „Adunarea Națională a Ungariei a votat în unanimitate pe 9 noiembrie 2021 pentru a permite organizarea unui referendum în ziua alegerilor generale. „Condițiile legale pentru organizarea unui referendum sunt în vigoare pentru patru întrebări la care au fost inițiate referendumuri. „Având în vedere termenele stabilite de legile privind procedurile electorale și referendumul, un referendum pe cele patru chestiuni în cauză și alegerile generale se pot desfășura numai simultan în 3 aprilie sau 10 aprilie. „În acest sens, am stabilit referendum pe cele patru probleme specificate în Rezoluția Parlamentului 32/2021 din 30 noiembrie pentru 3 aprilie 2022.”[1]

Schimbări propuse[modificare | modificare sursă]

Cele patru întrebări sunt:[3]

  • Susțineți predarea orientării sexuale minorilor în instituțiile publice de învățământ fără acordul părinților?
  • Susțineți promovarea terapiei de schimbare a sexului pentru copiii minori?
  • Susțineți expunerea nerestricționată a copiilor minori la conținut media sexual explicit care le poate afecta dezvoltarea?
  • Susțineți afișarea conținutului media care schimbă sexul către minori?

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b „President sets date of 2022 general election, referendum on child protection law for April 3”. The Budapest Times (în engleză). . Accesat în . 
  2. ^ „Hungary's Viktor Orban calls referendum on anti-LGBTQ law”. France 24 (în engleză). . Accesat în . 
  3. ^ „Constitutional Court Decided: There Will Be Referendum on "Child Protection". Hungary Today (în engleză). . Accesat în .