Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation
Fondat  Modificați la Wikidata
URLhttp://www.rsssf.com/
Lansat1994

Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation (RSSSF) este o organizație amatoare internațională dedicată colectării statisticilor despre fotbal. Fundația își propune să construiască o arhivă exhaustivă de informații legate de fotbal din întreaga lume.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Această întreprindere, conform fondatorilor săi, a fost creată în ianuarie 1994 de către trei fideli ai grupului de știri Rec.Sport.Soccer (RSS) de la Usenet: Lars Aarhus, Kent Hedlundh, și Karel Stokkermans. Acesta a fost inițial cunoscut sub numele de "North European Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation", dar s-a renunțat la referința geografică, odată ce creștea numărul de membri din alte regiuni.

Astăzi RSSSF are membri și colaboratori din întreaga lume, și a dat rod la șapte proiecte-fiică pentru a urmări mai îndeaproape ligile din țările de origine ale proiectului. Proiectele derivate sunt dedicate fotbalului din Albania, Brazilia, Danemarca, Norvegia, Polonia, România, Uruguay și Venezuela. Această întreprindere a fost mulți ani strâns legată grupul de știri RSS, și încă păstrează o arhivă (ultima actualizare 15 iunie 2003) a ceea ce unii dintre colaboratorii săi consideră a fi cele mai bune posturi de RSS.

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

  • Finkelstein, Daniel (). „Weighting in vain for Fifa's ranking aficionados”. The Times (London). Accesat în . 
  • Witzig, Richard (). The Global Art of Soccer. New Orleans, LA: Cusiboy Publishing. p. 418. ISBN 0-9776688-0-0. OCLC 71788848. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]