Radisson Blu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Radisson Blu Hotels & Resorts
Fondată  Modificați la Wikidata
Țara Statele Unite ale Americii
 Suedia  Modificați la Wikidata
SediuBruxelles
IndustrieTurism  Modificați la Wikidata
ServiciiRețea hotelieră
Cifra de afaceri1,242 miliarde EUR (2005)
ProprietarKurt Ritter, CEO
Prezență online
www.radissonhotels.com

Radisson Blu (anterior Radisson SAS) este o rețea hotelieră internațională de categorie patru până la cinci stele, hoteluri care operează în Europa, Africa și Asia.

Radisson Blu este o parte a companiei Rezidor Hotel Group cu sediul în Bruxelles, care la rândul său aparține companiei Carlson Companies. Carlson operează în USA cu numele de Radisson. La rețeaua hotelieră aparțin în total 275 de hoteluri în 50 de țări.

Până în 2005 a aparținut companiei SAS Grup, companiei-mamă SAS Scandinavian Airlines, și a operat sub numele de Radisson SAS. După preluarea completă de Rezidor, funcționează din februarie 2009 sub denumirea actuală.

Clădiri cunoscute[modificare | modificare sursă]

Tipic pentru Radisson Blu sunt hotel tower.

Unul dintre cele mai renumite hoteluri este Radisson Blu Royal Hotel din Copenhaga. Un lanț hotelier este situat și în Tour Part-Dieu în Lyon.

Pe 20 noiembrie 2015, în Radisson Blu Hotel din Bamako, capitala statului Mali, a avut loc Criza ostaticilor din Bamako, când teroriștii au luat 170 de oameni ostatici, iar 18 persoane din diferite țări au fost ucise. Situația a fost rezolvată de către poliție în aceeași zi.

Galerie[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Materiale media legate de Radisson Blu la Wikimedia Commons

Referințe[modificare | modificare sursă]