Războiul porcului (1859)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Războiul Porcului

Proposed boundaries:

                     Prin Strâmtoarea Haro, acceptată de SUA                      Prin Strâmtoarea Rosario, acceptată de Marea Britanie                      Prin canalul San Juan, propunere de compromis

The lines are as shown on maps of the time. The modern boundary follows straight line segments and roughly follows the blue line. The modern eastern boundary of San Juan County roughly follows the red line.
Informații generale
Perioadă15 Iunie – Octombrie 1859 (trupele staționate pe Insula San Juan până în 1874)
LocInsulele San Juan
48°27′42″N 123°00′24″W ({{PAGENAME}}) / 48.4616°N 123.0066°V
RezultatUn război fără sânge- Insulele San Juan au fost date Statelor Unite following third-party arbitration by the Imperiul German.
Beligeranți
 United States  United Kingdom
  • Colonia Insulei Vancouver
  • Conducători
    Efective
    461 combatants, 14 cannons2,140 combatants; 5 warships mounting 70 cannons
    Harta Vancouverului din 1798, care arată o oarecare confuzie în vecinătatea sud-estului insulei Vancouver, a Insulelor Golfului și a strâmtorii Haro

    Războiul Porcului a fost o confruntare din 1859 între Statele Unite și Regatul Unit la granița dintre Marea Britanie și SUA în Insulele San Juan, între Insula Vancouver (actuala Canada) și statul Washington . Războiul porcului, numit așa pentru că a fost declanșat de împușcarea unui porc, se mai numește și Episodul porcului, Războiul porcului și al cartofului, Disputa de la San Juan și Disputa de la Granița de Nord-Vest . În ciuda faptului că este numit „război”, nu au existat victime de nicio parte.