Producție de tip lean

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Producție de tip Lean)
Salt la: Navigare, căutare

Producție de tip lean (engleză: lean production sau pur și simplu lean) este un concept de administrare a intreprinderii , care consideră că cheltuielile de resurse pentru orice alt scop decât crearea de valoare pentru clientul final este o risipă și astfel, o țintă pentru eliminare. Lucrul trebuie analizat din punctul de vedere al clientului care consumă un produs sau un serviciu, iar "valoarea" este definită ca fiind orice acțiune sau proces pentru care un client ar fi dispuși să plătească. În esență, lean este orientat la păstrarea valorii cu mai puțină muncă.

Geneza[modificare | modificare sursă]

Producție de tip Lean este o filosofie de management ce derivă în cea mai mare parte din Sistemul de Producție Toyota (Toyota Production System – TPS) (prin urmare, termenul de Toyotism este, de asemenea predominant) și identificat ca "Lean" doar în anii 1990. TPS este renumit pentru schimbarea atenției sale de la reducerea celor șapte pierderi originale de la Toyota la îmbunătățirea valorii generale pentru clienți, dar există diferite abordări cu privire la modul cel mai bun de realizare a acestui lucru. Creșterea constantă a companiei Toyota, de la o întreprindere mică la cel mai mare producător de automobile din lume, a atras atenția asupra modului în care a obținut acest succes.

Aspectele de baza[modificare | modificare sursă]

Punctul de reper al conceptului lean reprezintă stabilirea valorii produsului pentru consumatorul final, luînd în considerare fiecare etapă de creare a produsului. Sarcina principală este crearea unui proces continuu de eliminare a pierderilor, adică eliminarea oricăror acțiuni care consumă resurse dar nu creează valoare (sau nu sunt importante) pentru consumatorul final. Foarte des noțiunea de "pierdere": este denumită prin cuvântul "muda" (jap. 無駄 muda) acesta având sensul de cheltuieli, rămășițuri, resturi, deșeuri etc. De exemplu, consumatorul nu vede valoare în faptul că produsul ori părțile lui componente se află în depozit și totusi în sistemul tradițional de administrare pierderile cauzate de menținerea produsului în depozit, corectarea defectelor sau alte cheltuieli indirecte, în final, sunt suportate de către consumator.

Tipuri de pierderi


Cărți[modificare | modificare sursă]

  • James P. Womack , Daniel T. Jones - Lean Thinking: Banish Waste and Create Wealth in Your Corporation
  • James P. Womack , Daniel T. Jones and Daniel Roos - The Machine That Changed the World: The Story of Lean Production