Portland Timbers

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Portland Timbers
Informații generale
PoreclăThe Timbers
Data fondării2009; acum 15 ani (2009)
Culori        
StadionProvidence Park
Portland, Oregon
(21.144 de locuri)
CampionatMajor League Soccer  Modificați la Wikidata
ProprietarPeregrine Sports, LLC
AntrenorPhilip Neville  Modificați la Wikidata
Prezență online
http://timbers.com/
Palmares
NaționalCupa MLS (1)
Echipament
Acasă
Deplasare
Pentru sezonul în curs vedeți:
Conferința de Est

Portland Timbers este un club de fotbal profesionist din Portland, Statele Unite. Clubul a fost fondat în 2009, când orașul Portland a primit un loc de extindere pentru Major League Soccer și a început să evolueze în Major League Soccer (MLS) din 2011. Clubul este a patra franciza de fotbal cu sediul în Portland, care să includă numele Timbers, nume care își are originea în echipa inițială fondată în 1975.

În sezonul 2013, Timbers a terminat pe primul loc în Conferința de Vest, obținând prima apariție în play-off și un loc în Liga Campionilor CONCACAF. În sezonul 2015, Portland a câștigat finala Conferinței de Vest și s-a calificat în finala MLS Cup 2015, unde a învins echipa Columbus Crew SC 2-1, câștigând primul lor titlu.

În 2017, clubul a încheiat din nou sezonul regulat pe primul loc în Conferința de Vest. În 2018, Timbers a ajuns din nou în playoff, avansând trei runde, pe parcurs trecând de marea rivală Seattle, în semifinale, și au ajuns în finala MLS unde au pierdut cu 2-0 în fața echipei Atlanta United FC. În 2020, Timbers a câștigat turneul unic MLS is Back, învingând pe Orlando City SC în finală și s-au calificat din nou în Liga Campionilor. În 2021, Timbers a câștigat Conferința de Vest și s-au clasat din nou pe locul doi în Cupa MLS, pierzând finala cu New York City FC cu 4–2 la penalty-uri după 1–1 la finalul prelungirilor.

Portland are rivalități de lungă durată cu cluburile din apropiere Seattle Sounders FC și Vancouver Whitecaps FC, cu care concurează pentru Cupa Cascadia.

Palmares[modificare | modificare sursă]

Național[modificare | modificare sursă]

Continental[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]


Legături externe[modificare | modificare sursă]

Materiale media legate de Portland Timbers la Wikimedia Commons