Plata per click

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Plata per click (în engleză Pay Per Click, abreviat PPC, sau Cost per Click, abreviat CPC ) e o metodă de a face marketing online prin intermediul căreia plățile către publisheri și rețeaua specifică se fac per accesare (click). Cu alte cuvinte, reclama făcută advertiserilor este platită doar dacă vizitatorii accesează reclamele dând click pe ele.

Metoda Pay-per-click este utilizată de către platformele de marketing ale motoarelor de căutare, cum ar fi Google AdWords și Microsoft Bing Ads. Campaniile de publicitate apar în formă de anunțuri text sau imagine, deasupra sau sub rezultate organice, pe paginile cu rezultatele motorului de căutare sau pe oricare site ales, fiind marcate de obicei într-un mod distinctiv[1]. Poziția anunțurilor publicitare depinde de prețul cuvintelor, strategiiile de licitare și numărul de participanți la procesul de licitare pentru cuvintele cheie vizate.

Rețelele sociale precum Facebook și Twitter au adoptat de asemenea metodata de plată per click, aceasta devenind în scurt timp un instrument de marketing online popular în rândul utilizatorilor.

Note[modificare | modificare sursă]