Ouija

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Placa Ouija originală creată în 1891

Placa Ouija (sau Placa Spiritelor sau placa/planșeta „vorbitoare”) este o placă plană marcată cu literele alfabetului, numerele 0-9, cuvintele „DA”, „NU”, „salut” (ocazional) și „la revedere”, împreună cu diverse simboluri și elemente grafice. Această placă folosește o planșetă (o piesă mică din lemn în formă de inimă) sau un indicator mobil pentru a indica mesajul unui așa-zis spirit pe placă în timpul unei ședințe de spiritism. Participanții pun degetele pe planșetă și aceasta este mișcată deasupra plăcii pentru a se crea cuvinte ca și cum ar fi un mesaj din partea unui spirit. Termenul „Ouija” este folosit generic pentru a se referi la orice tip de placă vorbitoare. Ouija este folosită în special de cineva pentru a vorbi cu cineva care a murit. Primele referiri la metode de scriere automatică provin din China anilor 1100, în timpul dinastiei Song. Metoda era cunoscută ca fuji (扶乩), „planșeta de scris”.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, planșetele au fost vândute la scară largă ca o noutate. Oamenii de afaceri Elijah Bond și Charles Kennard au avut ideea brevetării unei planșete vândută ca o placă pe care era imprimat alfabetul. Patentul a fost înregistrat la 28 mai 1890 la Oficiul de protecție al brevetelor și, astfel, a fost inventată prima placă Ouija. Data apariției brevetului a fost 10 februarie 1891 și a fost catalogată ca US Patent 446054. Bond era avocat și inventator, el inventând și alte obiecte în plus față de acest dispozitiv.


Nu este recomandata incercarea acestui joc.Daca cineva vrea sa joace se recomanda a se juca cu cineva care a mai jucat, nici de cum singur, deoare ce este foarte periculos.

Pentru a juca trebuie o placa autentica.Daca acea placa Ouija nu este autentica degeaba se incearca.

Placa trebuie descantata inainte de a incepe jocul altfel nu va functiona.

Descanarea se face cu sange uman al persoanelor care joaca.

Nu te poti uita de mai mult de 3 ori prin inima neagra.

Minimul de persoane recoomandat pentru a juca este de 3.

Daca isi ia cineva degetul pe inima neagra acea persoana va pati ceva foarte rau, daca nu chiar decesul.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Ouija
Informații generale
Scepticism
Mărci înregistrate și brevete de invenții