Nu, pogodi!

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Marcă poştală sovietică

Nu, pogodi! (rusă: Ну, погоди, cu sensul de stai sau așteptă, în serial cu sensul de stai ca-ți arăt eu) este un serial animat sovietico-rus produs de Soiuzmultfilm. Serialul a fost creat în 1969 și a devenit un serial animat popular în Uniunea Sovietică. Alte episoade au fost produse în Rusia în 2006. Limba folosită originală este cea rusă, dar serialul conține puține dialoguri (de obicei interjecții).


Serialul prezintă aventurile comice ale unui lup răutăcios care încercă să prindă (cu intenția, probabil, de a mânca) un iepure. În serial apar și alte personaje care, de obicei, îl ajută pe iepure sau intervin în planurile lupului: acestea sunt purcei, păsări, uneori oameni, etc.

Logo
Logo la al 9-lea episod


Imaginea de început și sfârșit[modificare | modificare sursă]

Imaginea de început arată diferit în fiecare episod. Când începe primul episod, se arată un fundal alb, iar în centru scria în limba rusă 'Studiourile Soiuzmultfilm prezintă'. Mai jos era un cub maroniu cu un creion pus pe el. După ce s-a încheiat secvența, s-a afișat un fundal alb cu propoziția 'Nu, pogodi!' în limba rusă. Apoi s-au afișat actorii, montajul etc. Când se termina, se afișa un fundal alb cu cuvântul 'Sfârșit' scris în limba rusă.

Imaginea de început al celui de-al doilea episod era un fundal negru iar în el scria, de data asta 'Soiuzmultfilm prezintă' în limba rusă. Genericul de început și sfârșit arăta diferit de data asta. De la al treilea episod până la ultimul, imaginea și genericul de început, dar și imaginea de sfârșit erau toate cu un fundal alb.

Difuzarea în România[modificare | modificare sursă]

În România, serialul a fost difuzat pe DDTV.El era difuzat dimineața, și uneori, la prânz. El nu a fost tradus vocal, nici cu subtitrare.

Are 20 de episoade a cca. 10 minute fiecare.

În Rusia[modificare | modificare sursă]

Statuie Nu, pogodi! în Rusia, realizată de Oleg Yershov, 6 iunie 2006


Referințe și note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Nu, pogodi!