Nachos

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Nachos cu brânză

Nachos (în spaniolă, [ˈnatʃos)] este o mâncare populară în Statele Unite și Mexic și constă din tortilla din porumb crocant în formă triunghiulară, servită cu brânză și de multe ori cu ardei jalapeño. Gustarea a fost inventată de Ignacio "Nacho" Anaya, în anul 1943.[1]


În orașul Piedras Negras, Coahuila, Mexic, într-un mic restaurant numit El Moderno,au ajuns câteva soții ale unor soldați americani imediat după ce acesta terminase programul de lucru din acea zi!Atunci cel care servea în restaurant,Ignacio Anaya,le pregăti un platou cu ceea ce îi mai rămăsese disponibil:lipie din mălai de porumb și brânză.

Istoria originii diferă de la unul la altul dar se știe de la un martor prezent la acea masă întrebat fiind cum se numește această mâncare cel care o preparase le-a răspuns Nacho (numele sau porecla celui care a inventat acest platou). Succesul de care s-a bucurat această mâncare i-a adus faima inventatorului fapt pentru care toți care doreau acest fel de mâncare cereau niște Nachos!Pentru ușurința în preparare și gustul deosebit acest fel de mâncare a ajuns celebru în întreaga lume dar în special în SUA.

Referințe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Nachos