Mojito

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Această băutură este un
Cocktail oficial IBA
Mojito
Tip: Cocktail
Alcool primar după volum:
Garnitură standard: frunză de mentă
Pahar standard: tumbler
Ingrediente specificate de IBA:
Preparare: Se zdrobesc zahărul, menta în sucul de limetă. Se adaugă, pe rând, gheață fărâmițată, romul și sifon. Se garnisește și se servește.


Mojito (pronunție în engleză: /mˈht/; pronunție în spaniolă: /moˈxito/) este un cocktail tradițional cubanez, care a devenit popular la sfârșitul anilor 1980.

Un Mojito se prepară tradițional din cinci ingrediente: rom, zahăr (sau suc de trestie de zahăr), limetă, sifon și mentă[1]. Combinația dintre dulceața și prospețimea citricelor și aroma de mentă maschează gustul puternic de rom și l-a transformat într-un cocktail de vară popular. Multe hoteluri din Havana adaugă și angostura pentru a tăia dulceața din Mojito; deși o variațiune populară, aceasta nu este versiunea originală creată în La Bodeguita del Medio.[2]

Pentru a prepara un Mojito, sucul de la o limetă este adăugat peste zahăr și mentă, într-un pahar înalt. Amestecul este zdrobit repede. Se adaugă gheață fărâmițată, apoi romul și sifonul.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Falconi, Ezio, Cunoașterea, recunoașterea și prepararea celor mai importante cocktailuri, de la cele clasice și codificate la cele mai noi, ISBN 973-8171-95-4
  2. ^ Traditional Mojito recipe from Cuba