Miraculos: Buburuza și Motan Noir

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Miraculos: Buburuza și Motan Noir
Miraculous- Tales of Ladybug and Cat Noir logo.png
Informații generale
Gen
Regizor(i)
 • Thomas Astruc
 • Christelle Abgrall (season 2)[2]
 • Wilifried Pain (season 2)[2]
 • Jun Violet (season 2)[2]
Scenarist(i)Thomas Astruc
Sébastien Thibaudeau
Creator(i)Thomas Astruc
Voci
Compozitor temă muzicalăJeremy Zag and Noam Kaniel; Lyrics by Alain Garcia
Temă muzicală de început"It's Ladybug!", performed by Wendy Child and Cash Callaway
Temă muzicală de sfârșit"It's Ladybug!" (instrumental)
Țară de origineFranța
Limbă(i)limba engleză
limba franceză  Modificați la Wikidata
Nr. de sezoane2
Nr. de episoade45 + special (Lista episoadelor)
Producție
Producător(i)
 • Jeremy Zag
 • Aton Soumache
 • Jacqueline Tordjman (associate)
 • Maurice Marciano (associate)
Producător(i) executiv(i)
 • Jared Wolfson
 • Pascal Boutboul
 • Sébastien Thibaudeau
 • Alexandre Lippens
 • Christophe Guignement
 • Jean-Yves Patay
 • Cédric Pilot
For Toei Animation:
 • Hiroyuki Kinoshita
 • Ryuji Kochi
 • Pierre Belletante
For SAMG Animation:
 • Suhoon Kim
Companie(i) de producție
Distribuitor
Perioadă de difuzare22 minute
Difuzare
Canal originar
Vizionat prima oară înCoreea de Sud
Difuzare originară1 septembrie 2015 (2015-09-01)
Legături externe
Website oficial

Miraculos: Buburuza și Motan Noir este un serial pentru adolescenți japonezo-franco-coreean creat de Thomas Astruc și produs de Jeremy Zag, co-produs de Zagtoon, Method Animation, Toei Animation și SAMG Animation. Acesta a fost difuzat pentru prima dată în Coreea de Sud în septembrie 2015 pe canalul EBS, iar in Franța pe 18 octombrie 2015 pe TF1 în cadrul programului de tineret TFOU. În SUA, este difuzat pe Nickelodeon de la 6 decembrie 2015.

Serialul a fost difuzat în 120 de țări din întreaga lume.

Rezumat[modificare | modificare sursă]

Situat în Parisul modern, seria se concentrează pe adolescenții Marinette Dupain-Cheng și Adrien Agreste. Când apare răul, Marinette se transformă în personajul ei super-erou Buburuza, în timp ce Adrien se transformă în personajul său super-erou, Motan Noir, folosind obiecte magice cunoscute sub numele de Miraculos care arată ca niște accesorii obișnuite, pană cand în ele intră niște mini-duhuri magice, cunoscute ca și Kwami. Cei doi duc o adevărată viață dublă, întrucat nimeni nu le știe identitatea adevărată, nici măcar prietenii, familia sau chiar reciproc.

În fiecare zi ei au de a face cu răufăcătorul Hawk Moth care are de asemenea un Miraculos pe care îl folosește pentru a transforma pe oricine are sentimente negative într-un super răufăcător pe care îl controlează, cu ajutorul demonilor-fluture, Akuma.

Producția[modificare | modificare sursă]

Animația[modificare | modificare sursă]

Când Toei Animation sa alăturat în calitate de co-producător în iunie 2012, a fost de asemenea anunțat că spectacolul va fi desenat într-un stil colorat de manga. Mai târziu, în septembrie, Zagtoon, Method & Toei a lansat un videoclip promoțional animat pentru Ladybug. În videoclip a apărut Marinette ca Ladybug și un personaj diferit numit Félix ca Cat Noir. Marinette & Félix Kwamis, Tikki și Plagg, Hawk Moth (fără masca și un costum diferit și aspect, de asemenea, bățul său arată diferit față de seria curentă), The Mime și Mr. Pigeon. Și, de asemenea, secvențele lor de transformare în Ladybug & Cat Noir sunt diferite de cea din seria curentă de televiziune. De asemenea, miraculosii lor au avut un aspect diferit în videoclipul promoțional decât Miraculous din seria curentă. Cântecul din videoclipul promoțional a fost realizat de Noam.

Conceptul anime a fost un succes complet; dar totuși, existau preocupări cu privire la stilul animației 2D și la dificultatea de a anima costumul de roșu cu pete negre, deoarece acesta a cauzat unele efecte strobante. Producătorul executiv Jared Wolfson a spus că Zag dorea ca animația să fie cinematică și epică, unică și diferită, și a spus că continuă să colaboreze cu Toei, deoarece aduce inspirația asiatică și că o versiune 2D ar putea fi un produs potențial.

Problema menționată anterior cu animația 2D a fost rezolvată prin trecerea la animația CGI; trecerea a permis, de asemenea, o mai ușoară implementare a unghiurilor camerelor mobile. SAMG Animation, un studio de animație CGI situat în Coreea de Sud, care a aderat oficial la producție în noiembrie 2012, a produs animația. Astruc și directorul asistent Wilfried Pain au instruit animatorii să nu improvizeze scenele astfel încât să păstreze lucrurile consecvente și de înțeles. Durerea estimată la aproximativ 350-400 de fotografii este utilizată într-un episod tipic de 20 de minute. Wolfson a spus că animația spectacolului aduce unghiuri ale camerei dinamice și textură. O serie cu noul stil animat de CGI a fost lansată în octombrie 2013.

Personajele[modificare | modificare sursă]

Marinette Dupain- Cheng / Buburuza

Marinette isi dorește sa devină un designer de modă ce studiază la Collège Françoise-Dupont. Marinette este dulce, bucuroasă și puțin ciudată, dar respectată de colegii ei. Este îndrăgostită de Adrien Agreste, cu care abia poate vorbi, cu emoție și jena; cea mai bună prietenă a ei, Alya, este adesea văzută încercând să o ajute pe Marinette să-i declare dragostea pentru el, deși se termină cu un dezastru. În calitatea sa de păzitor ales al Miraculosului Buburuză, ea se poate transforma în super-eroina Buburuza, cu ajutorul Kwami-ului ei, Tikki, pentru a apăra Parisul alături partenerul său de luptă împotriva crimei, Motan Noir. Superputerea ei specială, Talisman Norocos, creează un obiect și îi permite să identifice alte obiecte cheie pe care le poate folosi cu obiectul creat pentru a-i învinge pe răufăcătorii. Dintre super-eroii care folosesc Miraculoși, ea este cea responsabilă pentru capturarea și purificarea fluturilor Akuma. În calitate de Buburuză, ea respinge flirturile lui Motan Noir, fără să știe că alter-ego-ul lui este însuși Adrien, dragostea vieții ei. Ea a făcut cunoștință cu Maestrul Fu, un vechi purtător de Miraculos și Marele Gardian, care îi dă sfaturi, mai ales despre istoria și puterile ascunse ale Miraculoșilor.

Adrien Agreste / Motan Noir

Adrien este colegul lui Marinette și un model popular de modă pentru compania de îmbrăcăminte a tatălui său, Gabriel Agreste. El păzește Miraculosul Pisică Neagră care îl transformă în super-eroul Motan Noir, cu ajutorul Kwami-ului său, Plagg. El o asista pe Buburuză în salvarea Parisului de răufăcători. Adrien este bun și plăcut de toți, și adeseori se relaxează cu cel mai bun prieten al său, Nino. Deși familia sa este bogată, el suferă din cauza relației sărace cu tatăl său sever și mama sa care a dispărut în mod misterios. El este îndrăgostit de Buburuză, în ciuda faptului că nu știe adevărata ei identitate, și încearcă să o impresioneze, deși face glume proaste cu pisici care o deranjează frecvent. Abilitatea sa deosebită, Ghiara Felinei, îi permite să distrugă un obiect cu o singură atingere de mană. El nu știe de pasiunea lui Marinette pentru el și o vede doar ca pe o prietenă bună. În episodul "Glaciatorul", Buburuza descoperă partea sensibilă a lui Motan Noir și, după ce a ratat cina pregătită pentru ea, își cere scuze și îi spune că îi place de un băiat (păstrand secret cine anume), dar promite că vor rămane prieteni, ceea ce-l bucură.

Hawk Moth / Gabriel Agreste / Colecționarul

Hawk Moth este răufăcătorul principal care dorește cu orice preț să le ia Miraculoșii Buburuzei și lui Motan Noir (cei mai puternici dintre toți Miraculoșii), deși eșuează mereu. El are Miraculosul Fluture și pe Kwami-ul Nooroo, care îi permit să controleze pe oricine are sentimente negative și să le dea puteri, prin intermediul fluturilor Akuma. S-a dezvăluit faptul că el este Gabriel Agreste, un designer de modă faimos și tatăl sever al lui Adrien. De asemenea, el mai are Miraculosul Păun și o carte veche despre toți Miraculoșii și purtătorii lor, pe care a găsit-o într-o vacanță, ea fiind ultima amintire de la soția sa (cartea este luată de Adrien neintenționat, dar Marinette i-a returnat-o, după ce fotografiat fiecare pagină). În episodul titular, el s-a akumatizat pe sine în Colecționarul, un răufăcător ce are puterea de a captura orice atinge într-un caiet de schițe. A fost învins de Buburuză și Motan Noir, dar el a făcut acest lucru doar pentru a le alunga bănuiala că el este Hawk Moth. Totuși, Buburuza încă mai are această bănuială. În episodul "Robostus", Hawk Moth se dovedește a fi un bun luptător, el apărandu-se cu ajutorul sabiei-baston a sa, după ce Robostus îl trădează. În episodul "Sapotici", după ce o vede pe Rena Rouge, Hawk Moth realizează că mai există și alți Miraculoși în Paris, și deci și un păzitor suprem al lor. Singura care știe despre secretul lui este asistenta sa, Natalie.

Alya Cesaire / Lady Wifi / Rena Rouge

Alya este prietena cea mai bună a lui Marinette care o ajută mereu la nevoie, mai ales în încercările de a mărturisi dragostea pentru Aidrien. Ea are un blog dedicat Buburuzei și, în episodul "Aniom" ea devine prietena lui Nino. Părinții ei sunt Otis și Marlena Cesaire. Are și două surori gemene, Ella și Etta. În episodul titular, ea devine akumatizată în Lady Wifi, un răufăcător care se poate teleporta, filma sau îngheța pe cineva, cu ajutorul internetului. Lady Wifi dorește să afle identitatea Buburuzei. În episodul "Sapotici", după ce Buburuza și Motan Noir au probleme în a învinge răufăcătorii titulari, Buburuza împrumută de la Maestrul Fu Miraculosul Vulpe, pe care i-l dă Alyei. Cu ajutorul kwami-ului Trixx, Alya se transformă în eroina Rena Rouge, a cărei putere specială sunt iluziile. Ea îi ajută pe Buburuză și Motan Noir să caștige, dar la final îi returnează Miraculosul Buburuzei întrucat nu era încă pregătită să păzească un Miraculos. Expresia sa de transformare este "Tixx, să începem!" iar puterea ei specială este Miraj, care poate crea o iluzie despre orice.

Nino Lahiffe / Balonarul

Nino este prietenul cel mai bun al lui Adrien, care l-a ajutat să se integreze. Este un bun DJ și regizor de film. În episodul "Aniom" este îndrăgostit de Marinette, dar la final devine prietenul Alyei. În episodul titular, devine akumatizat în Balonarul, un răufăcător ce poate crea și controla diverse tipuri de baloane de săpun. Balonarul dorește să trimită toți adulții în spațiu.

Tom Dupain și Sabine Cheng

Sunt părinții iubitori ai lui Marinette. Tom este un brutar cunoscut care iubește să se joace jocuri video cu Marinette, iar Sabine conduce partea din față a brutăriei și își iubește foarte mult fiica.

Chloe Bourgeois / Anti-Bubu

Chloe este fiica primarului și o colegă de clasă de-a lui Marinette și Adrien. Chloé este extrem de rea, îngamfată, răsfățată și crede că lumea se învârte în jurul ei. Adesea îi șantajează și își ridiculizează colegii, ceea ce duce la tristețea și disperarea lor și devin o țintă pentru Hawk Moth, transformându-i răufăcători akumatizați. Ea este îndrăgostită de Adrien (care nu simte deloc la fel și este adesea agasat de ea), ducând la o rivalitate constantă cu Marinette pentru afecțiunile sale. Ca și ceilalți studenți, ea nu știe de identitatea adevărată a Buburuzei și este un mare fan al ei, de multe ori încercând să facă fotografii cu ea; ea are chiar un costum de Buburuză. În episodul titular, ea însăși este influențată de Hawk Moth și devine răufăcătorul Anti-Bubu, opusul Buburuzei. Anti-Bubu dorește să se răzbune pe Buburuză pentru că i-a respins ajutorul și a numit-o "mincinoasă".

Sabrina Raincomprix / Invizibila

Sabrina este singura prietenă al lui Chloé și asistentul ei. Chloe o tratează adesea pe Sabrina ca pe un servitor: Sabrina îi face temele lui Chloe și îi execută comisioanele. Însă, în schimb, Chloé o încântă cu haine scumpe și la modă. Are păr portocaliu și poartă ochelari. În episodul "Anti-Bubu", Sabrina este supărată pe Chloé pentru că o ignoră și devine influențată de Hawk Moth, transformându-se în răufăcătorul Invizibila, complet invizibilă de ochiul uman.

Maestrul Fu / Marele Gardian

Este un vechi purtător de Miraculos și Marele Gardian. Din cauza unei greșeli din trecut, templul lui a fost distrus iar Miraculoșii Fluture și Păun s-au pierdut. El păzește Cutia cu Miraculoși și este responsabil de împărțirea lor către noi purtători. De asemena. el are Miraculosul Țestoasă și pe Kwami-ul acestuia, Wayzz. El s-a împrietenit cu Marinette și îi dă diverse sfaturi despre Miraculoși (precum faptul ca purtătorul Miraculosului Fluture se poate akumatiza și pe sine sau că Miraculosul Buburuză și Pisică Neagră, împreună, pot împlini dorințe oricui, dar cu prețul ca altcineva să piardă lucrul pe care acea persoană și l-a dorit). În episodul "Sapotici", Fu îi împrumută lui Marinette Miraculosul Vulpe pe care să i-l dea cuiva pe care îl consideră de încredere. Totuși îi cere să-l returneze întrucat orice Miraculos care părăsește cutie devine ceva riscant, el riscand deja mult cand i-a împărțit pe cei Buburuză și Pisică Neagră.

PERSONAJE SECUNDARE:

Manon Chamak / Micuța Păpușar

Este o fetiță mică de care Marinette are adesea grijă. După ce mama ei o acuză că a furat păpușile lui Marinette, ea este akumatizată în Micuța Păpușar, un răufăcător ce poate controla persoanele pe care păpușile lui Marinette sunt bazate.

Nadja Chamak / Regina Audiențelor

Este mama lui Manon și o jurnalistă cunoscută. După ce Buburuza și Motan Noir pleacă în mijlocul unui interviu, ea este akumatizată în Regina Audiențelor, un răufăcător ce poate călători prin televizoare și pune în pericol fanii celor 2 eroi, pentru a-i atrage. Regina Audiențelor dorește să-i facă pe Buburuză și Motan Noir să-și recunoască dragostea, pentru a avea audiență maximă.

Aurora Boreal / Vreme Tulbure

Este o elevă la școala de lui Marinette și Aidrien, ajunsă în finala concursului "Fata de la meteo". După ce pierde concursul, este akumatizată în Vreme Tulbure, un răufăcător ce poate controla vremea.

Alix Kubdel / Stăpana Timpului

Este o prietenă și colegă de clasă de-a lui Marinette și este foarte pricepută cu rolele. După ce ceasul primit de ziua ei este distrus, ea este akumatizată în Stăpana Timpului, un ticălos car poate îngheța oameni în timp și să le folosească energia pentru a călători în timp. Stăpana Timpului dorește să se întoarcă în trecut și să salveze ceasul.

Jalil Kubdel / Faraonul

Este fratele mai mare a lui Alix, foarte fascinat de istoria Egiptului Antic. După ce tatăl lui refuză să-i asculte teoria despre Tutankhamon, el este akumatizat în Faraonul, un ticălos cu toate puterile vechilor zei egipteni. Faraonul dorește s-o aducă înapoi pe Nefertiti (soția lui Tutankhamon), printr-un sacrificu.

Xavier Ramier / Păsărarul

Este un cetățean adult care iubește porumbeii și este adesea văzut hrănindu-i. După ce este alungat dintr-un parc, el este akumatizat în Păsărarul, un răufăcător ce poate controla porumbeii. Păsărarul dorește să cucerească Parisul, în numele porumbeilor.

Nathaniel Kurtzberg / Graficianul Malefic

Este un coleg de clasă a lui Marinette căruia, în secret, îi plăcea de ea. Este un foarte bun desenator. După ce este pedepsit din cauza lui Chloe, el este akumatizat în Graficianul Malefic, un răufăcător care poate crea sau șterge orice. Graficianul dorește să se răzbune pe Chloe.

Roger Raincomprix / Rogercop

Este un ofițer de poliție și tatăl Sabrinei. După ce Primarul Bourgeois îl concediază (pentru că nu a putut găsi brățara lipsă a lui Chloe), el este akumatizat în Rogercop, un răufăcător jumătate robot cu o mașină zburătoare. Rogercop dorește să se răzbune pe primar și să preia controlul poliției din Paris, pentru a aplica propria sa justiție.

Theo Barbot / Plagiatorul

Este un sculptor care era îndrăgostit de Buburuză. După ce Buburuza a ratat dezvelirea statuii sale, el a fost akumatizat în Plagiatorul, un răufăcător care arată exact ca Motan Noir și care i-a înscenat un furt. Plagiatorul vrea să-l înlocuiască pe Motan Noir ca asistent și partener al Buburuzei.

Kim Chien Le / Cupidonul Malefic

Este un elev atletic din clasa lui Marinette. El este îndrăgostit de Chloe. După ce aceasta îl respinge de Ziua Îndrăgostiților, el este akumatizat în Cupidonul Malefic, un răufăcător care trage cu săgeți ce distrug orice urmă de iubire din cineva. Cupidonul Malefic dorește să elimine toată dragostea din Paris.

Max Kante / Jucătorul Malefic

Este un elev inteligent din clasa lui Marinette și prietenul cel mai bun al lui Kim. El iubește jocurile video. După ce pierde locul în Campionatul Mondial de Jocuri din cauza lui Marinette, el este akumatizat în Jucătorul Malefic, un răufăcător ce pilotează un robot uriaș. Jucătorul Malefic dorește să demonstreze că este cel mai bun jucător din lume.

Markov / Robostus

Este un robot în miniatură construit de Max, capabil să aibă sentimente umane. După ce este confiscat de către directorul Damocles, Markov este akumatizat în Robostus, un răufăcător care poate da viață dispozitivelor mecanice, folosind acest lucru pentru a-și construi un corp uriaș din diverse mașini. Însă Hawk Moth îi spune despre abilitatea Miraculoșilor de a îndeplini dorințe, astfel că Robostus îl trădează pentru a lua Miraculoșii doar pentru el (forțandu-l astfel pe Hawk Moth să lupte pentru prima dată, împotriva propriului sistem de securitate). După ce Robostus este învins și deakumatizat, Hawk Moth jură să nu mai facă greșeala de a akumatiza pe cineva greșit.

Mylene Haprele / Horificatoarea

Este o colegă și prietenă de-a lui Marinette, precum și prietena lui Ivan. După ce se sperie din cauza unui film în care joacă, ea este akumatizată în Horificatoarea, un răufăcător ce se hrănește cu frica celorlalți.

Fred Haprele / Mimul

Este un actor și tatăl lui Mylene. După ce este păcălit și pierde o audiție, el este akumatizat în Mimul, un răufăcător care, orice ar mima, va deveni real.

Ivan Bruel / Inimă de piatră

Este un coleg mai puternic de-a lui Marinette și prietenul lui Mylene. După ce este pedepsit, el este akumatizat în Inimă de Piatră, un răufăcător uriaș, făcut din piatră. Inimă de Piatră este primul ticălos cu care Buburuza și Motan Noir au avut de aface.

Juleka Couffaine / Reflekta

Este o colegă și prietenă mai "emo" de-a lui Marinette, După ce pierde Ziua Pozelor din cauza lui Chloe, ea este akumatizată în Reflekta, un răufăcător ce poate face pe oricine să arate exact ca ea.

Rose Lavillant / Prințesa Miresmelor

Este o colegă și prietenă de-a lui Marinette. Ea este îndrăgostită de prințul Ali. După ce Chloe îi distruge scrisoarea pentru prinț, ea este akumatizată în Prințesa Miresmelor, un răufăcător ce poate controla pe oricine cu ajutorul parfumului ei. Prințesa Miresmelor dorește să se căsătorească cu prințul Ali și să cucerească Parisul.

Armand D'Argencourt / Spadasinul Întunecat

Este un profesor de scrimă la colegiul lui Marinette și Aidrien. După ce pierde alegerile pentru primar, el este akumatizat în Spadasinul Întunecat, un răufăcător ce manuiește o sabie și poate transforma pe oricine în cavaleri, care îl slujesc. Spadasinul Întunecat dorește să cucerească Parisul.

Wang Cheng / Kung Food

Este unchiul lui Marinette și un bucătar chinez faimos. După ce Chloe îi sabotează supa și pierde concursul, el este akumatizat în Kung Food, un răufăcător cu arme din mancare și care poate controla pe toți cei care i-au gustat supa. Kung Food dorește s-o gătească pe Chloe.

Otis Cesaire / Aniom și Marlena Cesaire

Sunt părinții Alyei. Otis este un îngrijitor la zoo care, după ce Kim îi insultă pantera, este akumatizat în Aniom, un răufăcător ce se poate transforma în orice animal și controla animalele. Marlena este bucătarul șef la hotelul Grand Paris.

Ella și Etta Cesaire / Sapotici

Sunt surorile gemene ale Alyei, care iubesc să facă pozne. În episodul "Sapotici", Alya și Marinette le dădăcesc, însă, după ce Alya le trimite la culcare, el continuă să facă pozne. Astfel, Alya le ia una dintre pălăriile lor iar ele, supărate, încep să se certe pe cea rămasă. Ele sunt akumatizate în Sapotici, răufăcători asemănători cu niște demoni mici, care se pot multiplica de fiecare dată cand mănancă,

Jagged Stone / Chitaristul Malefic

Este un cantăreț de muzică rock faimos, adesea cazat la hotelul Grand Paris. El are un crocodil pe post de animal de companie. După ce apare un nou cantăreț care îl depășește și insultă, el este akumatizat în Chitaristul Malefic, un răufăcător care poate face pe oricine să danseze necontrolat și călărește un dragon.

Vincent Aza / Pixelatorul

Este un fotograf și cel mai mare fan al lui Jagged Stone. După ce aste alungat din hotel de către gărzile lui Jagged, el este akumatizat în Pixelatorul, un răufăcător ce poate transporta oameni în tablouri din apartamentul său.

Simon Grimaul / Simon Spune

Este un hipnotist care a participat la concursul "Provocarea", unde a primit provocare de a-l hipnotiza pe Gabriel Agreste. Însă Gabriel a refuzat să participe și Simon a picat. Astfel, el a fost akumatizat în Simon Spune, un răufăcător ce poate controla pe oricine, folosind cărți de joc. Simon Spune a adunat o armată și a pornit să invadeze casa lui Gabriel Agreste.

Lila Rossi / Vulpina

Este o elevă nouă la școala lui Marinette și Adrien. Ea spune tot felul de minciuni pentru a-i impresiona pe toți, mai ales pe Adrien. După ce Buburuza o demască în fața lui Adrien, ea este akumatizată în Vulpina, un răufăcător a cărui putere specială sunt iluziile. Ea se preface că este un erou, pentru a caștiga încrederea Buburuzei și a lui Motan Noir, înainte de a-i trăda și fura Miraculoșii pentru Hawk Moth. Eroii reușesc s-o învingă, însă ea își păstrează ura pentru Buburuză.

(Lila a luat pentru scurtă vreme cartea despre Miraculoși de la Adrien, de unde i-a venit ideea să-l mintă că este un purtător de Miraculos, al Miraculosului Vulpe. Costumul Vulpinei se aseamănă cu cel al foștilor purtători ai Miraculosului Vulpe.)

Andre Bourgeois / Malediktor

Este primarul Parisului, proprietarul hotelului Grand Paris și tatăl lui Chloe. El este cam laș și, de fiecare dată cand apar răufăcători, se bazează pe Buburuză și Motan Noir. El își iubește foarte mul fiica și ar face orice pentru ea, ceea ce explică de ce Chloe face mereu pe șefa cu el.

Jean / Ursulețul Malefic

Este un valet care lucrează la hotelul Grand Paris, adesea servind-o pe Chloe. În episodul "Ursulețul Malefic", el o ajută pe Chloe să se comporte drăguț, amintindu-i de ursulețul ei, Domnul Pufos. Însă, după ce Chloe îi vede pe Marinette și Aidrien dansand împreună, își pierde cumpătul. Jean încearcă s-o calmeze, dar îl dezvăluie pe Domnul Pufos, umilind-o pe Chloe. Chloe îl concediază și el este akumatizat în Ursulețul Malefic, un răufăcător minuscul care pilotează un ursuleț de pluș și care poate controla pe oricine îmbrățișează.

Gina Dupain / Befana

Este bunica extrem de activă a lui Marinette, care călătorește peste tot în lume. Ea o vizitează pe Marinette de a 14-a ei aniversare, dar observă cat de mult a crescut și că nu-i mai plac lucrurile pe care le făceau, ea preferand petrecerea organizată de prietenii ei. Gina este akumatizată în Befana, un răufăcător ce conduce o motociletă zburătoare și are o armă cu bomboane care transformă pe oricine este rău în cărbune și pe oricine este bun în îngeri, care devin servitorii ei. Befana dorește să se răzbune pe Marinette.

August / Gigantitan

Este un bebeluș care apare în episodul "Gigantitan". Marinette și prietenele ei vin cu un plan care s-o ajute pe Marinette să aibă o întalnire cu Aidrien, însă planul eșuează și în schimb îl supără pe Gorilla (garda lui Aidrien). Hawk Moth încearcă să-l akumatizeze, însă Adrien (care vede akuma-ul și știind ce urmează să se întample) îl calmează înainte să poată face acest lucru. Akuma-ul ajunge în schimb la August, supărat că nu poate primi o acadea. Hawk Moth se miră și este puțin șocat, dar decide să-l akumatizeze în Gigantitan, un răufăcător uriaș. Totuși, fiind tot un bebeluș, Gigantitan nu ascultă de ordinele lui Hawk Moth și vrea doar bomboane și să se joace, ceea ce-l enervează pe Hawk Moth și îl face să-și regrete decizia.

Domnul Damocles / Bufnița / Bufnița Malefică

Este directorul strict al școlii lui Marinette și Adrien. El este un mare fan al eroului din reviste, Bufnița (o parodie a lui Batman). În episodul "Bufnița Malefică", el are un costum identic cu al Bufniței și chiar și un calculator cu inteligență arificială. Bufnița încearcă să ajute cetățenii Parisului, la fel ca și Buburuza și Motan Noir, însă fără nicio superputere el este umilit. Domnul Damocles este akumatizat în Bufnița Malefică, un răufăcător cu toate puterile și gadget-urile Bufniței. El reușește să-i prindă pe Buburuză și Motan Noir, forțandu-i să se detransforme. Însă Buburuza îi dă Bufniței Malefice niște Miraculoși falși și eroii reușesc să-l deakumatizeze. Începand cu a doua zi, Bufnița continuă să ajute cetățenii, însă în felul său propriu: ca orice cetățean model.

Kagami Tsurugi / Riposte

Este nepoata unui faimos luptător de scrimă și o elevă nouă care încearcă să intre în echipa de scrimă a școlii lui Marinette și Adrien. Ea îl provoacă pe Adrien la duel, însă Marinette îl declară pe Adrien caștigător, deși nu văzuse clar cine a caștigat. Dezonorată, Kagami este akumatizată în Riposte, un răufăcător ce are o mană-sabie, cu care poate tăia orice în două. Riposte dorește să demonstreze că este cel mai bun luptător de scrimă și să se răzbune pe Adrien.

Andre / Glaciatorul

Este un vanzător ambulant de înghețată, faimos pentru faptul că înghețata sa aduce cupluri împreună pentru vecie. După ce Marinette refuză să-i mănance înghețata (deoarece Adrien nu era acolo, el pregătindu-i defapt o cină Buburuzei în calitate de Motan Noir), Andre este akumatizat în Glaciatorul, un răufăcător care pilotează un om de înghețată uriaș, care poate transforma pe oricine în înghețată, cu excepția cuplurilor.

Natalie

Este asistenta lui Gabriel Agreste, responsabilă de siguranța lui Aidrien. Ea este singura care știe de identitatea lui Gabriel ca Hawk Moth.

Gorilla / Gorizilla

Este garda de corp musculoasă a lui Aidrien care îl însoțește peste tot, mai puțin la școală.

Moșul / Moșul Groazei

Este un om în varstă care s-a costumat în Moș Crăciun, cu ocazia Crăciunului. El se împrietenește cu Aidrien, care a fugit de acasă întrucat era supărat că va trebui să petreacă primul Crăciun fără mama sa. Buburuza crede că Moșul este un ticălos care l-a capturat pe Aidrien și îl atacă. Supărat, el este akumatizat în Moșul Groazei, un răufăcător adevărat care dorește să transforme acest Crăciun în cel mai rău din istoria Parisului.


Luka Couffaine

Penny / Problematica

Luka și mama lui Juleka / Captain HadrockKWAMI:

Tikki

Este kwami-ul Miraculosului Buburuză și o prietenă apropiată a lui Marinette. Ea este jucăușă și foarte iubitoare. Cată vreme Marinette poartă Miraculosul Buburuză, ea este vizibilă. Tikki îi permite lui Marinette să se transforme în Buburuza, intrand în Miraculos după ce Marinette spune "Tikki, transformarea!". În episodul "Bufnița Malefică", după ce Buburuza și Motan Noir se detransformă, Marinette și Adrien țin ochii închiși pentru a păstra secrete identitățile lor. Totuși, Tikki descoperă că Adrien este Motan Noir, dar păstrează acest lucru secret.

Plagg

Este kwami-ul Miraculosului Pisică Neagră și un prieten apropiat al lui Adrien. El iubește branza Camembert. Cată vreme Adrien poartă Miraculosul Pisică Neagră, el este vizibil. Plagg îi permite lui Adrien să se transforme în Motan Noir, intrand în Miraculos după ce Adrien spune "Plagg, scoate ghearele!". În episodul "Bufnița Malefică", după ce Buburuza și Motan Noir se detransformă, Marinette și Adrien țin ochii închiși pentru a păstra secrete identitățile lor. Totuși, Plagg descoperă că Marinette este Buburuza, dar păstrează acest lucru secret

Wayzz

Este kwami-ul Miraculosului Țestoasă și un prieten apropiat al Maestrului Fu. Spre deosebire de toți ceilalți Miraculoși ținuți într-o cutie, Maestrul Fu poartă Miraculosul Țestoasă, făcandu-l pe Wayzz vizibil. Wayzz poate transforma pe orice purtător al Miraculosului Țestoasă într-un erou, dar Maestrul Fu este prea bătran pentru acest lucru.

Nooroo

Este kwami-ul Miraculosului Fluture, care este obligat să-și servească stăpanul. El îl transformă pe Gabriel Agreste în Hawk Moth și îi dă toate puterile. Miraculosul Fluture a fost creat inițial pentru a-i transforma pe alții în eroii, dar Hawk Moth dorește să le fure Miraculoșii Buburuzei și lui Motan Noir, el creand astfel doar ticăloși.

Trixx

Este kwami-ul Miraculosului Vulpe și un prieten recent al Alyei. El este păstrat în interiorul Miraculosului Vulpe din cutia Maestrului Fu, dar în episodul "Sapotici" Buburuza îl împrumută și i-l dă Alyei care devine Rena Rouge. La final, Alya nu este sigură dacă să-i returneze Miraculosul Buburuzei, Trixx spunandu-i că ar fi un păzitor grozav. Dar Alya face lucrul corect și returnează Miraculosul care ajunge la loc în cutie.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*Pe langă transformarea purtătorilor Miraculoșilor în eroi, kwamii mai au și alte abilități precum:

-zborul / levitația;

-pot trece prin obiecte;

-trăiesc de mii de ani;

-nu pot fi fotografiați sau filmați;

-sunt vizibili doar dacă cineva poartă Miraculosul (dar nu îl folosește)

-efectul transformării în erou poate dura oricat, doar dacă eroul nu își folosește puterea specială. Atunci, acesta mai are 5 minute pană să se transforme înapoi la normal iar kwami-ul trebuie să se reîncarce, mancand;

-pot simți prezența altor kwami în apropiere sau dacă un alt kwami este folosit cu scopuri greșite, chiar și la distanțe mari (de exemplu, Wayzz a simțit că Nooroo se află acum în posesia cuiva răuvoitor și l-a avertizat pe Maestrul Fu);

-toți kwami se cunosc între ei și știu totul despre istoria și puterile ascunse ale Miraculoșilor;

Dublajul în limba română[modificare | modificare sursă]

Dublajul a fost realizat în studiourile Ager Film

 • Valeria Stoianu - Marinette
 • Cristi Niculescu - Adrien
 • Alexandra Badea - Alya
 • Ionuț Grama - Hawk Moth
 • Alina Teianu - Tikki
 • Raul Stănulescu - Plagg
 • Lucian Ionescu
 • Tamara Roman
 • Silvian Vâlcu
 • Anca Iliese
 • Ema Niculae
 • Cătălina Epuran
 • Grațiela Ene
 • Genericul este interpretat de Nicole Cherr[4]Nicole Cherry și Raul Stănulescu.

Episoade[modificare | modificare sursă]

N/o N/o Titlu englez Titlu român Regia Scenariul Premiera originală Premiera în România Cod de producție
PRIMUL SEZON
1. 1. The Birth of Ladybug / Ladybug et Chat Noir Inimă de piatră Thomas Astruc Thomas Astruc & Quentin & Sébastien Thibaudeau 2016. március 6. 2016. szeptember 16.[5] 122
2. 2. 123
3. 3. Stormy Weather / Climatika Vreme furtunoasă Thomas Astruc Fred Lenoir 2015. október 19. 2015. december 6.[6] 101
4. 4. The Bubbler / Le Bulleur Bubblerul Thomas Astruc Thomas Astruc & Sébastien Thibaudeau 2015. október 20. 2016. február 15.[7] 109
5. 5. Copycat / L'Imposteur Plagiatorul Thomas Astruc Sébastien Thibadueau & Pascal Boutboul 2015. október 28. 2016. február 16.[7] 108
6. 6. Timebreaker / Chronogirl Stăpâna timpului Thomas Astruc Sébastien Thibadueau & Michaël Dalachenal 2015. október 23. 2016. február 17.[7] 116
7. 7. Lady of the Paraoh / Le Pharaon Doamna faraonului Thomas Astruc Sébastien Thibadueau 2015. október 21. 2016. február 18.[7] 115
8. 8. Mr. Pigeon / M. Pigeon D-le Pigeon Thomas Astruc Guillaume Mautalent & Sébastien Oursel 2015. október 23. 2016. február 19.[7] 106
9. 9. Lady Wifi Doamna Wifi Thomas Astruc Sébastien Thibadueau 2015. október 22. 2016. február 22.[7] 103
10. 10. The Evillustrator / Le Dessinateur - Thomas Astruc Matthieu Choquet 2015. október 27. 2016. február 23.[7] 102
11. 11. Rogercop Rogerop Thomas Astruc Denis Bardiau 2015. október 20. 2016. február 24.[7] 111
12. 12. Dark Cupid / Dislocœur Cupidonul malefic Thomas Astruc Régis Jaulin 2015. október 29. 2016. február 25.[7] 105
13. 13. Darkblade / Le Chevalier Noir Spadasinul Întunecat Thomas Astruc Matthieu Choquet & Léonie de Rudder 2015. december 6. 2016. február 26.[7] 114
14. 14. Horrificator Horificatoarea Thomas Astruc Fred Lenoir 2015. október 30. 2016. október 31.[8] 117
15. 15. The Mime / Le Mime Mimul Thomas Astruc Thomas Astruc & François Charpiat & Michaël Delachenal & Karine Lollichon & Sébastien Thibadueau 2015. december 13. 2016. május 2.[9] 119
16. 16. Kung Food Kung Food Thomas Astruc Matthieu Choquet & Fred Lenoir 2016. január 10. 2016. május 3.[9] 125
17. 17. Gamer / Le Gamer Jucătorul malefic Thomas Astruc Morade Rahni 2016. január 17. 2016. május 5.[9] 112
18. 18. Animan Animonul Thomas Astruc Cédric Perrin & Jean-Christophe Hervé 2016. január 24. 2016. szeptember 12.[5] 113
19. 19. Antibug Anti-bubu Thomas Astruc Sébastien Thibaudeau 2016. január 31. 2016. szeptember 13.[5] 124
20. 20. The Puppeteer / La Marionnettiste Micuțul Păpușar Thomas Astruc Sébastien Thibaudeau 2016. február 7. 2016. május 6.[9] 118
21. 21. Reflekta Reflecta Thomas Astruc Sophie Lodwitz & Eve Pisler 2016. február 21. 2016. május 10.[9] 121
22. 22. Pixelator / Numéric Pixelatorul Thomas Astruc Guillaume Mautalent & Sébastien Oursel 2016. március 13. 2016. szeptember 9.[5] 107
23. 23. Guitar Villain Chitaristul malefic Thomas Astruc Sébastien Thibaudeau 2016. február 28. 2016. szeptember 14.[5] 120
24. 24. Simon Says / Jackady Simon spune Thomas Astruc Fred Lenoir 2016. március 27. 2016. május 9.[9] 110
25. 25. Princess Fragrance / Princesse Fragrance Prințesa Miresmelor Thomas Astruc Matthieu Choquet & Léonie De Rudder 2016. március 20. 2016. május 4.[9] 104
26. 26. Volpina Vulpina Thomas Astruc Matthieu Choquet & Léonie De Rudder 2016. március 19. 2016. szeptember 15.[5] 126
SEZONUL 2
27. 1. The Collector / Le Collectionneur Colecționarul Thomas Astruc és Wilfried Pain Thomas Astruc, Matthieu Choquet, Fred Lenoir's és Sébastien Thibaudeau 2017. október 26. 2018. március 12.[10] 201
28. 2. Despair Bear / Doudou Vilain Ursulețul Malefic Thomas Astruc és Jun Violet Thomas Astruc, Matthieu Choquet, Fred Lenoir's, Nolwenn Pierre és Sébastien Thibaudeau 2017. október 27. 2018. március 14.[10] 204
29. 3. Prime Queen / Audimatrix Regina Audiențelor Thomas Astruc és Christelle Abgrall Thomas Astruc, Matthieu Choquet, Fred Lenoir's és Sébastien Thibaudeau 2017. október 29. 2018. március 13.[10] 202
30. 4. The Befana / La Béfana Befana Thomas Astruc és Benoît Boucher Thomas Astruc, Mélanie Duval és Sébastien Thibaudeau 2017. október 30. 2018. március 15.[10] 208
31. 5. Riposte Ripostă Thomas Astruc és Jun Violet Thomas Astruc, Matthieu Choquet, Fred Lenoir, Sébastien Thibaudeau 2017. november 1. 2018. március 21.[10] 207
32. 6. Robustus / Robostus - Thomas Astruc és Wilfried Pain Thomas Astruc, Matthieu Choquet, Fred Lenoir és Sébastien Thibaudeau 2017. november 3. 2018. március 16.[10] 211
33. 7. Gigantitan Gigantitan Thomas Astruc & Christelle Abgrall Thomas Astruc, Matthieu Choquet, Fred Lenoir & Sébastien Thibaudeau 2017. november 26. 2018. március 19.[10] 206
34. 8. The Dark Owl / Le Hibou Noir Bufnița Malefică Thomas Astruc Thomas Astruc, Matthieu Choquet, Fred Lenoir, Nolwenn Pierre és Sébastien Thibaudeau 2017. december 5. 2018. március 20.[10] 213
35. 9. Glaciator Glaciatorul Thomas Astruc, Wilfried Pain Thomas Astruc, Matthieu Choquet, Fred Lenoir, Nolwenn Pierre & Sébastien Thibaudeau 2018. január 14. 2018. március 22.[10] 203
36. 10. Sapotis Sapotici Thomas Astruc, Jun Violet Thomas Astruc, Matthieu Choquet, Fred Lenoir, Sébastien Thibaudeau 2018. január 21. 2018. március 23.[10] 212
37. 11. Gorizilla Gorizilla Thomas Astruc, Benoît Boucher Thomas Astruc, Matthieu Choquet, Mélanie Duval, Sébastien Thibaudeau 2018. március 14. 2018. szeptember 5.[11] 210
38. 12. Captain Hardrock / Capitaine Hardrock - Thomas Astruc & Wilfried Pain Thomas Astruc, Jean-Remi Perrin, Fred Lenoir, Nolwenn Pierre & Sébastien Thibaudeau 2018. március 30. 2018. szeptember 3.[11] 216
39. 13. Zombizou - Thomas Astruc Thomas Astruc & Wilfried Pain 2018. április 13. 2018. szeptember 7.[11] 215
40. 14. Syren Sirena Thomas Astruc & Benoît Boucher Thomas Astruc, Mélanie Duval, Fred Lenoir & Sébastien Thibaudeau 2018. május 5. 2018. szeptember 6.[11] 214
41. 15. Frightningale / Rossignoble - Thomas Astruc, Christelle Abgrall & Jeremy Paoletti Thomas Astruc, Mélanie Duval, Fred Lenoir & Sébastien Thibaudeau 2018. május 12. 2018. szeptember 4.[11] 209
42. 16. Troublemaker / L'Insaisissable - Thomas Astruc Thomas Astruc, Matthieu Choquet, Fred Lenoir & Sébastien Thibaudeau 2018. június 17. 205
43. 17. Reveser Thomas Astruc & Benoît Boucher Thomas Astruc & Fred Lenoir 2018. július 23. 220
44. 18. Frozer Thomas Astruc 221
45. 19. Anansi Thomas Astruc 217
46. 20. PStyle Queen Thomas Astruc
47. 21. Queen Wasp Thomas Astruc
48. 22.  Malediktor Thomas Astruc
49. 23. Sandboy Thomas Astruc
50. 24. Gagotor Thomas Astruc
51. 25. Catalyst Thomas Astruc
52. 26. Mayura Thomas Astruc

Webisodes[modificare | modificare sursă]

O serie de site-uri web, Miraculous: La Webseries, a fost lansat de TF1. Ele pot fi găsite și pe canalul oficial YouTube al desenului animat. Acestea conțin clipuri din diverse episoade și sunt, de obicei, relatate de Marinette, care scrie în jurnalul ei sau în celelalte. Nick a lansat, de asemenea, versiunea în limba engleză pe site-ul lor ca Secretele Miraculoase (de asemenea, un Mesaj Miraculos), precum și pe YouTube. A fost lansată și o serie de site-uri animate 2D, intitulată Miraculous: Tales from Paris (Miraculous, une journée à Paris).

Teoriile Fanilor[modificare | modificare sursă]

Teoriile Fanilor este o mini-serie in care e vorba de un baiat pe nume Grigore, care ne spune diferite teorii din serialul Miraculous Buburuza și Motan Noir.

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

 1. ^ a b „Miraculous”. PGS Entertainment. Accesat în . 
 2. ^ a b c Thomas_Astruc (). „Delighted to announce: @WinnyGZ @happyhappykuri & Jun Violet will now direct the show with me. Plz greet'em warmly!” (Tweet). Accesat în . 
 3. ^ Tweets regarding Season 2:
 4. ^ Zu TV. „Nicole Cherry interpretează coloana sonoră a animației Miraculos:Buburuza și Motan Noir”. Accesat în 13.03.2018.  Verificați datele pentru: |access-date= (ajutor)
 5. ^ a b c d e f „A Disney Csatorna szeptemberi premierjei”. Gyerek-Világ. . 
 6. ^ Format:CitWeb
 7. ^ a b c d e f g h i j Format:CitWeb
 8. ^ „A Disney Csatorna októberi újdonságai - Gyerek-Világ”. 
 9. ^ a b c d e f g Format:CitWeb
 10. ^ a b c d e f g h i j „A Disney Csatorna márciusi újdonságai”. Gyerek-Világ. Accesat în . 
 11. ^ a b c d e „A Disney Csatorna szeptemberi újdonságai”. Gyerek-Világ. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]