Miraculos: Buburuza și Motan Noir

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Pagina „Miraculous” trimite aici. Pentru termenul miracolului vedeți Miracol.
Miraculos: Buburuza și Motan Noir
Miraculous- Tales of Ladybug and Cat Noir logo.png
Informații generale
Gen
Regizor(i)
 • Thomas Astruc
 • Christelle Abgrall (sezonul 2)[4]
 • Wilifried Pain (sezonul 2)[4]
 • Jun Violet (sezonul 2)[4]
Scenarist(i)Thomas Astruc
Sébastien Thibaudeau
Creator(i)Thomas Astruc
Dezvoltator(i)Jeremy Zag
Voci
Compozitor temă muzicalăJeremy Zag and Noam Kaniel; Lyrics by Alain Garcia
Temă muzicală de începutEngleză: "It's Ladybug!" performed by Wendy Child and Cash Callaway; Franceză: "Miraculous", Marily and Noam
Temă muzicală de sfârșit"It's Ladybug!" (instrumental)
Țară de origineFranța
Limbă(i)franceză
Nr. de sezoane3
Nr. de episoade51 + special (Lista episoadelor)
Producție
Producător(i)
 • Jeremy Zag
 • Aton Soumache
 • Jacqueline Tordjman (associate)
 • Maurice Marciano (associate)
Producător(i) executiv(i)
 • Jared Wolfson
 • Pascal Boutboul
 • Sébastien Thibaudeau
 • Alexandre Lippens
 • Christophe Guignement
 • Jean-Yves Patay
 • Cédric Pilot
For Toei Animation
 • Hiroyuki Kinoshita
 • Ryuji Kochi
 • Pierre Belletante
For SAMG Animation
 • Suhoon Kim
Companie(i) de producție
Distribuitor
Perioadă de difuzare22 minute
Difuzare
Canal originar
Vizionat prima oară înCorea de Sud
Difuzare originară1 septembrie 2015 (2015-09-01)
Legături externe
Website oficial

Miraculos: Buburuza și Motan Noir este un serial pentru adolescenți japonezo-franco-coreean creat de Thomas Astruc și produs de Jeremy Zag, co-produs de Zagtoon, Method Animation, Toei Animation și SAMG Animation. Acesta a fost difuzat pentru prima dată în Coreea de Sud în septembrie 2015 pe canalul EBS, iar in Franța pe 18 octombrie 2015 pe TF1 în cadrul programului de tineret TFOU. În SUA, este difuzat pe Nickelodeon de la 6 decembrie 2015.

Serialul a fost difuzat în 120 de țări din întreaga lume.

Rezumat[modificare | modificare sursă]

Situat în Parisul modern, seria se concentrează pe adolescenții Marinette Dupain-Cheng și Adrien Agreste. Când apare răul, Marinette se transformă în personajul ei super-erou Buburuza, în timp ce Adrien se transformă în personajul său super-erou, Motan Noir, folosind obiecte magice cunoscute sub numele de Miraculos care arată ca niște accesorii obișnuite, pană cand în ele intră niște mini-duhuri magice, cunoscute ca și Kwami. Cei doi duc o adevărată viață dublă, întrucat nimeni nu le știe identitatea adevărată, nici măcar prietenii, familia sau chiar reciproc.

În fiecare zi ei au de a face cu răufăcătorul Hawk Moth care are de asemenea un Miraculos pe care îl folosește pentru a transforma pe oricine are sentimente negative într-un super răufăcător pe care îl controlează, cu ajutorul demonilor-fluture, Akuma.

Producția[modificare | modificare sursă]

Animația[modificare | modificare sursă]

Când Toei Animation sa alăturat în calitate de co-producător în iunie 2012, a fost de asemenea anunțat că spectacolul va fi desenat într-un stil colorat de manga. Mai târziu, în septembrie, Zagtoon, Method & Toei a lansat un videoclip promoțional animat pentru Ladybug. În videoclip a apărut Marinette ca Ladybug și un personaj diferit numit Félix ca Cat Noir. Marinett și Adrien Kwamis, Tikki și Plagg, Hawk Moth (fără masca și un costum diferit și aspect, de asemenea, bățul său arată diferit față de seria curentă), ve Mime și Mr. Pigeon. Și, de asemenea, secvențele lor de transformare în buburuza & Cat Noir sunt diferite de cea din seria curentă de televiziune. De asemenea, miraculosii lor au avut un aspect diferit în videoclipul promoțional decât Miraculous din seria curentă. Cântecul din videoclipul promoțional a fost realizat de Noam.

Conceptul anime a fost un succes complet; dar totuși, existau preocupări cu privire la stilul animației 3D și la dificultatea de a anima costumul de roșu cu pete negre, deoarece acesta a cauzat unele efecte strobante. Producătorul executiv Jared Wolfson a spus că Zag dorea ca animația să fie cinematică și epică, unică și diferită, și a spus că continuă să colaboreze cu Toei, deoarece aduce inspirația asiatică și că o versiune 2D ar putea fi un produs potențial. Schimbații numele lui Marinett în Florina Problema menționată anterior cu animația 2D a fost rezolvată prin trecerea la animația CGI; trecerea a permis, de asemenea, o mai ușoară implementare a unghiurilor camerelor mobile. SAMG Animation, un studio de animație CGI situat în Coreea de Sud, care a aderat oficial la producție în noiembrie 2012, a produs animația. Astruc și directorul asistent Wilfried Pain au instruit animatorii să nu improvizeze scenele astfel încât să păstreze lucrurile consecvente și de înțeles. Durerea estimată la aproximativ 350-400 de fotografii este utilizată într-un episod tipic de 20 de minute. Wolfson a spus că animația spectacolului aduce unghiuri ale camerei dinamice și textură. O serie cu noul stil animat de CGI a fost lansată în octombrie 2013.

Personajele[modificare | modificare sursă]

Marinette Dupain- Cheng / Buburuza

Marinette isi dorește sa devină un designer de modă ce studiază la Collège Françoise-Dupont. Marinette este dulce, bucuroasă și puțin ciudată, dar respectată de colegii ei. Îi place de un băiat pe nume Adrien Agreste, cu care abia poate vorbi, de emoție și jena; cea mai bună prietenă a lui Marinetee este Alya, este adesea văzută încercând să o ajute pe Marinette să-i declare dragostea pentru el, deși se termină cu un dezastru. În calitatea sa de păzitor ales al Miraculosului Buburuză, ea se poate transforma în super-eroina Buburuza, cu ajutorul Kwami-ului ei, Tikki, pentru a apăra Parisul alături partenerul său de luptă împotriva crimei, Motan Noir. Superputerea ei specială, Talisman Norocos, creează un obiect și îi permite să identifice alte obiecte cheie pe care le poate folosi cu obiectul creat pentru a-i învinge pe răufăcătorii. Dintre super-eroii care folosesc Miraculoși, ea este cea responsabilă pentru capturarea și purificarea fluturilor Akuma. În calitate de Buburuză, ea respinge flirturile lui Motan Noir, fără să știe că alter-ego-ul lui este însuși Adrien, dragostea vieții ei.

Adrien Agreste / Motan Noir

Adrien este colegul lui Marinette și un model popular de modă pentru compania de îmbrăcăminte a tatălui său, Gabriel Agreste. El păzește Miraculosul Pisică Neagră care îl transformă în super-eroul Motan Noir, cu ajutorul Kwami-ului său, Plagg. El o asistă pe Buburuză în salvarea Parisului de răufăcători. Adrien este bun și plăcut de toți, și adeseori se relaxează cu cel mai bun prieten al său, Nino. Deși familia sa este bogată, el suferă din cauza relației sărace cu tatăl său sever și mama sa care a dispărut în mod misterios. El este îndrăgostit de Buburuză, în ciuda faptului că nu știe adevărata ei identitate, și încearcă să o impresioneze, deși face glume proaste cu pisici care o deranjează frecvent. Abilitatea sa deosebită, Ghiara Felinei, îi permite să distrugă un obiect cu o singură atingere de mană. El nu știe de pasiunea lui Marinette pentru el și o vede doar ca pe o prietenă bună.

Hawk Moth / Gabriel Agreste / Colecționarul / Fluturele Stacojiu

Este răufăcătorul principal al serialului care dorește cu orice preț să le ia Miraculoșii Buburuzei și lui Motan Noir (cei mai puternici dintre toți Miraculoșii), deși eșuează mereu. El are Miraculosul Fluture și pe Kwami-ul Nooroo, care îi permit să controleze pe oricine are sentimente negative și să le dea puteri, prin intermediul fluturilor Akuma. S-a dezvăluit faptul că el este Gabriel Agreste, un designer de modă faimos și tatăl sever al lui Adrien. De asemenea, el mai are Miraculosul Păun și o carte veche despre toți Miraculoșii și purtătorii lor, pe care a găsit-o într-o vacanță, ea fiind ultima amintire de la soția sa. În episodul titular el s-a akumatizat pe sine în Colecționarul, un răufăcător ce are puterea de a captura orice atinge într-un caiet de schițe. A fost învins de Buburuză și Motan Noir, dar el a făcut acest lucru doar pentru a le alunga bănuiala că el este Hawk Moth. Totuși, Buburuza încă mai are această bănuială. În episodul "Robostus", Hawk Moth se dovedește a fi un bun luptător, el apărandu-se cu ajutorul sabiei-baston a sa, după ce Robostus îl trădează. În episodul "Sapotici", după ce o vede pe Rena Rouge, Hawk Moth realizează că mai există și alți Miraculoși în Paris, și deci și un păzitor suprem al lor. Singura care știe despre secretul lui este asistenta sa, Natalie. S-a dezvăluit în episodul "Regina Viespe" că el își dorește Miraculoșii Buburuzei și Motan Noir doar pentru abilitatea lor de a îndeplini o dorință, el dorindu-și să își recapete soția pierdută, de care îi este foarte dor. În episoadele "Catalyst" și "Mayura" se transformă cu puterea lui Catalyst el a făcut din fluturii lui Akume roșii care au re-akumatizat aproape fiecare răufăcător akuma.Toate persoanele și-au revenit după ce arma lui Hawk Moth a fost distrusă de gheata felinei.

Natalie / Catalizatoarea / Mayura

Este asistenta lui Gabriel Agreste, responsabilă de siguranța lui Adrien. Ea este singura care știe de identitatea lui Gabriel ca Hawk Moth. În episodul titular, ea este akumatizată în Catalizatoarea, un răufăcător care îi poate spori puterile lui Hawk Moth cu ajutorul unor akuma roșii, ajutandu-l să-și creeze o armată din foștii răufăcători akumatizați. În episodul "Mayura", după ce Hawk Moth este învins, ea ia Miraculosul Păun din seiful acestuia și devine răufăcătoarea Mayura, care are puteri asemănătoare cu cele ale lui Hawk Moth, dar în loc de răufăcătorii poate crea monștri care să ajute răufăcătorii. Mayura îl ajută pe Hawk Moth să scape, dar apoi pune Miraculosul la loc în seif deoarece este avariat și periculos, Gabriel avertizând-o să nu-l mai folosească din nou.

Alya Cesaire / Lady Wifi / Rena Rouge / Rena Rage

Alya este prietena cea mai bună a lui Marinette care o ajută mereu la nevoie, mai ales în încercările de a mărturisi dragostea pentru Aidrien. Ea are un blog dedicat Buburuzei și, în episodul "Aniom" ea devine prietena lui Nino. Părinții ei sunt Otis și Marlena Cesaire și are și două surori gemene, Ella și Etta. În episodul titular, ea devine akumatizată în Lady Wifi, un răufăcător care se poate teleporta, filma sau îngheța pe cineva, cu ajutorul internetului. Lady Wifi dorește să afle identitatea Buburuzei. În episodul "Sapotici", după ce Buburuza și Motan Noir au probleme în a învinge răufăcătorii titulari, Buburuza împrumută de la Maestrul Fu Miraculosul Vulpe, pe care i-l dă Alyei. Cu ajutorul kwami-ului Trixx, Alya se transformă în eroina Rena Rouge, a cărei putere specială sunt iluziile. Ea îi ajută pe Buburuză și Motan Noir să caștige, dar la final îi returnează Miraculosul Buburuzei întrucat nu era încă pregătită să păzească un Miraculos. Expresia sa de transformare este "Tixx, să începem!" iar puterea ei specială este „Miraj”, care poate crea o iluzie despre orice. Rena Rouge se întoarce în cateva episoade următoare, ajutandu-i pe Buburuză și Motan Noir să salveze situația atunci cand nu se pot descurca singuri.Ea fost lovită de o săgeată a Cupidonului și apoi a fost akumatiză în miraculos într-o răufăcătoare numită Rena Rage.

Nino Lahiffe / Balonarul/ Carapace / Carapice

Nino este prietenul cel mai bun al lui Adrien, pe care l-a ajutat să se integreze. Este un bun DJ și regizor de film. În episodul "Aniom" el este îndrăgostit de Marinette, dar la final devine prietenul Alyei. În episodul titular, el devine akumatizat în Balonarul, un răufăcător ce poate crea și controla diverse tipuri de baloane de săpun. Balonarul dorește să trimită toți adulții în spațiu.Carapace este Nino cu miraculosul țestoasă el apare în episodul „Anansi” în care a fost akumatizată Nora (sora m-ai mare a Alyei)ea a răpiți pe Alya și Nino a vrut să o apare.El se transformă spunând „Wayzz carapacea!” și arma lui e un scut și puterea lui specială e „Adăpostul”.Puterea lui e o bulă verde mare de protecție.El a fost akumatizată după ce Rena Rouge s-a transformat într-o răufăcătoare.

Tom Dupain și Sabine Cheng

Sunt părinții iubitori ai lui Marinette. Tom este un brutar cunoscut care iubește să se joace jocuri video cu Marinette, iar Sabine conduce partea din față a brutăriei și își iubește foarte mult fiica.

Chloe Bourgeois / Anti-Bubu/ Regina Albină / Regina Viespe

Chloe este fiica primarului și o colegă de clasă de-a lui Marinette și Adrien. Chloé este extrem de rea, îngamfată, răsfățată și crede că lumea se învârte în jurul ei. Adesea îi șantajează și își ridiculizează colegii, ceea ce duce la tristețea și disperarea lor și devin o țintă pentru Hawk Moth, transformându-i răufăcători akumatizați. Ea este îndrăgostită de Adrien (care nu simte deloc la fel și este adesea agasat de ea), ducând la o rivalitate constantă cu Marinette pentru afecțiunile sale. Ca și ceilalți studenți, ea nu știe de identitatea adevărată a Buburuzei și este un mare fan al ei, de multe ori încercând să facă fotografii cu ea; ea are chiar un costum de Buburuză. În episodul titular, ea însăși este influențată de Hawk Moth și devine răufăcătorul Anti-Bubu, opusul Buburuze, care dorește să se răzbune pe Buburuză pentru că i-a respins ajutorul și a numit-o "mincinoasă".După ce mama lui Chloe a fost akumatizată Chloe a găsit cutia cu miraculosul albină la Turnul Eiffel (inițial trebuia dat Alyei)La hotel deschide cutia și apare Polen kwamiul albină.Ea în episodul „Regina Viespe” în ziua următoare încercând să-și impresioneze mama fiind supărată că o ducea pe Marinette la New York pentru pălăria clopot atunci se transformă în fața tuturor (inclusiv în făța lui Gabriel)ea provoacă un dezastru cu puterea paralizări numită „Venin” poate paraliza pe oricine, arma ei este un titirez și se transformă zicănd „Polen bâzâie” după acel dezastru ea a fost akumatizată că Buburuza ia spus că nu e un erou.Fiind akumatizată puterea ei era paralizia prin niște viespi.

Sabrina Raincomprix / Invizibila

Sabrina este singura prietenă al lui Chloé și asistentul ei. Chloe o tratează adesea pe Sabrina ca pe un servitor: Sabrina îi face temele lui Chloe și îi execută comisioanele. Însă, în schimb, Chloé o încântă cu haine scumpe și la modă. Are păr portocaliu și poartă ochelari. În episodul "Anti-Bubu", Sabrina este supărată pe Chloé pentru că o ignoră și devine influențată de Hawk Moth, transformându-se în răufăcătorul Invizibila, complet invizibilă de ochiul uman.

Maestrul Fu / Marele Gardian

Este un vechi purtător de Miraculos și Marele Gardian. Din cauza unei greșeli din trecut, templul lui a fost distrus iar Miraculoșii Fluture și Păun s-au pierdut. El păzește Cutia cu Miraculoși și este responsabil de împărțirea lor către noi purtători. De asemena. el are Miraculosul Țestoasă și pe Kwami-ul acestuia, Wayzz. El s-a împrietenit cu Marinette și îi dă diverse sfaturi despre Miraculoși (precum faptul că Miraculosul Buburuză și Pisică Neagră, împreună, pot împlini o dorință oricui, dar cu prețul ca altcineva să piardă lucrul pe care acea persoană și l-a dorit), iar ulterior și cu Adrien.

PERSONAJE SECUNDARE:

Manon Chamak / Micuța Păpușar

Este o fetiță mică de care Marinette are adesea grijă. În episodul titular, după ce mama ei o acuză că a furat păpușile lui Marinette, ea este akumatizată în Micuța Păpușar, un răufăcător ce poate controla persoanele pe care păpușile lui Marinette sunt bazate.

Nadja Chamak / Regina Audiențelor

Este mama lui Manon și o jurnalistă cunoscută. În episodul titular, după ce Buburuza și Motan Noir pleacă în mijlocul unui interviu, ea este akumatizată în Regina Audiențelor, un răufăcător ce poate călători prin televizoare și pune în pericol fanii celor 2 eroi, pentru a-i atrage. Regina Audiențelor dorește să-i facă pe Buburuză și Motan Noir să-și recunoască dragostea, pentru a avea audiență maximă.

Aurora Boreal / Vreme Tulbure

Este o elevă la școala de lui Marinette și Aidrien, ajunsă în finala concursului "Fata de la meteo". În episodul titulat, după ce pierde concursul, ea este akumatizată în Vreme Tulbure, un răufăcător ce poate controla vremea.

Alix Kubdel / Stăpana Timpului

Este o prietenă și colegă de clasă de-a lui Marinette și este foarte pricepută cu rolele. În episodul titular, după ce ceasul primit de ziua ei este distrus, ea este akumatizată în Stăpana Timpului, un ticălos car poate îngheța oameni în timp și să le folosească energia pentru a călători în timp. Stăpana Timpului dorește să se întoarcă în trecut și să salveze ceasul.

Jalil Kubdel / Faraonul

Este fratele mai mare a lui Alix, foarte fascinat de istoria Egiptului Antic. În episodul titular, după ce tatăl lui refuză să-i asculte teoria despre Tutankhamon, el este akumatizat în Faraonul, un răufăcător cu toate puterile vechilor zei egipteni. Faraonul dorește s-o aducă înapoi pe Nefertiti (soția lui Tutankhamon) printr-un sacrificu.

Xavier Ramier / Păsărarul

Este un cetățean adult care iubește porumbeii și este adesea văzut hrănindu-i. În episodul titular, după ce este alungat dintr-un parc, el este akumatizat în Păsărarul, un răufăcător ce poate controla porumbeii. Păsărarul dorește să cucerească Parisul, în numele porumbeilor.

Nathaniel Kurtzberg / Graficianul Malefic

Este un coleg de clasă al lui Marinette căruia în secret îi plăcea de ea. Este un foarte bun desenator. În episodul titular, după ce este pedepsit din cauza lui Chloe, el este akumatizat în Graficianul Malefic, un răufăcător care poate crea sau șterge orice. Graficianul dorește să se răzbune pe Chloe.

Roger Raincomprix / Rogercop

Este un ofițer de poliție și tatăl Sabrinei. În episodul titular, după ce Primarul Bourgeois îl concediază (pentru că nu a putut găsi brățara lipsă a lui Chloe), el este akumatizat în Rogercop, un răufăcător jumătate robot cu o mașină zburătoare. Rogercop dorește să se răzbune pe primar și să preia controlul poliției din Paris, pentru a aplica propria sa justiție.

Theo Barbot / Plagiatorul

Este un sculptor care era îndrăgostit de Buburuză. În episodul titular, după ce Buburuza a ratat dezvelirea statuii sale, el este akumatizat în Plagiatorul, un răufăcător care arată exact ca Motan Noir. Plagiatorul vrea să-l înlocuiască pe Motan Noir ca partener al Buburuzei.

Kim Chien Le / Cupidonul Malefic

Este un elev atletic din clasa lui Marinette. El este îndrăgostit de Chloe. În episodul titular, după ce aceasta îl respinge de Ziua Îndrăgostiților, el este akumatizat în Cupidonul Malefic, un răufăcător care trage cu săgeți ce distrug orice urmă de iubire din cineva. Cupidonul Malefic dorește să elimine toată dragostea din Paris.

Max Kante / Jucătorul Malefic

Este un elev inteligent din clasa lui Marinette și prietenul cel mai bun al lui Kim. El iubește jocurile video. În episodul titular, după ce pierde locul în Campionatul Mondial de Jocuri în favoarea lui Marinette, el este akumatizat în Jucătorul Malefic, un răufăcător ce pilotează un robot uriaș. Jucătorul Malefic dorește să demonstreze că este cel mai bun jucător din lume.

Markov / Robostus

Este un robot în miniatură construit de Max, capabil să aibă sentimente umane. În episodul titular, după ce este confiscat de către directorul Damocles, Markov este akumatizat în Robostus, un răufăcător care poate da viață dispozitivelor mecanice, folosind acest lucru pentru a-și construi un corp uriaș din diverse mașini. Însă Hawk Moth îi spune despre abilitatea Miraculoșilor de a îndeplini dorințe, astfel că Robostus îl trădează pentru a lua Miraculoșii doar pentru el. După ce Robostus este învins și deakumatizat, Hawk Moth jură să nu mai facă greșeala de a akumatiza pe cineva greșit.

Mylene Haprele / Horificatoarea

Este o colegă și prietenă de-a lui Marinette, precum și prietena lui Ivan. În episodul titular, după ce se sperie din cauza unui film în care joacă, ea este akumatizată în Horificatoarea, un răufăcător ce se hrănește cu frica celorlalți.

Fred Haprele / Mimul

Este un actor și tatăl lui Mylene. În episodul titular, după ce este păcălit și pierde o audiție, el este akumatizat în Mimul, un răufăcător care, orice ar mima, va deveni real.

Ivan Bruel / Inimă de piatră

Este un coleg mai musculos de-al lui Marinette și prietenul lui Mylene. În episodul titular, după ce este pedepsit, el este akumatizat în Inimă de Piatră, un răufăcător uriaș făcut din piatră. Inimă de Piatră este primul ticălos cu care Buburuza și Motan Noir s-au luptat.

Juleka Couffaine / Reflekta

Este o colegă și prietenă mai "emo" de-a lui Marinette, În episodul titular, după ce pierde Ziua Pozelor din cauza lui Chloe, ea este akumatizată în Reflekta, un răufăcător ce poate face pe oricine să arate exact ca ea.

Luka Couffaine

Este fratele mai mare al Julekei, care apare pentru prima dată în episodul "Căpitanul Hardrock". El este foarte pasionat de muzică și are o atitudine calmă. Marinette pare să aibă o afecțiune pentru el.

Anarka Couffaine / Căpitanul Hardrock

Este mama Julekei și a lui Luka. Ea este de asemenea pasionată de muzică și are o atitudine foarte rebelă. În episodul titular, după ce Roger îi interzice să organizeze un concert pe barca-casă a sa, ea este akumatizată în Căpitanul Hardrock, un răufăcător pirat ce navighează pe o corabie magică ce îi ascultă orice poruncă.

Rose Lavillant / Prințesa Miresmelor

Este o colegă și prietenă de-a lui Marinette. În episodul titular, după ce Chloe îi distruge scrisoarea pentru prințul Ali, ea este akumatizată în Prințesa Miresmelor, un răufăcător ce poate controla pe oricine cu ajutorul parfumului ei. Prințesa Miresmelor dorește să se căsătorească cu prințul Ali și să cucerească Parisul.

Armand D'Argencourt / Spadasinul Întunecat

Este profesorul de scrimă la colegiul lui Marinette și Aidrien. În episodul titular, după ce pierde alegerile pentru primar, el este akumatizat în Spadasinul Întunecat, un răufăcător ce manuiește o sabie și poate transforma pe oricine în cavaleri, care îl slujesc. Spadasinul Întunecat dorește să cucerească Parisul.

Wang Cheng / Kung Food

Este unchiul lui Marinette și un bucătar chinez faimos. În episodul titular, după ce Chloe îi sabotează supa și pierde concursul, el este akumatizat în Kung Food, un răufăcător cu arme din mancare și care poate controla pe toți cei care i-au gustat supa. Kung Food dorește s-o gătească pe Chloe.

Otis Cesaire / Aniom și Marlena Cesaire

Sunt părinții Alyei. Otis este un îngrijitor la zoo care, în episodul titular, după ce Kim îi insultă pantera, este akumatizat în Aniom, un răufăcător ce se poate transforma în orice animal și controla animalele. Marlena este bucătarul șef la hotelul Grand Paris.

Ella și Etta Cesaire / Sapotici

Sunt surorile gemene ale Alyei, care iubesc să facă pozne. În episodul "Sapotici", Alya și Marinette le dădăcesc, însă, după ce Alya le trimite la culcare, el continuă să facă pozne. Astfel, Alya le ia una dintre pălăriile lor iar ele, supărate, încep să se certe pe cea rămasă. Ele sunt apoi akumatizate în Sapotici, răufăcători asemănători cu niște demoni mici, care se pot multiplica de fiecare dată cand mănancă,

Jagged Stone / Chitaristul Malefic

Este un cantăreț de muzică rock faimos, adesea cazat la hotelul Grand Paris. El are un crocodil pe post de animal de companie. În episodul titular, după ce apare un nou cantăreț care îl depășește și insultă, el este akumatizat în Chitaristul Malefic, un răufăcător care poate face pe oricine să danseze necontrolat și călărește un dragon.

Vincent Aza / Pixelatorul

Este un fotograf și cel mai mare fan al lui Jagged Stone. În episodul titular, după ce aste alungat din hotel de către gărzile lui Jagged, el este akumatizat în Pixelatorul, un răufăcător ce poate transporta oameni în tablouri din apartamentul său.

Simon Grimaul / Simon Spune

Este un hipnotist care apare în episodul "Simon Spune", unde participă la concursul "Provocarea", unde a primește provocarea de a-l hipnotiza pe Gabriel Agreste. Însă Gabriel a refuzat să participe și Simon a picat. Astfel, el a fost akumatizat în Simon Spune, un răufăcător ce poate controla pe oricine, folosind cărți de joc. Simon Spune a adunat o armată și a pornit să invadeze casa lui Gabriel Agreste.

Lila Rossi / Vulpina / Cameleonul

Este o elevă nouă la școala lui Marinette și Adrien. Ea spune tot felul de minciuni pentru a-i impresiona pe toți, mai ales pe Adrien. În episodul titular, după ce Buburuza o demască în fața lui Adrien, ea este akumatizată în Vulpina, un răufăcător a cărui putere specială sunt iluziile. Ea se preface că este un erou, pentru a caștiga încrederea Buburuzei și a lui Motan Noir, înainte de a-i trăda și fura Miraculoșii pentru Hawk Moth. Eroii reușesc s-o învingă, însă ea își păstrează ura pentru Buburuză. Ea se întoarce în primul episod din sezonul 3. Lila este al treilea personaj ce dorește posedarea de către un akuma, împreună cu Gabriel și Nathalie. Este și primul personaj căruia nu i se dezvăluie forma akumatizata, văzând-o doar cum conversează cu Adrien, sub forma sa regulata. In episodul titular "Cameleonul", Marinette aproape este akumatizata. Dar ca și în Zombizou, emoțiile negative dispar.

Andre Bourgeois / Malediktor

Este primarul Parisului, proprietarul hotelului Grand Paris și tatăl lui Chloe. El este cam laș și, de fiecare dată cand apar răufăcători, se bazează pe Buburuză și Motan Noir. El își iubește foarte mul fiica și ar face orice pentru ea, ceea ce explică de ce Chloe face mereu pe șefa cu el. În episodul titular, el este akumatizat în răufăcătorul Malediktor.

Jean / Ursulețul Malefic

Este un valet care lucrează la hotelul Grand Paris, adesea servind-o pe Chloe. În episodul "Ursulețul Malefic", el o ajută pe Chloe să se comporte drăguț, amintindu-i de ursulețul ei, Domnul Pufos. Însă, după ce Chloe îi vede pe Marinette și Aidrien dansand împreună, își pierde cumpătul. Jean încearcă s-o calmeze, dar îl dezvăluie pe Domnul Pufos, umilind-o pe Chloe. Chloe îl concediază și el este akumatizat în Ursulețul Malefic, un răufăcător minuscul care pilotează un ursuleț de pluș și care poate controla pe oricine îmbrățișează.

Gina Dupain / Befana

Este bunica extrem de activă a lui Marinette, care călătorește peste tot în lume. Ea o vizitează pe Marinette în episodul "Befana", cu ocazia aniversării ei de 14 ani, dar observă cat de mult a crescut și că nu-i mai plac lucrurile pe care le făceau, ea preferand petrecerea organizată de prietenii ei. Gina este apoi akumatizată în Befana, un răufăcător ce conduce o motociletă zburătoare și are o armă cu bomboane care transformă pe oricine este rău în cărbune și pe oricine este bun în îngeri, care devin servitorii ei. Befana dorește să se răzbune pe Marinette.

August / Gigantitan

Este un bebeluș care apare în episodul "Gigantitan", unde este akumatizat din greșeală în Gigantitan, un răufăcător uriaș. Totuși, fiind tot un bebeluș, Gigantitan nu ascultă de ordinele lui Hawk Moth și se comportă în continuare ca un copil, ceea ce îl înfurie pe Hawk Moth.

Domnul Damocles / Bufnița / Bufnița Malefică

Este directorul strict al școlii lui Marinette și Adrien. El este un mare fan al eroului din reviste, Bufnița (o parodie a lui Batman). În episodul "Bufnița Malefică", el are un costum identic cu al Bufniței și chiar și un calculator cu inteligență arificială. Bufnița încearcă să ajute cetățenii Parisului, la fel ca și Buburuza și Motan Noir, însă fără nicio superputere el este umilit. Domnul Damocles este akumatizat în Bufnița Malefică, un răufăcător cu toate puterile și gadget-urile Bufniței. El reușește să-i prindă pe Buburuză și Motan Noir, forțandu-i să se detransforme. Însă Buburuza îi dă Bufniței Malefice niște Miraculoși falși și eroii reușesc să-l deakumatizeze. Începand cu a doua zi, Bufnița continuă să ajute cetățenii, însă în felul său propriu: ca orice cetățean model.

Kagami Tsurugi / Riposte

Este nepoata unui faimos luptător de scrimă și o elevă nouă care încearcă să intre în echipa de scrimă a școlii lui Marinette și Adrien. În episodul titular, ea îl provoacă pe Adrien la un duel, însă Marinette îl declară pe Adrien caștigător, deși nu văzuse clar cine a caștigat. Dezonorată, Kagami este akumatizată în Riposte, un răufăcător ce are o mană-sabie, cu care poate tăia orice în două. Riposte dorește să demonstreze că este cel mai bun luptător de scrimă și să se răzbune pe Adrien.

Andre / Glaciatorul

Este un vanzător ambulant de înghețată, faimos pentru faptul că înghețata sa aduce cupluri împreună pentru vecie. În episodul titular, după ce Marinette refuză să-i mănance înghețata (deoarece Adrien nu era acolo, el pregătindu-i defapt o cină Buburuzei în calitate de Motan Noir), Andre este akumatizat în Glaciatorul, un răufăcător care pilotează un om de înghețată uriaș ce poate transforma pe oricine în înghețată, cu excepția cuplurilor.

Caline Bustier / Zombizou

Este diriginta clasei lui Marinette și Adrien, foarte amabilă și prietenoasă. În episodul titular, ea este akumatizată în Zombizou, un răufăcător ce poate transforma pe oricine sărută într-un zombie fără minte care îi urmează ordinele. Zombizou dorește să o transforme pe Chloe în zombie, considerand că ea are nevoie cel mai mult de dragoste și afecțiune.

Ondine / Sirena

Este o elevă atletă care face înot împreună cu Kim, de care îi place în secret. În episodul titular, după ce Kim pleacă înainte de-ai citi biletul de dragoste, ea este akumatizată în Sirena, un răufăcător care poate respira și înota foarte bine sub apă și inundă tot Parisul, transformându-l în regatul ei subacvatic.

Clara Nightingale / Sperietoarea

Este o tanără cantăreață faimoasă, pentru care viața este doar dansat și cântat. În episodul titular, după ce îi este interzis să-și mai filmeze videoclipul din cauza lui Chloe, ea este akumatizată în Sperietoarea, un răufăcător care poate transforma în statuie pe oricine nu dansează sau vorbește în rime.

Penny Rolling / Problematica

Este asistenta personală a lui Jagged Stone. În episodul titular, după ce este pusă foarte multă presiune pe ea în timpul filmării unei emisiuni TV, ea este akumatizată în Problematica, un răufăcător care se poate face invizibil și trece prin obiecte, pentru a crea un haos total.

Philippe / Viforul

Este un instructor de patinaj de la patinoarul din Paris. În episodul titular, după ce primarul Bourgeois amenință că va închide patinoarul din cauză că nu are niciun elev, el este akumatizat în Viforul, un răufăcător care poate patina foarte rapid și transforma orice atinge cu patinele sale în gheață.

Marc Anciel / Inversatorul

Este un elev timid de la școala lui Marinette. El scrie în secret povești despre Buburuză, astfel că, după ce află de acest lucru, Marinette îi face cunoștință cu Nathaniel pentru ca amândoi să facă o bandă desenată împreună. Totuși, în urma unei neînțelegeri, Nathaniel se supără pe el iar Marc este akumatizat în Inversatorul, un răufăcător care zboară pe un avion de hârtie și poate inversa personalitatea și caracterul oricărei persoane cu ajutorul unor avioane mai mici.

Gorilla / Gorizilla

Este garda de corp anonimă și musculoasă a lui Adrien. El îl însoțește pe acesta peste tot și nu vorbește niciodată. În episodul titular, după ce nu îl poate găsi pe Adrien care a fugit de acasă, el este akumatizat în Gorizilla, un răufăcător gorilă uriașă.

Moșul / Moșul Groazei

Este un om în varstă anonim și prietenos care apare în episodul "Moșul Groazei", unde este costumat în Moș Crăciun cu ocazia Crăciunului. El se împrietenește cu Adrien, care a fugit de acasă întrucat era supărat că va trebui să petreacă primul Crăciun fără mama sa. Buburuza crede că Moșul este un ticălos care l-a capturat pe Adrien și îl atacă. Supărat, el este akumatizat în Moșul Groazei, un răufăcător adevărat care dorește să transforme acest Crăciun în cel mai rău din istoria Parisului.

KWAMI:

Tikki

Este kwami-ul Miraculosului Buburuză și o prietenă apropiată a lui Marinette. Ea este jucăușă și foarte iubitoare. Cată vreme Marinette poartă Miraculosul Buburuză, ea este vizibilă. Tikki îi permite lui Marinette să se transforme în Buburuza, intrand în Miraculos după ce Marinette spune "Tikki, transformarea!". În episodul "Bufnița Malefică", după ce Buburuza și Motan Noir se detransformă, Marinette și Adrien țin ochii închiși pentru a păstra secrete identitățile lor. Totuși, Tikki descoperă că Adrien este Motan Noir, dar păstrează acest lucru secret.

Plagg

Este kwami-ul Miraculosului Pisică Neagră și un prieten apropiat al lui Adrien. El iubește branza Camembert. Cată vreme Adrien poartă Miraculosul Pisică Neagră, el este vizibil. Plagg îi permite lui Adrien să se transforme în Motan Noir, intrand în Miraculos după ce Adrien spune "Plagg, scoate ghearele!". În episodul "Bufnița Malefică", după ce Buburuza și Motan Noir se detransformă, Marinette și Adrien țin ochii închiși pentru a păstra secrete identitățile lor. Totuși, Plagg descoperă că Marinette este Buburuza, dar păstrează acest lucru secret.

Wayzz

Este kwami-ul Miraculosului Țestoasă și un prieten apropiat al Maestrului Fu. Spre deosebire de toți ceilalți Miraculoși ținuți într-o cutie, Maestrul Fu poartă Miraculosul Țestoasă, făcandu-l pe Wayzz vizibil. Wayzz poate transforma pe orice purtător al Miraculosului Țestoasă într-un erou, dar Maestrul Fu este prea bătran pentru acest lucru.

Nooroo

Este kwami-ul Miraculosului Fluture, care este obligat să-și servească stăpanul. El îl transformă pe Gabriel Agreste în Hawk Moth și îi dă toate puterile. Miraculosul Fluture a fost creat inițial pentru a-i transforma pe alții în eroii, dar Hawk Moth dorește să le fure Miraculoșii Buburuzei și lui Motan Noir, el creand astfel doar răufăcători.

Trixx

Este kwami-ul Miraculosului Vulpe și un prieten recent al Alyei. El este păstrat în interiorul Miraculosului Vulpe din cutia Maestrului Fu, dar în episodul "Sapotici" Buburuza îl împrumută și i-l dă Alyei care devine Rena Rouge. La final, Alya nu este sigură dacă să-i returneze Miraculosul Buburuzei, Trixx spunandu-i că ar fi un păzitor grozav. Dar Alya face lucrul corect și returnează Miraculosul care ajunge la loc în cutie. Buburuza mai împrumută apoi Miraculosul Vulpe de încă cateva ori și i-l dă din nou Alyei, doar atunci cand ea și Motan Noir întampină dificultăți în a învinge un răufăcător singuri.

Polen

Este kwami-ul Miraculosului Albină. Ea este păstrată în interiorul Miraculosului Albină din cutia Maestrului Fu.

Dublajul în limba română[modificare | modificare sursă]

Dublajul a fost realizat în studiourile Ager Film

 • Valeria Stoianu - Marinette Dupain-Chang / Buburuza
 • Cristi Niculescu - Adrien Agreste / Motan Noir
 • Alexandra Badea - Alya Césaire / Lady Wifi / Rena Rouge
 • Ionuț Grama - Gabriel Agreste / Hawk Moth
 • Alina Teianu - Tikki
 • Raul Stănulescu - Plagg
 • Lucian Ionescu
 • Tamara Roman
 • Silvian Vâlcu
 • Anca Iliese
 • Ema Niculae
 • Cătălina Epuran
 • Grațiela Ene
 • Genericul este interpretat de Nicole Cherry[5] și Raul Stănulescu.

Episoade[modificare | modificare sursă]

SezonulEpisoadePremiera TV
Prima transmisieUltima transmisie
12619 octombrie 2015 (2015-10-19) (France)
6 decembrie 2015 (2015-12-06) (U.S.)
30 octombrie 2016 (2016-10-30) (France)
22 octombrie 2016 (2016-10-22) (U.S.)
226[6]11 decembrie 2016 (2016-12-11) (France)
20 decembrie 2016 (2016-12-20) (Netflix)
18 noiembrie 2018 (2018-11-18) (France)[7]
14 decembrie 2018 (2018-12-14) (Netflix)[8]
3262019 (France)
TBA (U.S.)
TBA (France)
TBA (U.S.)

Teoriile Fanilor[modificare | modificare sursă]

Teoriile Fanilor este o mini-serie in care e vorba de un baiat pe nume Grigore, care ne spune diferite teorii din serialul Miraculous Buburuza și Motan Noir.

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

 1. ^ Eroare la citare: Etichetă <ref> invalidă; niciun text nu a fost furnizat pentru ref-urile numite ladybug la times
 2. ^ a b „Miraculous”. PGS Entertainment. Accesat în . 
 3. ^ Collins, Elle (). „Teen French Heroes Ladybug & Cat Noir Arrive on Nickelodeon”. Comics Alliance. Arhivat din original la . Accesat în . The influence of the Magical Girl genre is inescapable; when Marinette's mother is captured in a bubble and carried off into the sky, apparently along with every adult in Paris, Marinette transforms into Ladybug in a series of twirls and poses. She even has the guidance of some kind of talking ladybug creature, fulfilling another Magical Girl trope.  Parametru necunoscut |df= ignorat (ajutor)
 4. ^ a b c Thomas_Astruc (). „Delighted to announce: @WinnyGZ @happyhappykuri & Jun Violet will now direct the show with me. Plz greet'em warmly!” (Tweet). Accesat în . 
 5. ^ Zu TV. „Nicole Cherry interpretează coloana sonoră a animației Miraculos:Buburuza și Motan Noir”. Accesat în 13.03.2018.  Verificați datele pentru: |access-date= (ajutor)
 6. ^ Astruc, Thomas. „@ClalaPurpl3 26 per season”. twitter.com. Accesat în . 
 7. ^ „GERARD Cécile on Twitter”. Twitter (în engleză). Accesat în . 
 8. ^ „Miraculous 🐞 Ladybug on Instagram: "It's official! And check out panel highlights, interviews, and fan reactions from #SDCC as recorded by @iamlindaleerose at the link in our…". Instagram (în engleză). Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]