Minodora Cliveti

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Minodora Cliveti
Minodora Cliveti se prezintă în cadrul proiectului Wiki Loves Parliament (video în română / engleză)

Minodora Cliveti (n. 24 octombrie 1955, orașul Bacău, județul Bacău), căsătorită, este o politiciană română, de profesiune avocată.

Membră al Partidului Social Democrat, Minodora Cliveti a fost deputat în legislaturile 2000-2004 și 2004-2008. Minodora Cliveti a fost numită membru în Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei ca supleantă în legislatura 2000–2004,[1] și membru deplin în legislatura 2004–2008.[2] În legislatura 2000-2004, Minodora Cliveti a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Australia, Republica Panama și India iar în legislatura 2004-2008, a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Slocavă, Republica Elenă și India.

Minodora Cliveti este membră a Biroului APCE – raportor al Comisiei pentru egalitate de șanse a APCE pe tema „Drepturile fetelor de azi, drepturile femeilor de mâine”, și a fost depusă o propunere de raport pe tema „Rolul personalităților feminine în apărarea drepturilor femeilor” – vicepreședinte a Grupului Socialist din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei; vicepreședinte a Comisiei pentru chestiuni sociale, sănătate și familie.

Despre egalitate: „Cred în capacitatea femeilor și bărbaților de a alege împreună oportunitățile care să le schimbe în bine viața. Cred că parteneriatul real dintre femei și bărbați, atât în viața privată cât și în cea publică, reprezintă elementul cheie pentru democratizarea societății și afirmarea valorilor umane... Doresc ca femeile și bărbații să trăiască într-o societate fără discriminare, în care sexul, vârsta, religia sau apartenența etnică să nu constituie obstacole în calea împlinirii visurilor și idealurilor personale!”

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]