Mina Molo

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Mina Molo
Amplasare
Mina Molo se află în Madagascar
Mina Molo
Mina Molo
RegiuneAtsimo-Andrefana
ȚarăMadagascar
Production
ProduseGrafit
Deținător
CompanieNextSource Materials Inc.
Prezență onlinewww.nextsourcematerials.com/graphite/molo-graphite-project/

Mina Molo este una dintre cele mai mari mine de grafit din Madagascar.[1] Mina este situată în Atsimo-Andrefana, în apropiere de orașul Fotadrevo.[1] Zăcământul a fost descoperit în 2011, în urma explorărilor din apropiere de mina Green Giant.[2] Mina are rezerve în valoare de 120 de milioane de tone de minereu de clasificare 8% grafit. [1] Mina este deținută de NextSource Materials Inc, care a obținut o licență minieră de 40 de ani de la guvernul madagascarian în 2019.[3] Mina este finanțată de Vision Blue Resources Limited, o companie de investiții în materiale pentru baterii fondată de Mick Davis.[4] Mina are acorduri pentru a furniza grafit pentru ThyssenKrupp, și intenționează să construiască o baterie de grafit anod pentru a vinde către Tesla.[5] Începând cu anul 2021, echipamentele necesare pentru mină sunt în curs de asamblare și livrare.[6]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c „The Molo Graphite Deposit”. energizerresources.com. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ Scherba, Craig; Montreuil, Jean-Francois; Barrie, C. Tucker (). „Geology and Economics of the Giant Molo Graphite Deposit, Southern Madagascar”. Metals, Minerals, and Society. Society of Economic Geologists (SEG). doi:10.5382/sp.21.15. 
  3. ^ Inc, NextSource Materials (). „NextSource Materials Inc. Granted Mining Permit for Molo Graphite Project in Madagascar”. GlobeNewswire News Room. Accesat în . 
  4. ^ „NextSource Materials Announces Special Shareholder Meeting and Outlines Strategic Rationale for Supporting Completion of Vision Blue Resources' Investment”. Junior Mining Network. . Accesat în . 
  5. ^ „NextSource Materials Inc. Discusses the Expansion ..”. Investing News Network. . Accesat în . 
  6. ^ „NextSource Materials: Molo on track despite COVID”. Mining Magazine. . Accesat în .