Mihai Valentin Popa

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Mihai Valentin Popa
Date personale
Născut (59 de ani) Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațiepolitician Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
Deputat al României Modificați la Wikidata
În funcție
 – 
CircumscripțiaBrașov
Legislaturălegislatura 2016–2020[*]

Partid politicPRO (din decembrie 2018)
PSD (până în decembrie 2018)

Mihai Valentin Popa (n. ) este un deputat român, ales în circumscripția electorală nr. 8 Brașov în anul 2016 din partea Partidului Social Democrat (PSD).[1] În decembrie 2018, a trecut la Partidul Pro România (PPR) pentru o perioadă de nici o săptămână, pe 17 decembrie 2018 întorcându-se înapoi în PSD.[2] Acest episod al politicii românești mai este numit și "Fuga celor 4, întoarcerea pe din două".

Acesta a deținut funcția de consilier local în Consiliul Local al municipiului Făgăraș în perioada 2004 - 2008 și consilier județean în Consiliul Județean Brașov între 2012 - 2016.

Mihai Popa este diplomat inginer din anul 1990, absolvent al Facultății de Mecanică Fină I.P. București și avocat în Baroul Brașov din anul 1997, după absolvirea Facultății de Drept Juridic – Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu. [3]

Acuzații de corupție[modificare | modificare sursă]

La data de 30 octombrie 2017, DNA a pus în mișcare acțiunea penală, sub control judiciar, asupra lui Mihai Valentin Popa sub acuzațiile de trafic de influență și șantaj. El este suspectat că ar fi încercat menținerea unei protejate într-o funcție de conducere prin amenințări și constrângeri aduse unui primar de municipiu.[4] În decembrie 2017 a fost trimis în judecată.[5] ÎCCJ, in noiembrie 2020, l-a achitat pe Mihai Valentin Popa, decizia fiind definitivă.[6]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Camera Deputaților. „Mihai Valentin POPA”. Accesat în . 
  2. ^ Petrescu, Ana (). „Doi deputați, care plecaseră recent din PSD pentru a se înscrie în Pro România, au revenit în partidul condus de Liviu Dragnea”. Mediafax. Accesat în . 
  3. ^ POPA MIHAI VALENTIN. „Curriculum Vitae”. Accesat în . 
  4. ^ Direcția Națională Anticorupție. „COMUNICAT - urmărire penală POPA MIHAI VALENTIN”. Accesat în . 
  5. ^ „Deputat PSD, trimis în judecată pentru trafic de influență și șantaj”, Digi 24, , accesat în  
  6. ^ Eusebi, Manolache (). „DUn deputat prins băut la volan încheie un acord cu procurorii și acceptă să plătească o amendă de 40.000 lei”. Agerpres. Arhivat din original la . Accesat în . 

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]