MediaWiki:Uploadtext/ro-imiapartine

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Trimiterea unui fișier creat de tine

Această pagină este destinată trimiterii unui fișier pe care l-ai creat tu personal. Pentru a trimite un fișier dintr-o sursă diferită, te rugăm să te întorci la formularul de trimitere.

Te rugăm să citești mai întâi acest mesaj important
Acest formular trebuie utilizat pentru a trimite o imagine creată, desenată sau fotografiată de tine. Scanarea sau fotocopierea unei imagini create de altcineva nu este considerată o muncă „creativă”. În plus, este important ca imaginea trimisă să nu încorporeze secțiuni din alte imagini, decât atunci când acele secțiuni aparțin domeniului public. Imaginea trebuie să fie pe deplin creația ta - adică tu ai făcut fotografia, tu ai realizat pictura.
Ia considerare posibilitatea de a trimite imaginea ta la Wikimedia Commons. Commons este o arhivă de imagini cu licență liberă (nu cu utilizare cinstită) care sunt disponibile în mod automat pentru toate proiectele.
Pasul 1. Alege un nume și o descriere potrivită pentru fișier.
  • Modifică Nume fișier destinație alegând un titlu descriptiv. Nu utiliza nume care au fost deja date!
    Bine: John Doe in 1997.jpg
       Rău: IMG0592.JPG
  • Scrie o descriere clară pentru imaginea pe care o trimiți, editând căsuța de „descriere” a imaginii.
    • Indică despre ce este imaginea, cine a făcut-o, și în ce dată, dacă este posibil.
    • Include numele articolului care ar trebui să o conțină
Pasul 2. Alege pentru imaginea realizată de tine o licență liberă cum ar fi GFDL sau licențele CC-BY-SA.

Toate imaginile create de utilizatori trebuie eliberate printr-o licență „liberă”. Pentru scopurile Wikipediei, „liberă” nu înseamnă că nu pretinzi ceva pentru ea, ci înseamnă că permiți celorlalți să o utilizeze, modifice, și redistribuie pentru orice scop. Această eliberare în domeniul public este irevocabilă.

Wikipedia nu acceptă imagini licențiate pentru utilizare „non-comercială”, licențiate doar la Wikipedia, pentru care este este necesară o permisiune de re-utilizare, sau care nu permit crearea de lucrări derivate. Misiunea Wikipediei este de a oferi conținut liber, iar faptul de a conține imagini cu licențe restrictive se opune acestei misiuni. Orice imagine eliberată sub o licență restrictivă va fi ștearsă.

Unele din licențele pe care le puteți alege sunt:

  • Domeniu public - eliberând imaginea în domeniul public, renunți la drepturi de autor
  • GFDL - aceasta este licența tuturor contribuțiilor la Wikipedia sub formă de text
  • Creative Commons CC-BY-SA - o licentă mai simplă care permite tuturor utilizarea imaginilor atâta timp cât te menționează pe tine ca autor