MediaWiki:Uploadtext/fopro

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Trimiterea unui fișier creat de dumneavoastră

Această pagină este destinată trimiterii unui fișier creat de dumneavoastră, care ilustrează o operă de artă sau arhitectură realizată de un autor ce nu a murit cu mai mult de 70 de ani în urmă. Aceste opere sunt protejate de drepturi de autor în România și nu pot fi folosite în scopuri comerciale.

Pentru a trimite un fișier dintr-o sursă diferită sau reprezentând altceva, vă rugăm să vă întorceții la formularul de trimitere.

Vă rugăm să citiți mai întâi acest mesaj important
Acest formular trebuie utilizat pentru a trimite o imagine creată, desenată sau fotografiată de dumneavoastră. Scanarea sau fotocopierea unei imagini create de altcineva nu este considerată o muncă „creativă”. În plus, este important ca imaginea trimisă să nu încorporeze secțiuni din alte imagini, decât atunci când acele secțiuni aparțin domeniului public.
Pasul 1. Alegeți un nume și o descriere potrivită pentru fișier.
  • Modificați Nume fișier destinație alegând un titlu descriptiv. Nu utilizați nume care au fost deja date!
    Bine: John Doe in 1997.jpg
       Rău: IMG0592.JPG
  • Scrieți o descriere clară pentru imaginea pe care o trimiteți, editând căsuța de „descriere” a imaginii.
    • Indicați despre ce este imaginea, cine a făcut-o, și în ce dată, dacă este posibil.
    • Includeți numele articolului care ar trebui să o conțină
Pasul 2. Alegeți pentru imaginea realizată de dumneavoastră o licență liberă cum ar fi GFDL sau licențele Creative Commons.

Chiar dacă opera de artă sau arhitectură fotografiată este încă protejată de drepturi de autor, toate imaginile create de utilizatori trebuie eliberate printr-o licență „liberă”. Pentru scopurile Wikipediei, „liberă” nu înseamnă că nu pretinzi ceva pentru ea, ci înseamnă că permiți celorlalți să o utilizeze, modifice, și redistribuie pentru orice scop. Această licențiere este irevocabilă. Acest lucru garantează că atunci când drepturile asupra operei fotografiate expiră, nu vor mai exista alte drepturi care să împiedice folosirea imaginii.

Unele din licențele pe care le puteți alege sunt:

  • Domeniu public - eliberând imaginea în domeniul public, renunți la drepturi de autor
  • GFDL - aceasta este licența tuturor contribuțiilor la Wikipedia sub formă de text
  • Creative Commons CC-BY-SA - o licentă mai simplă care permite tuturor utilizarea imaginilor atâta timp cât te menționează pe tine ca autor