Marile minciuni nevinovate

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Marile minciuni nevinovate
Gen
Creator(i)David E. Kelley
Scenarist(i)David E. Kelley
Regizor(i)
Actori
Temă muzicală de început"Cold Little Heart" by Michael Kiwanuka
Țară de origineStatele Unite
Limbă(i)Engleză
Nr. de sezoane2
Nr. de episoade14 (Lista episoadelor)
Producție
Producător(i) executiv(i)
Producător(i)
  • Barbara A. Hall
  • David Auge
LocMonterey, California
Format camerăSingle-camera
Perioadă de difuzare45–58 minutes
Companie(i) de producție
Difuzare
Canal originalHBO
Format imagine1080i (HDTV)
Format audio5.1 surround
Difuzare originală  (2017-02-19)
Cronologie

Marile minciuni nevinovate (Big Little Lies) este un serial american de televiziune, bazat pe romanul cu același nume de Liane Moriarty, care a avut premiera la 19 februarie 2017 pe HBO. Creat și scris de David E. Kelley, primul sezon de șapte episoade a fost regizat de Jean-Marc Vallée . În ciuda faptului că inițial a fost facturat ca o miniserie, HBO a reînnoit seria pentru un al doilea sezon. [1] Producția pentru cel de-al doilea sezon a început în martie 2018 și a avut premiera pe 9 iunie 2019. [2] [3] Toate cele șapte episoade au fost scrise de Kelley și regizate de Andrea Arnold . [4]

Big Little Lies îi are ca protagoniști pe Reese Witherspoon, Nicole Kidman și Shailene Woodley, și spune povestea a trei femei cu probleme emoționale din Monterey, California, care ajung să fie implicate într-o investigație de crimă. Alexander Skarsgård, Laura Dern, Zoë Kravitz, Adam Scott, James Tupper și Jeffrey Nordling sunt actori în roluri secundare. Meryl Streep s-a alăturat distribuției principale pentru cel de-al doilea sezon.

Apreciat de către critici, serialul a câștigat mai multe distincții. A primit 16 nominalizări la premiul Emmy și a câștigat opt premii, printre care se numără premiul pentru serial cu număr limitat de episoade și premii de actorie pentru Kidman, Skarsgård și Dern. Cei trei au câștigat, de asemenea, Premiile Globul de Aur, pe lângă Globul de Aur pentru cea mai bună miniserie sau cel mai bun serial de televiziune pe care l-a obținut serialul. Kidman și Skarsgård au primit, de asemenea, premiile Screen Actors Guild pentru interpretările lor.

Distribuție și personaje[modificare | modificare sursă]

În roluri principale[modificare | modificare sursă]

  • Reese Witherspoon ca Madeline Martha Mackenzie
  • Nicole Kidman ca Celeste Wright
  • Shailene Woodley ca Jane Chapman
  • Alexander Skarsgård ca Perry Wright, soțul lui Celeste
  • Adam Scott ca Ed Mackenzie, soțul Madelinei
  • Zoë Kravitz ca Bonnie Carlson, soția lui Nathan
  • James Tupper ca Nathan Carlson, fostul soț al Madelinei
  • Jeffrey Nordling ca Gordon Klein, soțul Renatei
  • Laura Dern ca Renata Klein
  • Kathryn Newton ca Abigail Carlson (sezonul 2, sezonul 1 recurent), fiica mai mare a Madelinei
  • Iain Armitage ca Ziggy Chapman (sezonul 2, sezonul 1 recurent), fiul lui Jane
  • Meryl Streep ca Mary Louise Wright (sezonul 2), mama lui Perry

În roluri secundare[modificare | modificare sursă]

Episoade[modificare | modificare sursă]

Sezonul 1 (2017)[modificare | modificare sursă]

Sezonul al 2-lea (2019)[modificare | modificare sursă]

Producție[modificare | modificare sursă]

Dezvoltare[modificare | modificare sursă]

Pe 6 august 2014, s-a dat publicității faptul că Nicole Kidman și Reese Witherspoon au optat pentru drepturile de ecranizare ale romanului Lianei Moriarty, Big Little Lies. Cele două actrițe urmau să dezvolte proiectul sub forma unui lungmetraj în care urmau să și joace. Bruna Papandrea și Per Saari urmau să fie producători executivi, alături de Kidman și Witherspoon. Moriarty urma să se afle de asemenea pe lista producătorilor. [5] La 25 noiembrie 2014, a fost anunțat faptul că Kidman și Witherspoon au decis să realizeze proiectul sub forma unui serial limitat de televiziune în locul lungmetrajului planificat inițial. În plus, a mai fost anunțat faptul că scenariul serialului de televiziune va fi scris de către David E. Kelley . [6] La 8 mai 2015, a fost anunțat faptul că HBO a dat comandă ca producția să fie un serial și că, pe lângă lucrul la scenariu, Kelley va fi și producător executiv. [7] Pe 23 octombrie 2015, s-a aflat faptul că Jean-Marc Vallée ar fi fost în discuții pentru a regiza primul episod al serialului, eventual chiar mai multe episoade. [8] La 17 decembrie 2015, a fost anunțat faptul că Vallée va regiza toate cele șapte episoade ale serialului. [9] La 28 noiembrie 2016, a fost anunțat faptul că serialul va avea premiera pe 19 februarie 2017. [10]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Hibberd, James (). „Big Little Lies renewed for season 2 with new director”. Entertainment Weekly. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ Nemetz, Dave (). „Big Little Lies Sets Season 2 Premiere at HBO — The Ladies Plot in New Photos”. TVLine. Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ Iannucci, Rebecca (). „Big Little Lies Gets Season 2 Premiere Date, First Trailer — Watch”. TVLine. Accesat în . 
  4. ^ Longeretta, Emily (). 'Big Little Lies' Season 2 Scoop: HBO Reveals Who's Returning, New Character Details”. Us Weekly. Accesat în . 
  5. ^ Fleming Jr, Mike (). „Nicole Kidman, Reese Witherspoon Team On 'Big Little Lies' Rights Deal”. Deadline. Accesat în . 
  6. ^ Andreeva, Nellie (). „Nicole Kidman & Reese Witherspoon To Star In 'Big Little Lies' Limited Series, Penned By David E. Kelley”. Deadline. Accesat în . 
  7. ^ Andreeva, Nellie (). 'Big Little Lies' Limited Series Starring Nicole Kidman & Reese Witherspoon Picked Up By HBO”. Deadline. Accesat în . 
  8. ^ Fleming Jr, Mike (). „Jean-Marc Vallée In Talks To Helm HBO's 'Big Little Lies' With Nicole Kidman, Reese Witherspoon”. Deadline. Accesat în . 
  9. ^ Petski, Denise (). „Jean-Marc Vallée To Direct All 7 Episodes Of HBO's 'Big Little Lies'. Deadline. Accesat în . 
  10. ^ Petski, Denise (). 'Big Little Lies' From David E. Kelley Gets Premiere Date On HBO”. Deadline. Arhivat din original la . Accesat în .