Maine Coon

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Maine coon)
Jump to navigation Jump to search
Maine Coon
Maine Coon

Maine Coon, pisica cu părul mediu (sau lung), este foarte activă atât în timpul zilei, cât și pe timpul nopții. Are speranța de viață în jur de 15 ani. Ea provine din statul Maine și este cea mai mare de dimensiune dintre pisicile domestice.

Blana[modificare | modificare sursă]

Maine Coon are o blană foarte lungă și groasă care necesită întreținere bogată. Atât stratul inferior și superior sunt groase. În climatele calde, densitatea stratului (grosimea stratului) ar trebui tăiat pentru a preveni supraîncălzirea și inconfortabilitatea pisicii, deoarece stratul a fost conceput pentru a rezista la zonele cu climă rece din regiunile muntoase.

Întreținere[modificare | modificare sursă]

Pentru această rasă, întreținerea este un motiv mare de îngrijorare. Blana ar putea deveni foarte ușor încurcată dacă nu este periată o săptămână. Rasa trebuie să primească o întreținere în patru zile pe săptămână (minimum). Blana va trebui, de asemenea, să fie spălată o dată pe lună pentru a o menține sănătoasă.

Maine Coon female.jpg

Temperament[modificare | modificare sursă]

Pisicii Maine Coon îi este dat de multe ori titlul de "Giganta politicoasă", care este o descriere exactă.Rasa este foarte prietenoasă cu copiii și alte animale.Ea nu caută foarte multă atenție. De asemenea , ocupă locul #3 pe lista cu Top 10 cele mai populare pisici. Rasa este foarte mare și trebuie să aibă un stăpân care să o poată îngriji suficient. Maine Coon este o rasă foarte atașată de stăpânii și casa ei.