Magicienii din Waverly Place - Sezonul 1

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Primul sezon din Magicienii din Waverly Place a fost difuzat pe Disney Channel Statele Unite între 12 octombrie 2007 și 31 august 2008, și în România între 19 septembrie 2009 și 24 aprilie 2010. Acest sezon ne introduce în viața copiilor Russo, Alex, Justin și Max, care sunt în competiție pentru a afla cine va fi magicianul familiei lor. Theresa Russo este mama lor muritoare mexicano-americană, iar Jerry Russo este tatăl lor fost magician italiano-american. Jennifer Stone o joacă pe Harper Finkle, prietena cea mai bună a lui Alex.

Personajele secundare și invitații speciali îi includ pe Amada Tepe, Skyler Samuels, Bill Chott, Daryl Sabara, Brian Kubach, Shane Lyons, Eric Allan Kramer, Chelsea Satub, Sara Paxton, Julie Brown și Jeff Garlin.

Producție[modificare | modificare sursă]

Serialul a fost creat de Todd J. Greenwald, care început producția pentru Magicienii din Waverly Place după ce a lucrat ca producător la primul sezon din Hannah Montana. Serialul este produs de It's a Laugh Productions și Disney Channel Origian Productions. Cântecul de temă, "Everything Is Not What It Seems", a fost scris de John Adair și Steve Hampton, fiind de stil techno-pop și cântat de Selena Gomez. Serialul a fost filmat la Hollywood Center Studios în Hollywood, California.

Acțiune[modificare | modificare sursă]

Având locație în Wavely Place în Manhattan, New York, Magicienii din Waverly Place se focusează asupra familiei italiano-mexicană Russo, care include Alex (Selena Gomez), fratele ei mai mare Justin (David Henrie) și fratele lor mai tânăr (Jake T. Austin). Cei trei frați Russo sunt magicieni în pregătire și trăiesc cu tatăl lor italiano-american, Jerry (David DeLuise), un fost magician, și mama lor mexicano-americană, Theresa (Maria Canals Barrera) care este muritoare. Prietena cea mai bună a lui Alex, Harper Finkle (Jennifer Stone), a aflat despre secretul familiei Russo în episodul celui de-al doilea sezon Harper știe. Frații trebuie să își păstreze secretul în siguranță atâta timp cât trăiesc în lumea muritorilor. Când toți termină antrenamentul vrăjitoresc, toți trei frații vor a vea o competiție de magicieni pentru a decide cine va deveni magicianul familiei din generația lor, singurul care va putea să își păstreze puterile pentru totdeauna, în timp ce restul își vor pierde puterile și vor deveni muritori. De aceea, Jerry încearcă mereu să îi facă pe copii să înțeleagă să nu se bazeze pe magie, pentru că ar putea-o pierde într-o zi. Lumea magică tinde să fie foarte excentrică și ciudată. Aceștia află de asemenea că păstratul unui secret poate fi destul de greu uneori.

Secvență de titlu[modificare | modificare sursă]

Secvența începe cu Alex (Selena Gomez) trezindu-se dimineața cu alarma ei de la ceas sunând. Ea folosește o vrajă ca să ducă ziua înapoi la 6.30. Apoi merge în baie un Justin (David Henrie) se uită în oglindă când Alex îl împinge. Acesta se enervează, folosing magie pentru o închide în oglindă. În bucătărie, Max (Jake T. Austin) are o portocală care se transformă într-o brioșă. Între timp, Harper (Jennifer Stone) se întâlnește cu Alex la ușa din față. Înapoi în bucătărie, Max este pe cale să își pună brioșa în ghiozdan când mama lui, Theresa (Maria Canals Barrera) îi spune să o transforme înapoi în portocală. Alex îi spune mamei sale că a întârziat la școală. La subsol, Jerry (David DeLuise) vorbește cu cineva când o carte de vrăji zboară, iar acesta merge să o găsească. În restaurant, Alex își deschide geanta, iar cartea de vrăji intră înăuntra. Jerry o ceartă, în timp ce titlul apare pe exran. Apoi, cei patru prieteni pleacă la școală.

Apariție[modificare | modificare sursă]

Serialul a debutat pe Disney Channel Statele Unite pe data de 12 octombrie 2007 după premierea filmului Vrăjigemenele 2, având 5.9 milioane de vizionari. În februarie 2009, episodul O mână de ajutor a spart recordul pentru cea mai mare audiență la ora 7.00 PM (timpul estic), cu un total de 4.5 milioane vizionari. În ianuarie 2010, episodul de o oră Magicieni vs. Vârcolaci a devenit cel mai vizionat episod al serialului, cu un total de 6.2 milioane de vizionari, întrecând cele 6 milioane de vizionari din cazul episodului Comitetul de arte. În 2009, scenariul serialului a fost recunoscut ca fiind unul de top pentru adolescenți și copii, fiind foarte puțin în urma serialului O viață minunată pe punte.

Episoade[modificare | modificare sursă]

Pentru mai multe informații vezi și: Lista episoadelor din Magicienii din Waverly Place.

  • Sezonul are 21 de episoade.
  • Selena Gomez și David Henrie apar în toate episoadele.
  • Jake T. Austin este absent pentru un epsiod.
  • Maria Canals Barrera și David DeLuise sunt absenți pentru două episoade.
  • Jennifer Stone este absentă pentru nouă episoade.
# Serial # Sezon Titlu Regizat de Scris de Premieră originală Premieră, România Cod
11 „Reducerea nebună de 10 minute”
„The Crazy 10 Minute Sale”
Fred SavageTodd J. Greenwald12 octombrie 200719 septembrie 2009102

Alex vrea să meargă la Reducerea Nebună de Zece Minute, o vânzare anuală ce durează zece minute, și orice piesă este foarte ieftimă, aproape gratuiră. Însă, Alex îi interzice să meargă, pe motiv că în ziua respectivă urma să aibă cursuri de magie. Dar, după ce dublează cu o vrajă, Alex pleacă la vânzare, lăsându-și clona să meargă la cursuri. Dar clone este de fapt, doar o clună și nu poate vorbi, în afara lătratului ca un câine. Dar planul ei de a găsi o jachetă se schimbă când Harper îi transmite că mama ei este și ea la vânzare. Când tatăl lui Alex află că a sărit peste oră, merge la magazin după ea. În timp ce este plecat, Max primește o nouă baghetă cu care poate controla clona lui Alex ca pe o păpușă. Dar, Max își dă seama că toate mișcările pe care le face clona, le face și Alex, lucru care îi expune planul clar mamei și tatălui său.

Vrăji:

  • Personna Dualis - dă utilizatorului abilitate de a-și crea o clonă.

Puncte de referință: Max menționează o emisiune tv Dansând cu sora mea, o parodie a emisiunii americane Dansând cu starurile. În engleză, vraja Personna Dualis a fost numită Edgebono Utoostis, care este o referință a trupei irlaneze U2 și membrii ei, The Edge și Bono.
Notă: Gigi, spus invers, nu este Gigi, ci Igig.

Invitați speciali: Skyler Samuels ca Gigi, Amanda Tepe ca manager-ul magazinului

Co-invitați: Heather Trzyna ca prietena lui Gigi #1, Kelsey Sanders ca prietena lui Gigi #2, Noe Jimenez ca elev. 
22 „Primul Sărut”
„First Kiss”
Joe RegalbutoVince Cheung
Ben Montanio
19 octombrie 200726 septembrie 2009104

Justin are o iubită nouă pe nume Miranda, o fată în stilul gotic, dar îi este frică să o sărute. Acesta merge cu ea la cinema unde încearcă să o sărute dar distruge totul. Alex dă timpul înapoi de 18 ori pentru a îi da o șansă lui Justin să o sărute, dar acesta o dă în bară mereu. Alex este prinsă de tatăl ei când vrea să folosească vraja pentru a nouăsprezecea oară. Între timp, Max creează un sandviș ciudat, dar de care se îndrăgostesc oficialii New York Mets, dar uită ingredientele. Dar, datorită manipulării timpului de către Alex, familia Russo distruge șansele sandvișului. În schimb, supărarea familiei este uitată când Theresa descoperă că Justin a avut primul lui sărut, chiar dacă Alex nu îl avusese pe al ei. Justin îi spune lui Alex că le va spune tuturor, dar la școală aceasta sărută un băiat la întâmplare în fața lui, pentru a îi demonstra.

Vrăji:

  • Recreația temporația - dă timpul înapoi cu câteva secunde.

Puncte de referință: Harper îi spune Mirandei "Morticia", ceea ce face o referință la Familia Addams. În engleză, vraja Recreația temporația a fost numită McCreery Timereary, care este o referință la unul dintre producătorii și scriitorii serialului, Gigi McCreery.

Guest Stars: Lucy Hale ca Miranda, Jim Wise ca Dl. Malone 
33 „Aproape m-am înecat în fântâna de ciocolată”
„I Almost Drowned in a Chocolate Fountain”
Joe RegalbutoGigi McCreery
Perry Rein
26 octombrie 20073 octombrie 2009105

Alex decide să trișeze la testul de Spaniolă folosind un elf de buzunar, care au cunoștințe mari în subiecte diverse. Trișează cu succes și îi este permis să iasă la o întâlnire în acea seară. Pentru a se răzbuna pe Alex, Justin și Max pun elful în poșeta ei, iar acesta o mușcă cauzândui lui Alex o obsesie pentru ciocolată.

Invitați speciali: Al Madrigal ca Elful de buzunar spaniol, Brian Kubach ca Rilez, Jack Plotnick ca Elf de buzunar


Dublură de cascadorie: Sonja Musterman 
44 „Angajat Nou”
„New Employee”
Bob BerlingerPeter Murrieta2 noiembrie 200710 octombrie 2009107

După ce o angajează pe Harper, Alex folosește "Vraja Slujitoarei" pentru a o ajuta pe Harper să treacă peste lipsa ei de abilități de chelneriță. Totuși, planul ei se întoarce împotriva ei când Harper devine prea strictă și ajunge să o concedieze pe Alex din a-i fi prietenă. Între timp, Justin începe o afacere cu meditații care îl supără pe Frankie

Vrăji: Ia această fată fără-ndemânare și transform-o-n slujitoare. Ia această slujitoare grozavă și fă-o neîndemânatică.


Invitată specială: Paulie Litt ca Frankie
Dublură de cascadorie: Mark Munoz
Absent: Jake T. Austin ca Max Russo 
55 „Un Nou Magician În Oraș”
„Disenchanted Evening”
Mark CendrowskiJack Sanderson9 noiembrie 200717 octombrie 2009114

Alex întâlnește la școală un alt vrăjitor, TJ Taylor, pe care părinții îl lasă să folosească magia oricând, aceștia fiind vrăjiți de el. Acest lucru fiind ceea ce își dorește și Alex de la părinții ei mult mai conservatori. Printr-o întorsătură a evenimentelor, Jerry și Theresa sunt vrăjiți și îi acceptă toate dorințele lui Alex, dar Alex devine îngrijorată și încearcă să îi facă să revină la normal.

Vrăji: Clătitus gustosus (Commakus Pancakus) - abilitatea de a invoca o farfurie cu clătite.

Transportium Nextorbitorium - abilitatea de teleportare pe o altă planetă
Invitat special: Daryl Sabara ca T.J. Taylor
Absentă: Jennifer Stone ca Harper Finkle 
66 „Lecția de Conducere a Covorului”
„You Can't Always Get What You Carpet”
Fred SavagePeter Murrieta10 noiembrie 200719 septembrie 2009101

Alex dă peste vechiul covor magic al lui Jerry și îl convinge să o învețe să zboare. Tratând-o pe Alex ca pe fetița sa toată viața ei, devine nerăbdător și frustrat când îi dă lecții de zbor.

Absentă: Jennifer Stone ca Harper Finkle 
77 „Alegerea lui Alex”
„Alex's Choice”
Bob BerlingerMatt Goldman16 noiembrie 200724 octombrie 2009109

Gigi le invită pe Alex și Harper la petrecerea ei anuală care are loc la Holtelul Fleur BlaBluBlaBluFaGluFa (Fleur DuFlaDuFlaDuFla). Alex încearcă să o convingă pe Harper să nu meargă, deoarece află că Gigi are planuri de a o face pe Harper de râs încoronând-o cea mai mare ratată. Întretimp, Justin și Max trimit o glumă prin poștă, una în care spun că sunt naufragiați pe o insulă pustie în "Marea de lavă", și primesc ajutor nedorit de la magicienii de urgență.
Vrăji: Unii oameni sunt comori, alții sunt înșelători, ca să aflu cine este, dă-mi ureche de liliac - abilitatea de a transforma urechea cuiva în una de liliac
Unii sunt răi, unii sunt buni, dar toți vor spune ce gândesc - vraja adevărului
Inivtați speciali: Skyler Samuels ca Gigi , Brian Scolaro ca Goblin , Michael A. Shepperd ca Ofițer


Absent: David DeLuise ca Jerry Russo 
88 „Ține-ți dragonul în frâu”
„Curb Your Dragon”
Bob BerlingerGigi McCreery
Perry Rein
30 noiembrie 200706 ianuarie 2010108

Alex îi cumpără lui Justin un dragon fermecat deghizat în câine, pentru că se simțea vinovată de pierderea câinelui lui Justin, Willie acum 9 ani. Totuși încă poate scuipa foc și să zboare, deci trebuie să le ascundă asta părinților și să îi facă să creadă că e doar un câine.
Vrăji: Mimoza Espinoza - abilitatea de a transforma un om în animal
Huminoza Espinoza - anularea vrăjii anterioare

Absentă: Jennifer Stone ca Harper Finkle 
99 „Filme”
„Movies”
Mark CendrowskiJustin Varava21 decembrie 200707 ianuarie 2010113

Sătulă să fie tratată ca un copil, Alex vrea să meargă la un film interzis sub 17 ani cu prietenii lui Justin și accidental intră în film, de unde Justin trebuie să o falveze. Între timp, Theresa îl tratează pe Max ca pe un bebeluș deoarece consideră că Alex și Justin cresc prea repede.

Vrăji: Mulțumește-mi stomacul gol, fă-mi un sandviș cu und de arahide și jeleu. - the ability to transform some one into a peanut butter and jelly sandwich
Chiar dacă îmi plac gustările delicioase, îl prefer pe fratele meu Max - abilitatea de a-l transforma pe Max dintr-un sandviș înapoi în om
Ne-am săturat de această frică, așa că grăbește-te și scoate-ne de aici - abilitatea de teleportare în beciul filmului Night of the Halloween Sorority Party Disaster 2
Mi-e frică de ce s-ar putea întâmpla mai departe, așa că dune la Mondoplex - abilitatea de a teleporta la Mondoplex
Invitați speciali: Tiffany Thornton ca Susan, Malese Jow ca Ruby Donahue

Absentă: Jennifer Stone ca Harper Finkle 
1010 „Sparge-mă și cădem amândoi”
„Pop Me And We Both Go Down”
Bob BerlingerVince Cheung
Ben Montanio
06 ianuarie 200808 ianuarie 2010103

Când lui Justin îi apare un coș pe frunte chiar înainte de bal, Alex încearcă să scape de el și accidental îl aduce la viață. Alex și Max caută trofeul tatălui lor care a prins viață accidental și el, pentru a învăța magia inversă și a-l ajuta pe Justin.

Vrăji: Murrieta Animata - abilitatea de a aduce la viață ceva Garibay Immobilitay - abilitatea de a inversa vraja Murrieta Animata
Invitați speciali: Zone ca DJ, J.R. May ca prieten solid, Charlie Bodin ca omul trofeu, Lucy Hale ca Miranda, Curtis Armstrong ca și coș

Absentă: Jennifer Stone ca Harper Finkle 
1111 „Comoție și poțiune”
„Potion Commotion”
Bob BerlingerTodd J. Greenwald10 februarie 200809 ianuarie 2010110

Justin vrea să fie ales pentru Conferința internațională școlar la U.N., dar întâlnește competiție de la un coleg popular al lui Alex de care ei îi place. Alex plănuiește să folosească o poțiune de dragoste pentru a-l face să se îndrăgostească de ea, de asemenea îl ajută pe Justin să îi saboteze întâlnirea.

Din păcate, Alex accidental bea toată poțiunea și devine obsedată de sine. După ce poțiunea se dezactivează, are unele efecte secundare, Alex își trimite o gramadă de flori.

Între timp, puterile lui Max de vrăjitor apar, și trebue să poarte o pălărie urâtă pentru a le ține sub control.

Vrăji: Levitatus Liquidatus - abilitatea de a levita lichide
Invitați speciali: Bill Chott ca Mr. Laritate, Shane Lyons ca Brad Sherwood

Absentă: Jennifer Stone ca Harper Finkle 
1212 „Sora mai mică a lui Justin”
„Justin's Little Sister”
Andrew TsaoEve Weston09 martie 200816 ianuarie 2010117

Când Alex devine nervoasă că toată lumea o compară cu Justin, ea face o dorință cu un duh să nu o mai compare nimeni cu fratele ei. Duhul îi îndeplinește dorința, însă toată lumea l-a uitat pe Justin mai puțin Alex. Ea își mai pune o dorință și iar intră în bucluc deoarece l-a făcut pe Justin invizibil. După ce i-au explicat situația lui Jerrym ei încearcă să rezolve problema și să întoarcă tot răul făcut de duh.
Vrăji: Suntem mici și mărunței, du-ne înăuntru să-l vedem pe duh - abilitatea de a intra în lampa lui Gennie.
Suntem mici și mărunței, vizita duhului s-a sfârșit - abilitatea de a te teleporta din lampa lui Gennie.
Invitați speciali: Candace Brown II ca Genie, Bill Chott ca Dl. Laritate

Alți invitați: Monica Anne Parales ca Wendy Bott, Veronica Sixtos ca Nellie Rodriguez, Christopher Johnson ca un prieten. 
1313 „Școala de Macigieni, Partea 1”
„Wizard School (Part 1)”
Mark CendrowskiVince Cheung
Ben Montanio
06 aprilie 200823 ianuarie 2010111

Jerry și Theresa îi trimit pe Alex și Justin la o școală de magie numită Wiz Tech peste vară. În timp ce Justin excelează, Alex întră în bucluc. Între timp, Max și Jerry ies la camping pe terasă, după ce Theresa zice că nu ar fi destul de bărbați.
Vrăji: Mailius Spontaneos (numele persoanei sau locul) - abilitatea de a trimite poșta oricui oriunde instantaneu (funcționează doar cu cheia portalului)
Din cap până în picioare, o trompă de elefant va crește - abilitatea de a transforma nasul cuiva într-o trompă de elefant
Invitați Speciali: Josh Sussman ca Hugh Normous, J. Evan Bonifant ca Jerko Phoenix, Octavia Spencer ca Dr. Evilini

Absentă: Jennifer Stone ca Harper Finkle 
1414 „Școala de Macigieni, Partea 2”
„Wizard School (Part 2)”
Mark CendrowskiGigi McCreery
Perry Rein
06 aprilie 200830 ianuarie 2010112
Alex încearcă să o oprească pe profesoara diabolică Dr. Evilini de la Wiz Tech să nu îi fure puterile lui Justin în timpul unui campionat școlar numit "12 Mingi". La sfârșitul campionatului Alex folosește vraja adevărului pentru a face ca Dr. Evilini să fie arestată și pentru a-l salva pe Justin. Între timp o femeie încearcă să fure clienții de la Sub Station făcând reclama la Bolul de salată.
Vrăji: Unii sunt răi, unii sunt buni, dar toți vor spune ce gândesc - vraja adevărului
Scritipoliti Nochititi - abilitatea de a face pe cineva să nu poată să renunțe
Invitați speciali: Ian Abercrombie ca Directorul Crumbs, Octavia Spencer ca Dr. Evilini, J. Evan Bonifant ca Jerko Phoenix, Robyn Moran ca Fata îmbrăcată în Bolul de Salată, Josh Sussman ca Hugh Normous
Alți invitați: Adam Conger ca Băiatul Hot Dog , Craig Watkinson ca Băiatul Cutie de suc
Absentă: Jennifer Stone ca Harper Finkle
Notă: Asta este a doua oară când se folosește vraja adevărului. Prima dată a fost folosită în episodul 7, Alegerea lui Alex 
1515 „Supranaturalul”
„The Supernatural”
Mark CendrowskiMatt Goldman18 mai 20086 martie 2010115
Justin folosește magia pentru a intra în echipa de baseball a școlii și a o impresiona pe Kari (Chelsea Staub). Între timp Alex încearcă să îl impresioneze pe Riley făcândul să creadă că ea aduce noroc echipei.

Vrăji: Tomnunane Kinesis - abilitatea telekineziei
Cerebellum Erasis - abilitatea de a goli mintea tuturor; îl afectează și pe cel care face vraja
Invitați speciali: Brian Kubach ca Riley, Chelsea Staub ca Kari Landsdorf, Michael Patrick McGill ca Ump
Co-invitați: Lee Davis ca Henry, Joey "Coco" Diaz ca Noul Băiat, Adam Gregory ca Student, Ezra Weisz ca Părinte


Absent: Maria Canals Barrera ca Theresa Russo 
1616 „Alex la mijloc”
„Alex in the Middle”
Bob BerlingerMatt Goldman15 iunie 200813 martie 2010106
Fratele lui Jerry, Kelbo Russo, vine în vizită. Le arată copiilor o altă metodă de antrenament pentru vrăjitori (lăsânduși să își folosească puterile). Alex îl vrea pe Kelbo ca profesor, dar Kelbo se dovedește ca fiind iresponsabil și incompetent cu puterile sale asemeni lui Alex.

Iar copii află că tatăl lor,Jery Russo,este cel care și-a păstrat puterile,învingându-l pe Kelbo dar pentru a se căsători cu Terresa,Jerry îi dă puterile fratelui său,Kelbo.


Absentă: Jenifer Stone ca Harper Finkle 
1717 „Carnetul de note”
„Report Card”
Andrew TsaoGigi McCreery,
Perry Rein
& Peter Murrieta
29 iunie 200820 martie 2010118

Alex, Justin și Max își primesc carnetele de note vrăjitorești. Pentru a ascunde faptul că e groaznică, Alex încearcă să distrugă carnetul de note, dar de fiecare dată dă greș. Când Jerry și Theresa devin suspicioși, Alex se panichiează și îi transformă în porcușori de Guinea.
Vrăji: Acest (lucru sau persoană) nu mai este, un (obiect sau persoană) ar trebui să îl completeze - abilitatea să transformi lucruri
Nu ai respectat nicio responsabilitate, spune la revedere abilității tale magice - abilitatea de a opri puterile unui magician
Porcul Guinea este un Costumier Prost, Transformă-l într-un profesor - abilitatea de a-l transforma pe Profesorul Crumbs, din porc de guinea în om
Porcii de guinea sunt mici prostuți și păroși, fă-i oameni ca să îi găsim pe Theresa și Jerry
Invitați speciali: Ian Abercrombie ca Directorul Crumbs, Charlie Adler ca vocea Report Card


Co-invitați: Dan Benson ca prietenul #1, Kara Taitz ca porcul guinea #1, Keith Blaney ca porcul guinea #2 
1818 „Verificarea de credit”
„Credit Check”
Fred SavageTodd J. Greenwald6 iulie 200827 martie 2010121

Simțul rafinat pentru modă a lui Alex o ajută să intre în redacția unei reviste de modă, dar angajatorul ei i-a tot creditul pentru ideile sale. Apoi plănuiește cu Harper un spectacol de modă cu haine urâte pentru a se răzbuna. Între timp, Justin încearcă să o impresioneze pe Millie care lucrează la Sub Station, dar se pare că are prieten.
Vrăji: Gialsjay Timesday - abilitatea de a îngheța timpul (durează numai dacă stai întru-un picior)
Invitați speciali: Sara Paxton ca Millie, Jeffrey Christopher Todd ca Jeffrey, Julia Duffy ca D-na Angela


Co-invitați: Gavin Houston ca Paul, Kristin Caldwell ca Asistent, Brian Elerding ca Jack 
1919 „Alex Precipită Primavara”
„Alex's Spring Fling”
Victor GonzalezMatt Goldman20 iulie 200810 aprilie 2010119

Riley o părăsește pe Alex deoarece ea este mereu geloasă. Ea plănuiește să întoarcă foaia și să îl faca și pe el gelos. Alex animează un manechin, numindu-l "Manny Kin". Cu toate acestea, Manny se îndrăgostește de Alex, avertizând-ul că nu mai poate să îl transforme înapoi. Alex animează păpușa prețioasă a lui Justin numită Femeia Calico, încercând să îl facă pe Manny să se îndrăgostească de ea. Între timp, Justin este lăsat să aibă grijă de casă cât părinții lui sunt plecați din oraș, însă poziția de șef i se urcă la cap.
Vrăji: Murrieta Animata - abilitatea de a anima orice obiect

Murrieta Animata Mare - abilitatea de a anima orice obiect în mărimea umană

Invitați speciali: Matt Smith ca Manny, Lauren Phillips ca Femeia Calico, Brian Kubach ca Riley
Co-invitați: J.R. May ca Bully, Eddie Pepitone ca Carter, Dallas Lovato ca Fată, Andrew Elvis Miller ca Persoană în Mulțime, LeShay Tomlinson ca Passerby


Note: Asta e ultima apariție a lui Riley. Acesta este al doilea episod în care sunt folosite vrăjile Murrieta Animata și Garibay Immobilitay. Prima oară au fost folosite în episodul 10, "Sparge-mă și cădem amândoi 
2020 „Aniversarea de 15 ani”
„Quinceanera”
Victor GonzalezGigi McCreery
Perry Rein
10 august 20081 aprilie 2010116
Familia îi pregătește lui Alex Quinceanera, o petrecerea tradițională pentru a-i marca călătoria spre a deveni femeie în cea de a-15-a aniversare. Theresa face toate planurile, făcându-i petrecerea în cea vrea ea și nu ascultă criticile lui Alex.Aceste lucruri o enervează pe Alex, așa că ea își schimbă corpul cu Theresa, care nu putea să facă o Quinceanera când avea și ea 15 ani. La petrecere participă și bunica Magdalena, care își uită responsabilitatea de a-i învăța pe Max și Justin să danseze salsa. La sfârșit, totul este rezolvat, Theresa realizează greșeala ei și o lasă pe Alex să aibă petrecerea cum vrea.

Vrăji: (Nume și nume) Cambia Coporum, Meum Corpora, Sua Nominavi - abilitatea de a face schimb de corpuri
Invitat special: Belita Moreno ca Magdalena
Co-apariții: Adam Bay ca Richard, Gabrielle Dennis ca Candace


Note: Numele real al lui Alex este Alexandra Margarita Russo. 
2121 „Piesă de muzeu”
„Art Museum Piece”
Victor GonzalezVince Cheung
Ben Montanio
31 august 200824 aprilie 2010120

Alex trebuie sa mearga la muzeu pentru a nu pierde puncte la medie.Justin o insoteste dar ea pleaca cu Harper pentru a vinde 'bijuterii'.Ea readuce la viata pe Mona Lisa,Baiatul Albastru,Tipatul si Van Gogh.Max si Jerry se joaca fotbal in casa fapt care o enerveaza pe Theresa. Vrăji: Treci prin, pătrunde prin - abilitatea de a trece prin copruri solide

'Fete din poza,iesiti din pictura. - abilitatea de a reinvia un personaj din o pictura Picturi cu fete,mergeti la locurile voaste(loc si an) - abilitatea de a trimite un personaj in o pictura de unde a provenit
Invitati Speciali:Julie Brown ca Ms. Marinovich, Danielle Bisutti ca Mona Lisa, Britt Prentice ca Babe Ruth


Co-apariții:Amanda Tepe ca Elaine the Security Guard (tipa nebuna cu lanterna), Amy D. Higgins ca Garbage Lady, Keeshan Giles ca Burly Customer, Boris Kievsky ca "Tipatul", Mark Rickard ca Vincent Van Gogh, Michael Stancliff ca Baiatul Albastru