MC Bean

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Nu confundați cu Mr. Bean.
Mc Bean
Date personale
Nume la naștereMarius Andrei Alexe
Născut (35 de ani) Modificați la Wikidata
București, RS România Modificați la Wikidata
CetățenieFlag of Romania.svg România Modificați la Wikidata
Ocupațiecântăreț Modificați la Wikidata
Activitate
Alte numeMC Bean  Modificați la Wikidata
Gen muzicalhip-hop
Electro  Modificați la Wikidata
Instrument(e)voce[*]
Caval românesc  Modificați la Wikidata

Marius Andrei Alexe, cunoscut ca MC Bean, este un cântăreț român de hip hop și muzică electronică. Este fondatorul trupei Subcarpați, membru al trupei Fratii Grime și membru al trupei Șuie Paparude.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Alexe Marius Andrei s-a născut pe 14 februarie 1984. Numele de "Bean" vine de la o poreclă din copilărie. În liceu, alături de fratele său a înființat o trupa de hip-hop. Atunci s-a îndrăgostit de MC-ing si mișcarea rap. A declarat că mama lui și rap-ul l-au învațat bunul simț. Cumva, producțiile muzicale au fost reflexia mc-ului din el si invers, evoluând amândouă în paralel. Intre 2000 și 2005 experimentează tot soiul de moduri de a cânta rap pe diverse beat-uri. În scurt timp își face apariția pe scena electro împreuna cu nume ca: Blanoz, L`Orchestre de Roche, Zuza Boys. Bean a fost invitat de către NSK să deschidă BestFest-ul. În 2008 lansează single-ul "Jumătate tu, jumătate nu" împreuna cu Blanoz, single ce îl aduce în lumina reflectoarelor. Un an mai tîrziu se alătură formației Șuie Paparude înlocuindu-l pe Junkyard. în același timp se apropie de trupa Specii și îi ajută la scoaterea albumelor "Imperiul lianelor" si "Amenințarea maimuței". În 2010 înfințează trupa Subcarpați . Este responsabil pentru afirmarea unui Dj din Fălticeni, Argatu cu care scoate un album intitulat "Culese din cartier".

Șuie Paparude[modificare | modificare sursă]

MC Bean este membru al trupei Șuie Paparude din anul 2009, înlocuindu-l pe Cezar Stănciulescu (Junkyard) care a ales sa părăseasca trupa.

Subcarpați[modificare | modificare sursă]

În anul 2010 MC Bean începe un proiect numit Subcarpați , trupa care combină hip hop-ul și muzica electronică cu folclorul românesc . Prima formula pentru subcarpati a fost formata din Bean, Kazi Ploae si Dragonu de la specii si se bazau pe o muzica mai intunecata si mai underground unele dintre ele fiind: Subcarpati-Intro, Kazi Ploae Bean Dragonu - Subcarpati, Dragonu si Bean - Fluier. Dupa ce s-au certat, Specii au continuat cu albumul Usile fara Kazi Ploae iar Bean a continuat cu proiectul Subcarpati singur, in 2010 iesind primul sau album dupa care, de-a lungul anilor a strans mai multi oameni formand o trupa. O data cu trupa Subcarpați a creat și un nou gen de muzică numit Underground Folclor. Pentru acest proiect a colaborat cu artiști precum: Aforic, Argatu, Vali Umbră, Georgiana Mănăilă, Mădălina Pavăl.

Surse[modificare | modificare sursă]