Lupu (film)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Lupu
Gendramă  Modificați la Wikidata
RegizorBogdan Mustață
DistribuțieMihai Vasilescu

Ada Condeescu
Sergiu Nicolaescu
PremieraVFA 2013
Premiera în RomâniaVFA 2013
DurataVFD
ȚaraRomânia
Limba originalăromână
Buget1.000.000 lei
Prezență online

Pagina Cinemagia

Lupu este o dramă cinematografică, un film de autor, din anul 2013, cu o tematică suprarealistă, în scenariul și regia lui Bogdan Mustață. Filmul lui Bogdan Mustață este despre un adolescent care începe o călătorie foarte personală, în lumea morților, a crimei și a dragostei, chiar în blocul în care locuiește.

Proiect realizat[modificare | modificare sursă]

Lansat în anul 2013, lungmetrajul Lupu a fost unul dintre cele 5 proiecte selectate pentru Laboratorul de Scenaristică, de către Sundance Institute.

Pe 31 iulie 2010, debutul în filmul de lungmetraj al regizorului Bogdan Mustață, filmul Lupu, a primit Eurimages Award, în valoare de 30.000 de euro, în cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo. Proiectul a fost apoi finanțat de CNC cu 988.753 RON în cadrul sesiunii de concurs iunie - iulie 2010.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Din distribuție fac parte actorii Mihai VasilescuLupu, Ada CondeescuClara, Carmen UngureanuMama, Costel CașcavalTatăl, Camelia ZorlescuBaba, Alexandru PotoceanVasile și Dimitrii BogomazFlorin, cu participarea lui Sergiu NicolaescuMoșul. Actorii au fost ordonați conform postgenericului filmului, dar și conform altor surse.[1]

Date tehnice[modificare | modificare sursă]

Precum ordonarea actorilor și realizatorii filmului au fost ordonați conform postgenericului filmului.[2]

Referințe[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]