Lavinia Cosma

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Lavinia-Corina Abu-Amra)
Lavinia Cosma
Date personale
Născută (42 de ani) Modificați la Wikidata
România Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațiepoliticiană
trainer[*][[trainer (profession, a person who trains people or animals)|​]] Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
Deputată a României Modificați la Wikidata
În funcție
 – 
CircumscripțiaMureș
Legislaturălegislatura 2016–2020[*]

Partid politicPV VERZII (din august 2020)
USR (până în august 2020)

Lavinia-Corina Cosma (n. , România) este o politiciană română, copreședintă a Partidului Verde (Verzii), care a îndeplinit funcția de deputat în legislatura 2016-2020, aleasă în județul Mureș pe listele USR. În prezent este Copreședintă a Partidului Verde (Verzii).

Politică[modificare | modificare sursă]

În 2020 a candidat pentru Primăria Muncipiului Târgu Mureș,[1] obținând 505 voturi.[2]

Fosta deputată mureșeană Lavinia Cosma a fost aleasă sâmbătă, 3 septembrie 2022, în funcția de copreședinte al Partidului Verde, [3] cu ocazia Congresului Extraordinar care a avut loc la București. Potrivit Biroului de Presă al Partidului Verde, în cadrul Congresului Extraordinar, moțiunea „România Justă. O țară sănătoasă!”, care se bazează „pe construcția unei României sănătoase. [4][necesită clarificare]


Lavinia Cosma fost realeasă Copreședintă a Partidului Verde cu ocazia Congresului Extraordinar de la Bușteni din 27 Mai 2023 și a Congresului Extraordinar de la București din 9 Decembrie 2023, cel din urmă fiind deja înscris în registrul Partidelor Politice de la Tribunalul București.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ cmuntean (). „Lavinia Cosma, candidatul Partidului Verde la Primăria Târgu Mureș”. Radio Romania Targu Mures. Accesat în . 
  2. ^ „Rezultate Vot”. rezultatevot.ro (în engleză). Accesat în . 
  3. ^ https://stirilazi.ro (). „Marius Lazăr și Lavinia Cosma, noii copreședinții ai Partidului Verde”. STIRI LA ZI. Accesat în . [nefuncționalăarhivă]
  4. ^ redactia (). „Lavinia Cosma, co-președinte al Partidului Verde”. Stiri din Mures, Stiri Targu mures - Liderul presei muresene. Accesat în .