Sari la conținut

Lada Vesta

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Lada Vesta
Prezentare generală
MarcăLada  Modificați la Wikidata
Companie „mamă”Lada (AvtoVAZ)
Perioadă producție2015–prezent
Asamblat înRusia: Ijevsk (Lada Izhevsk)[1][2][3]
Dimensiuni
Ampatament2.635 mm  Modificați la Wikidata
Lungime4.410 mm  Modificați la Wikidata
Lățime1.764 mm  Modificați la Wikidata
Înălțime1.497 mm  Modificați la Wikidata
Cronologie
PredecesorLada Priora (pe piețele de export)
Prezență online
site web oficial

Lada Vesta este un vehicul produs de Lada din 2015 până în prezent. Vehiculul a fost dezvoltat de activele autoturismelor pe care GAZ le-a vândut către Lada în 2011, deoarece au decis să dezvolte doar camioane și versiuni comerciale. În prezent, aproximativ 89.000 de unități au fost vândute în întreaga lume, a fost dezvoltată și o versiune SUV crossover, care este la vânzare, vehiculul are mai multă gardă la sol decât un Toyota RAV4 și este în prezent destul de popular în Rusia și în Europa de Est.

Istoric[modificare | modificare sursă]

În 2011, GAZ și-a vândut activele pentru autoturisme către Lada, deoarece au decis să se concentreze în principal pe dezvoltarea de camioane comerciale și autoutilitare împreună cu alte vehicule. Din punct de vedere tehnic, vehiculul a înlocuit GAZ Siber. Cu toate acestea, adevăratul predecesor al vehiculului este Lada Priora, vehiculul fiind exportat în prezent în Chile, Bulgaria, Cipru, România și Mexic. Vehiculul împarte motorul Lada Niva pentru a-l face mai puternic și mai fiabil.

În primele câteva luni de la lansare, aproximativ 5.000 de unități au fost vândute în întreaga lume, în 2019 vehiculul a primit câteva caracteristici de siguranță, iar vânzările sale au crescut în mare parte. GAZ este controlată în prezent de Ford, iar autoturismul fabricat și produs în prezent de companie este Ford Taurus. Se spune, de asemenea, că este produsă o versiune de camionetă și camionetă, dar deoarece Lada are Lada Niva în catalogul său de vehicule comerciale, este posibil să nu dezvolte versiuni comerciale ale Lada Vesta, cu excepția versiunii SUV Crossover.

Se spune că vehiculul primește motoare actualizate, dar nimic nu este îndeplinit în prezent.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „The AvtoVAZ Group has started the mass production of the Lada Vesta”. Lada.ru. 
  2. ^ „Go, "Vesta". The mass production of the Lada Vesta has started in Izhevsk”. Gazeta.ru. 
  3. ^ „The mass production of the Lada Vesta has started in Izhevsk”. Rossiyskaya Gazeta. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]